Dette med donasjon er en ting jeg har tenkt på i lang tid, faktisk flere år. Jeg har aldri helt turt å få meg til å gjøre det. Men nå fikk jeg altså høre om Spleis, en folkefinanseringstjeneste laget av SpareBank1. Jeg har da satt av 30 dager, hvor dere brukere kan donere penger til drift, vedlikehold og utvikling av nettsiden, om dere vil. Ønsker du å donere gjøres dette via nettsiden www.spleis.no

 

 

Jeg har fått en henvendelse fra noen som ønsker å vite mer om hva jeg faktisk har av utgifter. Jeg ønsker ikke noe annet enn å være åpen om dette, så jeg vil gjerne svare åpent her, så alle kan se!

Aller først vil jeg få presisert at hovedgrunnen til at jeg nå har lagt til muligheten for å gi donasjoner er for å kunne utvikle siden videre. Jeg har mange ideer som vil gjøre nettsiden bedre å bruke, og dette involverer kjøp av ulike tjenester, som jeg ikke har tatt meg råd til av min private økonomi. Så med penger fra en folkefinansering er drømmen å kunne utvikle siden ytterligere.

 

Fra oppstarten i februar 2009 har jeg hatt ulik løsninger for nettsiden, noe som har betydd at jeg har betalt til flere ulikere bedrifter.

Det første året benyttet jeg meg av gratistjenter før jeg i 2010 gikk over på eget .net domene som kostet kr 150,- den gang.

I 2011 begynte jeg å bruke Weebly Pro hvor jeg betalte $9 pr måned, og $19.95 pr år for domene. Med dagens kurs utgjør dette kr 5.967,-. Tar man høyde for valutaendringer siste årene blir det ca 5.100,-. I tillegg hadde jeg webhotell og epost igjennom one.com, til kr 17,- pr måned.

Så i 2017 gikk jeg over til WordPress, med både webhotell og domener hos Domeneshop. Nå betaler jeg kr 120,- for .no domene pr år og kr 130,- for .net domene, og kr 40,- pr måned for Webhotell. Dette blir kr 1460,- for 2017 og 2018.

Totalt sett har jeg altså bruk rundt kr 7.800,- av egen lomme de siste årene, på en hobby uten at jeg har fått en krone tilbake. Nettsiden har alltid vært reklamefri, noe som betyr at jeg har sagt fra meg muligheten til inntekt for at siden skal være uten reklame.

 

WordPress Lightbox