Du er her
Hjem > Pågående serier

På denne siden finner du oversikt over alle seriene som pågår nå, samt nye utgaver av eldre serier. Pr 18. desember 2016 er det 33 serier i butikkhyllene. Det har de siste årene vært en rekke serier som har blitt utgitt på nytt. Det er sjeldent ny-utgivelsene inneholder noe nytt ut over ny forside. Klikk på seriens tittel, og du vil havne på seriens side her hos meg.

God Bok ♥

  

Alvestad

Skrives av Elin Brend Johansen. Utgis av Cappelen Damm Forlag. Lansert i 2010.

Ingrid Alvestad har i flere år levd et rolig liv blant overklassen i Christiania, men en dag kommer det et oppskakende telegram. Faren er død, og Ingrid er arving til en storgård på Romerike. Snart tvinges Ingrid til å velge mellom forpliktelser og lengsler, og ansvar og drømmer. Det viser seg fort at hun slett ikke er velkommen på gården, hvor fortidens synder lurer i krokene. Handling fra Nedre Romerike på slutten av 1800-tallet.

Aurora

Skrives av Bente Pedersen og utgis av Bladkompaniet. Første bok kommer i salg 13. februar 2017.

Seksten år gamle Aurora elsker fart og spenning, og aller best liker hun å være med fetter Fredrik og kameratene hans rundt i byen. På et av disse eventyrene treffer hun verftsarbeideren Edvard, og hun får kjenne på hittil ukjente følelser. Samtidig kommer spanskesyken til Tromsø, og heller ikke byens velstående familier går klar. Da Auroras mor blir syk, avsløres familiehemmeligheter som setter hele Auroras verden på hodet ...

Bare Maja

Skrives av Liv Almendingen. Utgis av Cappelen Damm. Lansert 30. mai 2016.

En skjebnesvanger løgn. En forbudt forelskelse. Et sårt savn. Kristiania, 1888. En forfrossen kvinne kjemper seg gjennom snøværet sammen med sin vesle datter. Under hjertet bærer hun et farløst barn. Bak dem ligger en mørk hemmelighet. Sytten år senere virvles unge Maja inn i begivenheter som vil forandre hennes liv for alltid. En vakker rikmannssønn, en mystisk signekone og en ondskapsfull husfrue er bare noen.av dem hun møter på sin vei. Hvem er venn, hvem er fiende? Og våger hun å satse på kjærligheten?

Breidablikk

Skrives av Trine Angelsen. Utgis av Cappelen Damm. Lansert 6. juli 2015.

Engeløya, 1862. En kald vinterkveld er Gabriel på vei hjem fra legebesøk, da hesten brått bykser til side. I veikanten ligger en jente, livløs. Den unge doktoren tar henne med seg, uten å nøle. I doktorgården blir det oppstandelse da den forkomne jenta blir brakt i hus. Hvem er hun, og hvor kommer hun fra? Ingen vet, og selv røper hun ingenting …

Camilla fra Rosendal

Skrives av Kate Helen Simonsen. Utgis av Bladkompaniet. Lansert 16. juni 2014.

1895. I Rosendal bor 17 år gamle Camilla sammen med mor, far og to søstre. Idyllen råder hos familien Dahl på Skogly, men mørke skygger hviler over bygda. Søstrenes venninne, Hanna Opdal, har vært sporløst forsvunnet siden låvedansen sankthansaften. Hva kan ha skjedd med henne? Samtidig skjer det spennende ting i Camillas liv. Hun har fått arbeid på hotellet og innser at hun begynner å få følelser for barndomsvennen Magnus. Men er han like betatt av henne?

Clara WahlSkrives av Natalie Normann. Utgis av Bladkompaniet. Lanseres 20. juni 2016.

En iskald januardag i 1919 legger dampbåten til kai i Haugesund. En ung kvinne, Clara Wahl, går i land. Hun skal drive byens sykehus. Det blir fort klart at driften er uforsvarlig. Folk er ikke vant til en kvinnelig lege, som våger å tale ledelsen midt imot. Det ingen vet, er at Clara skjuler en dyp hjertesorg – og at hun søker sannheten om morens mystiske fortid … Helt alene må hun følge sporene moren etterlot.

Doktorens døtreSkrives av Marianne MacDonald. Utgis av Bladkompaniet. Lansert 14. september 2015.

Christiania, 1853. Det er en het, varm sommer i hovedstaden. Legedøtrene Amalie og Emmeline Hartmann lever ett liv i luksus blant Christianias sositet. Amalie er nitten år gammel og forelsket. Hun håper at den velstående og kjekke rikmannssønnen Tobias Eide skal fri. Men Amalie har også en hemmelig drøm: Hun vil bli lege. Men det er en umulig drøm, og i stedet hjelper hun faren, doktor Hartmann, så mye hun kan. Så bryter det ut kolera i byen - og til forskjell fra tidligere år rammer den også borgerskapet. Verden slik Amalie kjenner den, står for fall ...

Eikegården


Skrives av Stine Langtangen. Utgis av Bladkompaniet. Lansert 16. februar 2015.

Serien foregår i Kongsberg og Eiker rundt 1650.
Husmannsdatteren Selja vekker oppsikt med sitt nydelige vesen og vakre utseende. Både stallkarer og storgårdssønner viser interesse. Men det er bare en mann Selja vil ha. En mann som til tross for sine unge år, har en mørk fortid.

Emma &Johannes


Skrives av Inger Harriet Hegstad. Utgis av Cappelen Damm. Lanseres 11. juli 2016.

Averøya, 1911: Emma Dal er sytten år og forelsket i barndomsvennen Olav. Moren synes ikke han er den rette, og vil at Emma skal flytte til tanten i Kristiansund for å gå i lære hos henne. Da en fremmed kunstmaler flytter til øya, får drømmen hennes om en dag å bli malerinne ny næring.

Fjellroser


Skrives av Laila Brenden. Utgis av Bladkompaniet. Lansert i 2011.

Det er midtvinters i 1860, og Anne og Rise har akkurat fulgt moren til graven. De vokst opp i fjellheimen og er overbevist om at de kan klare alt – så lenge de har hverandre. Vel hjemme på den lille fjellgården får de besøk av storbonden på Torgilstad Øvre. Han har sine egne planer for søstrene ….

Flammedans


Skrives av Jane Mysen. Utgis av Cappelen Damm Forlag. Lansert i 2005

Det er olsok, og ved Mjøsa samles folk til fest. Anna er nitten år, vakker og sensuell, og når Nikolai byr henne opp til dans, våkner lidenskapen. Gulvet skjelver, hjerter banker i takt, ilden brenner i bålet og blodet. Mange øyne følger den vakre taterjenta. Planer er lagt, ikke alle er av de gode. Annas skjebne er lagt.

Fredsår


Skrives av Kristin S. Ålovsrud. Utgis av Bladkompaniet. Lansert 12. august 2013.

Seriens handling begynner i 1945, og Norge atter er et fritt land. 18 år gamle Ragnhild må ta konsekvensene av sin søsters handlinger og sin mors valg, noe som fører henne fra Lillestrøm til Sør-Aurdal. Etter hver som hun blir kjent med bygdas innbyggere, forstår hun at det ikke bare er hun som har arr etter krigen...

Fyrstikkpiken


Skrives av Monika Nordland Yndestad og utgis av Aller Forlag. Lansert 17. februar 2014, blir på ni bøker.

Pipervika, Christiania 1862. Lukten av lim ligger tung over fattigkvarterene. Sytten år gamle Malene gjør seg så usynlig hun kan der hun skynder seg hjemover. Fra Akershus festning hører hun sleggekastene drønne i fjellet. Treskoene smeller mot den frosne bakken. Fingrene er numne etter en lang dag i fyrstikkfabrikken. Når som helst kan svovelsyken også ramme henne. Den som ikke tar liv, men ansikter. Malene er uvitende om at hun følges av øyne som allerede har staket ut en helt annen kurs for henne. Den fryktede hestevognen nærmer seg. Lite vet Malene om at hun snart skal tvinges til å ta utenkelige valg.

Hjertets røst


Skrives av Sigrid Lunde. Utgis av Cappelen Damm. Lansert 8. februar 2016.

En reisekiste, en gammel bibel og en splitter ny jordmorveske er alt Gjertrud har med seg når hun kommer til Sæterdalen i det Herrens år 1899. Gjertrud har et brennende ønske om å hjelpe bygdens kvinner. Hun blir vel mottatt, men mange undrer seg på hvorfor hun er ugift. Det mangler i hvert fall ikke på oppmerksomhet fra bygdens menn. Håndverkeren Aslak gjør seg rett som det er en tur opp til jordmorhuset, og hun ser varme i det blå blikket hans. Selv ønsker hun også å finne en livsledsager, men hun holder igjen. For inne i henne er det et mørke; en synd som gjør at hun trekkes mot det forbudte …

Hvite hjerter


Skrives av Ann-Christin Gjersøe. Utgis av Cappelen Damm. Lanseres 15. august 2016.

Nøtterø, 1911. Amelia er spent på sin første dag som sykepleierskeelev ved Ekely Hospital. Vet hun egentlig hva hun går til? Det er strenge krav til moral og mye hun må forsake, ikke minst kjærligheten. Snart begynner Amelia å merke at huset lever sitt eget liv om natten. Ekely ruger på mørke hemmeligheter fra den tiden hospitalet var en herregård ...

Jenny Lyng


Skrives av Elisabeth Havnsund. Utgis av Bladkompaniet. Lansert 4. august.

Året er 1904, det året da Ålesund ble herjet av en forferdelig brann. I løpet av en stormfull januarnatt ble hele den vakre trebyen lagt i aske. 18 år gamle Jenny har fått jobb på Kristiania Folkekjøkken mens byen bygges opp igjen etter den store brannen som la alt i ruiner. Der møter hun Gina og Pualine, og de blir nære venninner. Hun opplever også den store forelskelsen.

Jordbærdamene


Skrives av Synnøve Eriksen. Utgis av Cappelen Damm Forlag. Lansert 29. juli 2014.

Året er 1956, den gangen lykken var en vaskemaskin, kjøleskap, telefon og et støvfritt hjem. Skilsmisse var et skjellsord, og hemmeligheter og lengsler ble holdt i tømme bak trygge fasader. Så hva skjer når idyllen slår sprekker?
Stedet er Jordbæråsen og alle husmødrene i boligfeltet fremstår som vellykkede og lykkelige, med fasaden i orden. Men en dag flytter en ny kvinne inn, og idyllen blir brutt. Det er duket for intriger og avsløringer av uante dimensjoner …
julie

Julie


Skrives av Anne Marie Meyer, utgis av Cappelen Damm. Lansert 19. oktober 2015.

Kristiania 1916. Julie Aronsen bor sammen med sin mor, som eier Fru Aronsens Hotel & Pensionat. De lever et godt liv, men krigen ute i Europa gjør det stadig vanskeligere for dem. Julie er venninne med Mathilda, som arbeider på konfeksjonsfabrikk, men når venninnen havner i trøbbel, blir vennskapet satt på prøve.
kristiania

Kristiania


Skrives av Katrine Wessel-Aas. Utgis av Bladkomaniet. Lansert 22. februar 2016.

Fire unge mennesker knyttes på forskjellig vis til Christiania Theater. Vi følger deres liv og skjebne i Kristiania i 1880-årene. Fattigpiken Oda drømmer om å skape sitt eget motehus. Rikmannssønnen Georg drømmer om å bli den nye Ibsen. Erik Lange vil til Amerika for å bli rik, og tjenestepiken Hanna ønsker skape seg et bedre liv for seg og sine.
malmbyen

Malmbyen


Skrives av Aud Midtsund. Utgis av Bladkompaniet. Lansert 18. februar 2013.

Året er 1910, og den nitten år gamle arbeiderjenta Johanna har store drømmer og håp for fremtiden. Malmeventyret i Kirkenes er i full gang, men så skjer det en forferdelig ulykke på knuseverket …
Den kjekke, livsglade direktørsønnen Morten Langhelle viser Johanna stor omtanke i hennes vanskeligste øyeblikk. Hun blir hodestups forelsket i ham, men vet at en slik kjærlighet er umulig.
morshjerte

Morshjerte


Skrives av Anne-Lise Boge. Utgis av Cappelen Damm Forlag. Lansert i 2009.

1928. Maren på 17 år er datter av handelsmann Thorvald Bredli, en velhavende mann.. Maren er enebarn og farens øyesten, og det er hun som skal føre hans livsverk videre. Han forventer derfor at hun vil finne en ektemann av sin egen stand. En dag blir fattiggutten Trond Lia ansatt på lageret. Maren er fortapt, og forelskelsen går over til kjærlighet. Lite vet ungjenta om hvilke skjebnesvangre konsekvenser dette forholdet skal få, både for hennes eget liv – og andres.
nattmannens-datter

Nattmannens datter


Skrives av May Lis Ruus. Utgis av Cappelen Damm. Lansert 4. juni 2012, blir på 40 bøker.

Bergen 1701; Lucie vokser opp blant andre foreldreløse barn på det fryktede Tugt- og manufakturhuset. En natt sniker hun seg ut for å finne en bursdagsgave til venninnen Tilly. Lucie ser noe som glitrer - en ring! Men ringen sitter på en hånd, som tilhører en død kvinne. En ung kvinne Lucie kjente så altfor godt. Straffen for å bryte husorden er nådeløs; Lucie blir pisket og slått med stokk i alles påsyn. Midt under den brutale tuktingen bryter en stemme inn, den forhatte nattmannen. Hvorfor vil han redde Lucie?
perlemor

Perlemor


Skrives av Kaja Nylund. Utgis av Bladkompaniet. Lansert 15. juni 2015.

Året er 1897. Værøy – den lille, stormutsatte øya ytterst i Lofoten – er Jona Lindes rike. Der føler hun seg fri, der er hun født, der skal hun leve og der skal hun en dag dø.
Så ankrer et skip opp utenfor Røstnesvaagen, og i land kommer den britiske kapteinen Adam Wilkinson. Han vinner hennes hjerte og hun hans. Men er det slik at kjærligheten alltid seirer – eller må den vike for plikten, friheten og Jonas elskede Værøy?
rebekka

Rebekka


Skrives av Kaja Nylund. Utgis av Bladkompaniet. Lansert 24. juni 2013.

Rebekka er datter av krambubestyreren på Ørsnes. Faren vet ikke hva godt han kan gjøre for henne, men Rebekka savner moren, som døde da hun var liten. Livet forandrer seg da hun overraskende får tilbud om å bli fintaus på bygdas storgård, Solthun. Rebekka har en god og trofast venn i nabogutten Tobias, men i det siste har det kommet noe mellom dem – en spenning som er i ferd med å endre forholdet …
rederiet

Rederiet


Skrives av Øystein Antonsen. Utgis av Bladkompaniet. Lanseres 2. mai 2016

Fire kvinner. Fire skjebner. Og en verden i endring ... Sørlandet, 1891: Louise ankommer Flosta med en stor porsjon spenning og forventning. Hvordan vil livet som lærerinne for privilegerte barn på en liten øy bli? Kommer hun til å savne Kristiania? Rederfruen Marie Olsen har mye å tenke på. Hun gleder seg både til å få ny stuepike og til å hilse på den nye lærerinnen. ​Denne gangen må det bli annerledes. Det må gå bra …
rosemalt

Rosehagen


Skrives av Merete Lien. Utgis av Cappelen Damm Forlag. Lansert i 2006.

Handlingen fra Bergen og Kragerø. I 1881 legger ti år gamle Emily ut på en båtreise. Skipet forliser, og hun mister hukommelsen. Tolv år senere finner hun et brev som røper at livet hennes er bygget på et nett av løgner, spunnet av hennes egen mor. En kald vinterdag går Emily om bord i et skip hun skal seile til Kragerø for å høre et testament bli lest opp. Arven hun mottar, og forsøkene hennes på å nøste opp fortidens hendelser, skaffer henne mektige fiender - men hun møter også en mann hun aldri vil glemme.
rosemalt

Rosemalt


Skrives av Annikki Øvergård. Utgis av Cappelen Damm Forlag. Lansert 19. august 2013.

Rebekka Lie er sytten år og foreldreløs. Hun drømmer om å bli malerinne, men må i stedet ta tjeneste på gården Lie i Østerdalen. Samtidig utvandrer kjæresten, Jens, til Amerika. Malerdrømmen synes fjernere enn noen gang, inntil en dekorasjons- og rosemaler kommer til Lie for å søke arbeid. Storbonden på Lie tar godt imot Rebekka, men hans hustru, Nicoline, klarer ikke å gi gården en arving, og er blitt en streng og bitter kvinne.
sagmesterens-barn

Sagmesterens barn


Skrives av Kristin S. Ålovsrud. Utgis av Bladkompaniet. Lanseres 26. september 2016.

Sagdalen 1852: Nitten år gamle Anna Bakken elsker livet på saga og føler seg trygg i det koselige sagmesterhuset, men da familien rammes av flere tragedier, blir tilværelsen plutselig usikker. En kald vinternatt redder Anna en ukjent mann fra den sikre død. Hvem er han? Og hvorfor ligger han i snøen nedenfor Ås gård? Da Anna plutselig befinner seg alene i skogen langt hjemmefra, kommer plankekjøreren Mikkel henne til unnsetning …
seterliv

Seterliv


Skrives av Dorthe Erichsen. Utgis av Bladkompaniet. Lansert 10. august 2015.

Året er 1905. Mye skjer i Norge, men for Ingebjørg fra Svartlia går livet sin vante gang. Så skjer det en tragedie som forandrer alt, moren dør brått og Ingebjørg får ansvaret for gården. Tilværelsen blir ikke lettere da hun oppdager at moren har holdt ting skjult for familien. Samtidig håper den staute odelsgutten Tolleiv at Ingebjørg skal se hans vei. Hun, derimot, har bare øyne for den mystiske rallaren Elias, selv om mange advarer henne mot ham ...
skjaergardsliv

Skjærgårdsliv


Skrives av Jeanette Semb. Utgis av Cappelen Damm. Lansert i 2012.

Drøbak, 1909. Søstrene Josefine og Martine kommer for å bo hos tante Tulla etter å ha blitt foreldreløse. I strandhotellet ved siden av tantens hus er det et rom som ikke leies ut til gjester. Her ble nemlig en kvinne brutalt drept, og det blir sagt at kvinnene som går inn på rom 11, aldri kommer ut igjen ...
soloppgang

Soloppgang


Skrives av Jorun Johansen. Utgis av Cappelen Damm. Lansert 24. juni 2013.

Andrine Tronvik (17) bor i kummerlige kår på en gård på Kongsvinger. Den gamle festningen ruver på toppen av åsen. Hvorfor ser Andrine en halshugget kvinne på festningsmuren? Er hun et speilbilde fra en svunnen tid? Hvorfor føler Andrine at kvinnen er uskyldig? Livet forandrer seg radikalt for Andrine da hun oppdaget hvilke hemmeligheter familien hennes bærer på..
sonnavind

Sønnavind


Skrives av Frid Ingulstad. Utgis av Cappelen Damm Forlag. Lansert i 2005.

Året er 1905. Elise er 18 år og arbeider på et spinneri ved Akerselva. Sammen med lillesøsteren Hilda forsørger hun familien på seks. Moren er syk og sengeliggende, mens faren holder seg mest ved ølstuene. I etasjen under dem bor Johan, den sterkeste og kjekkeste gutten på Sagene. Han og Elise er barndomsvenner - og kjærester. En sprengkald januardag finner Elise en liten gjenstand i snøen. Den hendelsen får dramatiske følger for hennes og Johans liv.
veien-hjem

Veien hjem


Skrives av Ellinor Rafaelsen. Utgis av Cappelen Damm. Lansert 24. august 2015.

Tromsø 1927. To søstre. To skjebner. Sjalusi, kjærlighet og rivalisering. Vi møter Kornelia som er 7 år da serien starter, hennes far er kaptein på en stor båt i utenriksfart, og Kornelia er en skikkelig pappajente. Det er stor stas da familien skal få være med faren på en av reisene. Men rett før avreise blir Kornelias søster, Katrine, syk, og må være igjen hos besteforeldrene. Kornelia og moren reiser sammen med faren. Båten forliser utenfor kysten av Marokko. Dette er bare starten på Kornelias eventyr.
arringer

Årringer


Skrives av Yvonne Andersen. Utgis av Cappelen Damm. Lansert 4. februar 2013.

1907. Silja Olafsen, eneste barn av sagbrukseier Arvid Olafsen, blir stående overfor et vanskelig valg. Skal hun gifte seg og føre slekten videre, eller skal hun trosse faren og ta over sagbruket? Midt i valget dukker det opp en fremmed i bygda. En omreisende tømmerfløter, kjent som Elvekongen. Den lille bygda blir også rammet av en uhyggelig hendelse...

Top