Anne-Lise Boge

Serier: Arvesynd og Morshjerte

Forlaget skriver følgende om forforatteren: Anne-Lise Boge (f. 1939) er født og oppvokst på Grünerløkka i Oslo. Hun er utdannet lærer, fra Oslo offentlige lærerskole, og arbeidet som lærer i osloskolen i 25 år. Hun var også i mange år aktiv i hundemiljøet i Oslo, og drev aktivt med hunder (golden retriever) i mer enn 17 år. Nå har hun ikke hund lenger, men begge barna har – så hun har fortsatt “nærkontakt” med hunder. Kjærligheten til hund går aldri over, sier hun.

Revmatisme gjorde slutt på lærergjerningen, og ved en tilfeldighet havnet hun i Allers. Det var der Arvesynd så verdens lys, da hun en sommer ble bedt om å skrive årets “sommerroman”. Siden lanseringen av Arvesynd sommeren 1998 har hun skrevet på fulltid.

Anne-Lise har hatt sin Ibsenperiode, men sier at Sigrid Undset er favorittforfatter. Men da hun alltid har vært – og fremdeles er en lesehest, er det mange forfattere hun setter stor pris på. Både norske og utenlandske. Hun tyr ofte til en god krim for å slappe av, men sier hun i grunnen er “altetende” innen litteratur.