Kristin S. Ålovsrud

Kristin er født i 1980 og bor i Rælingen med mann, barn og to hunder. Hun er utdannet lærer og har master i skoleledelse. Hun debuterte med serien Fredsår i i 2013. Deretter kom serien Sagmesterens barn i 2016 og disse seriene ble utgitt samtidig i flere år. Fredsår ble avsluttet etter 41 bøker i 2019. I 2020 kom hennes serie Blomster og blod, som vil gå samtidig med Sagmesterens barn.

Som barn tilbrakte hun alle feriene sine på Liaåsen i Valdres, og valgte derfor å legge sin første romanserie, Fredsår, til dette området. I hennes andre serie, Sagmesterens barn, er handlingen lagt til Skedsmo i Akershus, der hun vokste opp. Nå er hun ute med sin tredje serie, Blomster og blod, og igjen har hun lagt handlingen til kjente trakter, nemlig Lillestrøm.

Helt fra barnsben av har Kristin hatt en forkjærlighet for både historiefortelling og gamle dager, og hun er lykkelig med å kunne kombinere disse interessene med skrivingen. Kristin skriver varmt og gripende, og leseren lever seg inn handlingen fra første side.