May Lis Ruus

May Lis står bak seriene Nattmannes datter, Papirslottet og Tidløs. Førstnevnte serie ble utgitt i årene 2012 til 2017 og ble på 40 bøker. Året etter kom hun med serien Papirslottet, som ble på 12 bøker. Høsten 2020 er hun klar med serien Tidløs. Hun har så skrevet en serie med navn De fremmede, en serie som er spesialtskrevet for lydbok, og derfor ikke finnes som bok. Les mer om den her.

May Lis er født i 1968 og har bodd hele livet i Bergen, med mann og to barn. Hun har alltid fascinert seg for arkeologi og historie. Fra barneskolen har hun fremdeles bøker der hun sirlig har tegnet vikingskip og landsbyer og skrevet om svartedauden.

May Lis har gått på kunstskole og studert ved universitetet i Bergen, hvor hun er utdannet i fagene arkeologi, psykologi og sosialantropologi. Før hun ble forfatter arbeidet hun som webdesigner og grafisk designer. Hun har også skrevet og illustrert Adopsjonsboken, en babybok for adoptivbarn.

I 1999 kjøpte hun et 300 år gammelt, slitt hus, midt i sentrum av Bergen. Av selgeren ble May Lis ble fortalt at huset en gang hadde vært forstanderbolig for børne- og tugthuset som lå rett over veien. Det ble starten på historien om Nattmannens datter.