Sverre Årnes

Sverre har skrevet seriene Viking, Blodsbånd og Vaterlandsjenta. Viking ble på 4 bøker og ble utgitt i årene 1983 og 1984. Blodsbånd ble på 25 bøker og ble utgitt mellom 1994 og 1997. Serien ble utgitt på nytt som dobbeltbind i årene 2004 og 2005. Se mer om nyutgivelser her. Vaterlandsjenta ble på 16 bøker, utgitt mellom 2003 og 2005.

Sverre har også gitt ut flere bøker i andre eldre serier og skrevet filmmanus, radiohørespill, tegneseriemanus og artikler. Sverre er født i Surnadal 1949. Han er utdannet lærer og jobbet noen år før han begynte å skrive på heltid i 1978. Sverre har i flere år bodd utenlands (Filippinene, Thailand og Gran Canaria) før han i 2020 bosatte seg i Oslo. Han er gift og har en datter.


Sverre Årnes ble født i Surnadal 1949, og er den nest eldste av til sammen 6 brødre. Han gikk på Nordmøre Folkehøgskule før han fortsatte på Hamar Off. Lærerskole (4-årig). Han var deretter skolelærer i noen år, bl.a. på Solbakken Folkehøgskole og på Jessheim, før han gikk over til å skrive på heltid i 1978, det har han gjort siden.

I 1983 flyttet han til Rykkinn med samboer. Hun døde våren 1994, og etterlot seg to barn fra et tidligere ekteskap, som nå har gitt Sverre barnebarn. På ferietur til Filippinene ved juletider 1998 møtte han Florlien, som han giftet seg og fikk en datter med. De har bodd både på Filippinene, Thailand og holder nå til på Gran Canaria, hvor Sverre har sin produktive skrivestue.

Sverre beskriver seg selv som først og fremst seriebok-forfatter, men har en imponerende produksjons-historikk bak seg. Sverre er mannen bak seriene Viking, Blodsbånd, Vaterlandsjenta, Jordmoren, Lokketoner og Hjertets røst (tre sistnevnte under pseudonymet Sigrid Lunde).  Han har også gitt ut flere bøker om merkevarehelter som Knut Gribb (5 bøker) og Clay Allison (18 bøker). I tillegg har han skrevet filmmanus, radiohørespill, tegneseriemanus og artikler. Hans store lidenskap å skrive, regissere og redigere kortfilm, noe han har oppnådd noen internasjonale priser for.