Bergen, 1897. For Blanca på barneasylet kan en drøm gå i oppfyllelse: Endelig får hun en mor og en far! Men hun har ikke før kommet til sitt nye hjem, så blir drømmen knust. Pleieforeldrene har ikke valgt henne av kjærlighet. Det er bare en gårdstaus de vil ha – ikke en fantasifull jente som er glad i å tegne og fortelle eventyr …

Bergen, 1907. Lotta vokser opp i et velstandshjem – og føler seg som verdens ensomste menneske. Fordi hun er annerledes, har hun ikke mange venner. Men alt Lotta ønsker seg, er å være som alle andre …

Det ble sagt at stjernehimmelen var lik over hele verden. At stjernene var de samme om man befant seg i Afrika eller i Bergen. Det var vanskelig å forstå. Lotta vendte ansiktet mot himmelen og ba en liten bønn.

«Pass på mor,» ba hun, uten å vite om det var stjernene eller Gud hun snakket til. «Ikke la far sende henne bort. Ikke la meg bli igjen her alene.»

 

Serien skrives av Jenny Micko og utgis av Cappelen Damm. Første bok i serien kommer 14. januar 2019. Det er ikke kjent hvor lang serien blir, ut over en kommentar fra forfatteren om at den blir lengre enn hennes forrige.
Jenny Micko gav i 2016 ut triologien Lydias løfte på Aller forlag, samme året som hun også vant Cappelen Damms konkurranse skrivehøst .

 

Brev fra forfatteren til lesere, publisert på norskeserier.no;

Kjære leser!

Velkommen til en annen tid, der du skal få bli kjent med to modige, sårbare og svært forskjellige unge kvinner. Jeg er veldig glad i dem begge, og for meg er de blitt så levende at dersom jeg møtte på Blanca og Lotta i Bergens gater og smau, ville jeg ikke stusset.

Nå håper jeg at universet jeg har skapt, vil bli like virkelig for deg. Jeg ønsker å ta deg med på en reise i mysteriene, romantikken og spenningens verden, med aftenstjernen som ledsager.

Jeg har alltid latt meg fascinere av menneskelige relasjoner og det menneskelige sinn. Hvordan blir vi dem vi er, og hvorfor klarer noen mennesker å finne hverandre på tross av ulikheter? Hvordan behandler vi mennesker som er annerledes, og hva skjer om man mister seg selv?

I 1907, da Aftenstjernen begynner, er det store klassefor- skjeller, men dersom man blir erklært syk på sinnet, havner fattig og rik på samme sted: Neevengården. Om du blir med på reisen, vil det gamle asylet etter hvert åpne sine dører for deg. Tør du å bli med inn?

God klem fra Jenny