AlvestadKjærlighet og begjær, svik og mysterier, fattigdom og hverdagsslit er alle ingredienser i Elin Brend Johansens romanserie. Seriens handling er lagt til Nedre Romerike på slutten av 1800-tallet.

Ingrid Alvestad har i flere år levd et rolig liv blant overklassen i Christiania, men en dag kommer det et oppskakende telegram. Faren er død, og Ingrid er arving til en storgård på Romerike. Snart tvinges Ingrid til å velge mellom forpliktelser og lengsler, mellom ansvar og drømmer. Det viser seg fort at hun slett ikke er velkommen på gården, hvor fortidens synder lurer i krokene.

– God dag. Jeg er Ingrid Alvestad, og dette er min søster, Louise. Ingrid lot som hun ikke la merke til det fiendtlige blikket, men inni seg skalv hun.
– Jeg vet hvem dere er. Kvinnen rørte seg ikke. – Dere synes vel det var greit å komme nå, som husbonden er død. Det er som dem sier: Etter døden kommer gribbene. Det er så sant som det er sagt.

På Cappelen Damms nettsider kan du lese hele første bok, snarvei dit finner du her.
De har også laget en liten kortfilm som presenterer serien, og første bok. Den kan du se her.

Serien er skrevet av Elin Brend Johansen og første bok ble utgitt 19. august 2010 av Cappelen Damm. Illustrasjonene er laget av Ragna Lise Vikre.

Forfatteren Elin Brend Johansen er født 30. juni 1978 i Bærum, er nå bosatt i Fetsund. Hun er utdannet innen PR og næringslivsjournalistikk. Hun har blant annet arbeidet som vikar og fast frilansjournalist i Budstikka og hatt engasjement i Bærum Barneteater, hvor hun selv var medlem i perioden 1990 til 1996. Fra 1998 til 2004 var hun instruktør for amatørteatergruppen Bærmuda Mini. Hun har også spilt selv i Bærum Musikk- og Danseteater (Bærmuda).

I 2006 debuterte hun som forfatter for Cappelen forlag med bokserien Farlige krefter. En historisk serie fra 1600-tallets Christiania og Bærums Verk. En tid hvor religion og gudsfrykt preget tankene til landets innbyggere og hvor heksebålene flammet opp i hver en avkrok av landet. Alvestad er hennes andre serieroman, hennes første het Farlige Krefter. Hun driver bloggen Bokelskerinnen, besøk den her.