1Vi følger nordmenn som utvandrer til Amerika og livet deres der, mens andre igjen ble igjen i Sverige og Norge. Året var 1858.

I den idylliske bygda Rennebu i Sør-Trønderlag levde Marthe Skogen et lykkelig familieliv sammen med mannen Kristian og deres fem barn. Men de drømte begge om noe annet. De var fattige, og Kristian hatet å bøye seg for de rike, som hadde makten. Marthe drømte om å sende barna på skole, slik at de kunne bli noe mer enn husmenn og tjenestejenter. Men inne i seg bar hun på en forferdelig hemmelighet. Tjue år tidligere hadde den sjarmerende spillemannen Abraham vunnet hjertet hennes – men da han plutselig dukket opp igjen ble alt langt fra slik hun hadde tenkt seg det.

Skrevet av Rune Angell-Jacobsen og utgitt av Bladkompaniet mellom 1994 – 2002, ble på 52 bøker. Nyutgivelse av Aller Forlag fra 2009 til 2014.f

Forfatteren er født i Florø i 1947, men bor for tiden i Bjugn i Sør-Trøndelag. Han er forhenværende oberstløytnant i Luftforsvaret, hvor han i flere år jobbet som etterretningsoffiser. Han var også våpen- og sprengningsekspert, og har fått opplæring innen militær nærkamp. Nå jobber han som forfatter på heltid.Rune er gift og har både barn og barnebarn. Han har utgitt tre romanserier fra før, Folket på Lindstad, Sara Vakker og Amerika!, og en rekke spenningsbøker. Han er kjent for sin gode research og etterrettelighet i sine historiske romanserier. Bok 1 i Morgengry ble hans roman nummer 100.

Bøkene, fra første til siste 🙂