1Vardø, 1913. Nitten år gamle Julianne har levd en beskyttet tilværelse i hjembyen, inntil hun møter russiske Mikhail og forelsker seg i ham. Hun blir stemplet som ludder og fordømt av hele byen etter at hun blir observert når hun forlater russerbåten midt på natten. Da hun finner ut at hun er gravid, trosser hun både foreldre og folkesnakk hjemme i Vardø og reiser til havnebyen Arkhangelsk i Russland med sin kjære Mikhail.  De gifter seg og stifter familie, og Julianne kastes ut i voksenlivet i en ny og ukjent verden.

Noen få år senere er Russland preget av revolusjon og krig, og tvunget av hungersnød og uro forlater Julianne byen sammen med den fire år gamle sønnen, Alexander, og svigerinnen, Tanja. Det blir en farefull ferd, med en kamp mot elementene og menneskers ondskap. Handlingen spenner vidt, både i tid og rom, og tar en verdig og gripende slutt ved årtusenskiftet.

Skrevet av Ellinor Rafaelsen og utgitt av Cappelen Forlag mellom 2001 og 2004. Serien ble på totalt 20  bøker, og var illustrert av Søren Håkansson. I 2011 ble Amulettens kraft med i Cappelen Damms nysatsning Pust. De 20 bøkene ble samlet til 7 tykke, og gitt ut på nytt.

fForfatteren selv er født i Mo i Rana den 24. august 1945 og vokste opp der. Hun tok realskolen i Mo og reiste deretter til London som au pair. Hun har bodd både i England og USA og generellt reist mye rundt i verden. Hun har nå to voksne barn og liker selv å tegne, fotografere og reise.

Ellers har hun vært innom svært mange yrker underveis til forfatterskapet og journalistikken; Ekspeditrise i kolonialforretning, sentralborddame, respesjonist på hotell, stuepike, torgdame, stått i pølsebod, turistguide, hushjelp, kontorassistent, mannequin og fotomodell for å nevne noen. I 1999 kjøpte hun seg leilighet på Svalbard og hadde denne som base. Den senere tid har også bosted i Drøbak og Spania.

Hun startet sin karriere med å skrive føljetonger i ukebladene, og har nå et langt og allsidig forfatterskap bak seg. Rafaelsen har skrevet seriene Amulettens Kraft, Nordlysets døtre, Hittebarnet Alicia, Farsaven, Polarnetter, Annas Skjebne og Nye horisonter. Hun er nå aktuell med sin åttende serie, Veien hjem. I tillegg til romanseriene har hun skrevet flere barnebøker.

 

Bøkene i serien, fra første til siste!
Nyutgivelsen finner du også lengre ned.