Anmeldelse av Gullburet, av Trine Angelsen.

Etter ett og ett halvt års stillhet er det endelig på tide med noe nytt fra Trine Angelsen. 30. juni kommer hennes nye serie Gullburet på Cappelen Damm forlag. Også denne gangen tar hun oss med nord, til væreiergården i Storvaagan i Lofoten, med handling fra 1871.

En storslått fest er over, alle er fornøyd, herskapet har gått til ro, freden senker seg, og BOOOM, så inntreffer katastrofen. Marika bli vitne til et dødsfall, eller er det drap? Trine skriver så levende at jeg føler jeg løper med Marika langs fjæra, bort fra herskapshuset, bort fra det tomme blikket, bort fra HAN!!

Jeg har savnet Trines lune humor veldig siden siste side i Breidablikk ble lest, og derfor var gleden veldig stor da jeg tidligere i våres fikk tilsendt forhåndseksemplar av manuset til gjennomlesning. Gjett om jeg koste meg!? Det er noe spesielt med Trines fortellerstemme, måten hun klarer å lage troverdige karakterer, med ulike lag som avsløres etter hvert som man får lese. De er menneskelige, ikke bare gode eller onde. 

Som alltid etter en god seriebok sitte jeg meg igjen med mange spørsmål og spinner selv videre på handlingen. Nettopp det å pønske på hva som skjer videre er en del av gleden ved seriebøker. Og av erfaring vet jeg at Trine kommer til å overraske meg!

Jeg gir denne boken en sterk femmer. Det absolutt aller meste er på plass, et godt plott, en annerledes kjærlighetshistorie og ikke minst en stor trussel. Det eneste som trakk litt ned for meg var at jeg innimellom satt med følelsen av at ting gikk for tregt, litt som at boken trengte litt ekstra innhold for å bli lang nok til å avsluttes om den gjorde. Egentlig en liten bagatell, men nok til å ikke oppnå det aller gjeveste terningkastet. Nå er jeg veldig spent på fortsettelsen og hva som vil hende med Marika, ja, jeg bestilte meg faktisk abonnement straks jeg kunne! Måtte tiden frem til slutten av august gå fort..

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.