Anmeldelse av Lykkeloddet

Lykkeloddet er Hege Norman-Stormbringer sin andre romanserie som utgis på Bladkompaniet Hun har tidligere skrevet den ti bøker lange nåtidsserien Ekte Fotballfruer (som er omdøpt til Damelaget når den nå kommer som lydbøker). Første bok i serien Lykkeloddet kommer for salg 27. august.

ALLE DRØMMER OM Å VINNE I LOTTO. HVA SKJER NÅR DRØMMEN BLIR VIRKELIGHET?

ET LITE TETTSTED PÅ VESTLANDET, 2007

Maja lever tilsynelatende det perfekte familieliv med direktørektemannen Trygve og tvillingene på seksten, men det er noe som skurrer. Kjenner hun i det hele tatt sin egen mann? Hvorfor er moren hennes så hemmelighetsfull? Og hva med henne selv?
Overfor sine frodige isbader-venninner gir Maja uttrykk for at ting ikke ble slik hun en gang drømte om. Hun ønsker mer ut av livet, men hvordan er det mulig å få det til å skje?

«Jeg har fått meg ny jobb,» sa Maja. «Så vi trenger heldigvis ikke satse på at kjærlighet skal holde denne familien flytende.»
Han la stemmen i et mykere tonefall og gikk nærmere, men Maja trakk seg unna.
«Jeg tror ikke du skal snakke til meg om samvittighet, Trygve.» Hun stirret så skarpt på ham at han vek unna.
Visste hun om Elise?

Jeg har ikke lest noe av Hege tidligere, så jeg var veldig spent på denne serien. Spesielt siden det er en nåtidsserie, noe det er lenge siden jeg har lest, jeg pleier å holde meg før 1900 nemlig. Men det må jeg si, det var veldig friskt å lese noe som var så gjenkjennelig som livet til Maja er! Ikke bare er vi ca like gamle men jeg kjenner jeg også igjen i mange av hennes tanker, og det var gøy. Og apropos dette med å kjenne igjen; Jeg har jo fulgt forfatteren i sosiale medier en stund, og vet at hun holder på med isbading, så da var det veldig gøy at hun har tatt med dette i serien sin.

Så litt nærmere om boken. Det hender seg at jeg kommer over slike bøker som rett og slett bare drar deg videre. Denne er en slik. Det er ikke et drap, voldsomme scener eller katastrofer som gjør at jeg leser, det er rett og slett hverdagen  som suger meg inn i boken. Det var rett og slett en kime i historien jeg bare elsket! Majas selvoppofrende liv som hustru, hennes kjedelige jobb, den rebelske datteren, hennes utro ektemann  og ikke minst et brennende ønske om noe mer, som ikke bare sønnen ønsker men kanskje også mange lesere!

Det er flere fortellerstemmer underveis, slik at vi ikke bare får være med hovedpersonen Maja, men også hennes barn og ektemann, og ikke minst den mystisk eksentriske Lotta. Det funker her, det gir ekstra krydder til historiene.  Å få se Maja fra flere perspektiver er interessant og gir en god dybde til karakteren. 

Og oppi alt dette kommer det men`et, det som gjør at jeg rynker litt på panna.. For seriens tittel Lykkeloddet og baksideteksten, sammen med frasen “Blir man lykkelig av å vinne i lotto?” som står på forsiden av boken avslører ganske mye av handlingen, og derfor er det virkelig irriterende at dette først skjer i aller siste setning av boken ..

Så på mange måter vil jeg si at dette er en sekserbok frem til siste side, men at den drar ned til en femmer, for jeg fikk jo ikke vite hvordan det er å være lottomillionær, MEN, dette gjøre meg jo så nysgjerrig at jeg tenker jeg bare MÅ lese neste bok, noe som jo er et seksertrekk i bøkene jeg leser. Jeg ender derfor opp med en sekser på terningen. Jeg skal lese neste bok, og venter spent på den, så får jeg se om det blir abonnement på meg etter det!!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.