Anmeldelse av Solgull

Romanserien Solgull av Kate Helen Simonsen er utgitt av Bladkompaniet forlag. Lesehesten Hilde har anmeldt første bok i serien, kalt Veien hjem. De vakre forsidene er det Eline Myklebust Madsen som står bak.Den fyrste boka Veien hjem blei nyleg lansert i lansering i Sveio folkebibliotek. Boka starter med at to bestevenninner kappspring mot eit tre. Solveig og Kristina som begge er 18 år har vokst opp som bestevenninner i Mosterhavn anno 1910. Til tross for ulik bakgrunn har dei bygd opp eit nært vennskap.

Solveig som er født på “solsida” blir presentert for ein passende kavaler, og seier ja til Tormod og Solveig si komande svigermor går i gong med å stelle istand trulovingsselskap.

Lesaren får bli med to venninnene på bryggedans, eit årleg arrangement for dei ugifte ungdomane i bygda. Og som Kristina og Solveig har gledd seg til lenge til. På dansen møter dei både Tormod og Lavrans som Kristina har eit godt auge til.

Foto: Kate Helen Simonsen, forfatteren. Bygningen i bakgrunn er hennes skrivestue.

Kristina er sjølsagt ei som Solveig inviterer i selskapet, og sjokket er stort då Solveig si komande svigermor nekter henne å invitere hjertevennina. Sidan Kristina er fiskerdotter blir ho ikkje sett på som ein passende gjest i venninna sitt trulovingsselskap. Det blir tøft for Solveig å gå den tunge vegen til Kristina for å trekke invitasjoen tilbake.

Etter å ha lest “evig vennskap” det eg igjen med fleire spørsmål, som f.eks korleis blir voksenlivet for Kristina og Solveig og vil det gode vennskapet overleve på sikt . og eg håper at mange lesere vil legge ut på ei reise i tid og stad, til det vesle kystsamfunnet Mosterhavn, omlag 100 år tilbake.

God lesning .

Opprinnelig publisert 22. mai 2019

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.