Hennes skjebne er forseglet av et løfte

Anna kjente morens hånd om sin egen. Grepet strammet seg så det gjorde vondt.
Enda noen sekunder var det bare lyden av hvisking og mumling som kunne høres.
Helt til moren brøytet seg frem, kastet seg over båren og skrek med en fortvilelse hun visste hun aldri ville komme til å glemme.
Der og da gikk Annas verden i stykker.

Anna er nitten og datter av en tysk bergverksingeniør og en smeddatter fra Røros. Da faren dør i en gruveulykke i Tyskland, blir moren tvunget til å flytte tilbake til Røros med barna. Moren blir syk, og Anna lover å ta seg av broren, Heine.
Anna drømmer om egen lykke, men kan hun finne lykken uten å bryte æresordet hun har gitt sin mor?

Bergstaden på begynnelsen av 1900-tallet.

Serien skrives av Annikki Øvergård, et pseudonym for Annikki Torgersen og Jan Erik Øvergård, og utgis av Cappelen Damm. Illustrasjonene er illustrert av Kjetil Nystuen. Forfatterduoen har tidligere skrevet serien Rosemalt som ble på 25 bøker. Første bok i serien Anna fra Røros ble utgitt 20. februar 2017.

Annikki har bl.a. grunnfag i folkelivsgransking og mellomfag i folkeminnevitenskap. I tillegg er hun billedkunstner. Jan Erik er oppvokst på et gårdsbruk i Østerdalen og har arbeidet som journalist i en rekke år, før han ble selvstendig næringsdrivende. Du finner mer informasjon om forfatterne og bøkene på seriens egen hjemmeside.