1Vi hørte første gang om Anna i en tidligere serie av Ellinor, Farsarven. Der får vi kort høre om Anna og at hun hentes av vergerådet. I denne nye serien får vi følge lille Annas videre Skjebne som fosterdatter av misjonærer som bringer henne verden rundt.

En kald vinterdag hentes fire år gamle Anna Johnsen av vergerådet. Hun plasseres hos Helga og Nils Bergmoen, som er dypt religiøse, og som ser det som sitt kall å redde henne fra det syndige livet i Ura.

– Jeg vil bli med deg, hvisket hun med lav og skjelvende stemme.
– Ikke denne gangen, vennen min. Moren gråt nå. – Jeg kommer tilbake og henter deg, det lover jeg, hvisket hun og tørket sine egne tårer før hun løftet hånden og tørket Annas våte kinn. – Jeg ville bare ikke reise før jeg hadde sett deg og sagt adjø, men jeg skal skrive … og jeg kommer tilbake.

Forlaget har laget en filmtrailer som presenterer første bok og serien, den kan du se her. Skrevet av Ellinor Rafaelsen og utgitt av Cappelen Damm Forlag mellom 2011 og 2013. Serien ble på 18 bøker og var illustrert av Lena Ásgeirsdóttir.

fForfatteren selv er født i Mo i Rana den 24. august 1945 og vokste opp der. Hun tok realskolen i Mo og reiste deretter til London som au pair. Hun har bodd både i England og USA og generellt reist mye rundt i verden. Hun har nå to voksne barn og liker selv å tegne, fotografere og reise.

Ellers har hun vært innom svært mange yrker underveis til forfatterskapet og journalistikken; Ekspeditrise i kolonialforretning, sentralborddame, respesjonist på hotell, stuepike, torgdame, stått i pølsebod, turistguide, hushjelp, kontorassistent, mannequin og fotomodell for å nevne noen. I 1999 kjøpte hun seg leilighet på Svalbard og hadde denne som base. Den senere tid har også bosted i Drøbak og Spania.

Hun startet sin karriere med å skrive føljetonger i ukebladene, og har nå et langt og allsidig forfatterskap bak seg. Rafaelsen har skrevet seriene Amulettens Kraft, Nordlysets døtre, Hittebarnet Alicia, Farsaven, Polarnetter, Annas Skjebne og Nye horisonter. Hun er nå aktuell med sin åttende serie, Veien hjem. I tillegg til romanseriene har hun skrevet flere barnebøker.

 

Bøkene i serien, fra første til siste.