Å definere hva som nøyaktig går under begrepene romanserie eller seriebøker er nok litt opp til hver enkelt. Her på MinBokverden er det lagt vekt på at forfatteren er norsk, at bøkene kommer ut hyppig (flere enn seks ganger i året) og at bøkenes lengde er ca 250 sider.

Det vil altså si at en flust med andre serier faller utenfor. De har blitt samlet på denne siden, slik at du også finner kort informasjon om hver av de. Og er det en serie du mener er glemt ta gjerne kontakt!

Amasone trilogien

Serien ble skrevet av Ingar Knudtsen og utgitt av Bladkompaniet i perioden 1999 til 2002. Den ble på 5 bøker.

Våpensøstrene var Gudinnens utvalgte, de var kvinner som kjempet for livet og kjærligheten. Ata, M’Bela, Unje, Shina og alle de andre kjempet for sine liv og kommende generasjoner mot onde og mektige fiender.
Verden var i fare. Nye profeter tordnet om undergang og død. Kunne kvinnenes samfunn reddes fra utryddelse?

Bøkenes tittler; Våpensøstrene, Rød måne, Løvinnens sjel, Amasoner og Gudinnas døtre.

Angélique

Første bok i serien ble utgitt i Frankrike 1957, de påfølgende 28 årene kom det ytterligere 12 bøker. Fortende bok i serien kom ut i Frankrike i 2011 og det blir sagt at det vil komme en femtende og avsluttende bok i serien. Det offentlige navnet på forfatteren er Sergeanne Golon og det er ekteparet Anne og Serge Golon som står bak.  Serien ble første gang utgitt i Norge på tidlig 60-tallet. Jeg finner at de ni første ble oversatt og utgitt av Grøndahl og Dreyer Forlag den gang. Senere ble serien utgitt av Cappelen Damm fra 2009. Flere av bøkene er også filmatisert og bøekene er oversatt til mange språk.  

Handlingen foregår i Ludvig den 14′s Frankrike og gir et bredt og livfullt bilde av forholdene under Solkongens barneår, da landet var herjet av indre stridigheter, hvor sammensvergelser, intriger, giftmord og dueller hørte til dagens orden. I dette farlige miljøet ferdes heltinnen, Angélique, en strålende vakker og ikke så lite ærgjerrig kvinne. Som datter av en forarmet adelsmann er hun vokset opp på et forfallent slott og har fått sin oppdragelse i et nonnekloster. 18 år gammel blir hun gift med en mann hun ikke har sett, og dermed begynner hennes eventyrlige løpebane. Som den stygge og halte, men rikt begavede og charmerende grev de Peyracs hustru kommer hun inn i et liv i strålende luksus og forfinelse. Men et kongelig maktbud gjør brått slutt på hennes lykke: grev de Peyrac faller i dypeste unåde, blir fradømt sine godser og tilmed sitt liv. Angélique står alene med sine to barn, prisgitt vanære og fattigdom. Da viser hun sin storhet og styrke. Dristig og ukuelig midt i all fornedrelse tar hun sin skjebne på seg, uten å ane hvilke dyp av skjemsel hun må igjennom før hun igjen når opp i lyset.

Blodsbrødre

Skrevet av Saga Borg, som er et pseudonym for Diane Alfredhsson (nå Karlström) og Carola Jonsson Haglund. Utgitt av Schibsted Forlag mellom 2007 og 2008. Miniserien ble på totalt 6 bøker.
Berga sogn i det Herrens år 1494. En søndag på kirkebakken kaster en ukjent tigger en forbannelse over henne, og Agnes blir grepet av frykt for hva framtiden vil bringe. Det hun ikke vet, er at på et ukjent sted møtes menn med onde planer, som kan komme til å gripe dramatisk inn i livet hennes…

Delux-serien

Serien er skrevet av Anna Godbersen og ble utgitt i USA mellom 2007 og 2009 og ble på fire bøker. Cappelen Damm utga serien mellom 2008 og 2009.

Vakre piker på ball til morgengry. Hensynsløse menn med sjarmerende smil og farlige hensikter … Hvite løgner, svarte hemmeligheter, forbudt kjærlighet og en stadig angst for skandale …
Velkommen til Manhattans overklasse anno 1899!

New York, 1899. I DeLuxe-bøkene følger vi de vakre og beundrede søstrene Elizabeth og Diana Holland, som danner eliten i Manhattans sosietet  - en verden hvor utseende og status bestemmer alt, og skandaler stenger deg ute for godt.  Da de plutselig oppdager at deres posisjon står for fall, utløses plutselig en rekke hendelser som truer deres hittil løfterike fremtid. Elizabeth må ta et valg mellom familiens ære og kjærligheten.

Den nye verden

Serien ble skrevet av Donald Clayton Porter og utgitt i USA  mellom 1979 og 1996. Originaltittelen var White Indian series. Bladkompaniet ga ut de 20 første mellom 1981 og 1991.

Finner dessverre ikke det norske omslaget noe sted.

Serien om de hvite nybyggerne i Nord-Amerika- og om indianerne som møtte deres ildvåpen med pil og bue. Både Storbritania og Frankrike gjorde krav på det enorme, fruktbare kontinentet på den andre siden av Atlanterhavet – Nord-Amerika. Men nybyggerne som landet i Den nye verden fikk snart erfare at indianerne var villige til å kjempe til døden for å beholde sine fedres jord. 
Sceneca-krigerne Renno var født hvit – var det derfor han falt for den vakre nybyggerpiken Deborah?

Drapet på Aurora Lindkvist

Serien beskrive som en forbrytelse i tolv bind og er skrev av Kjetil Indregard. Første bok kom ut på Aller Forlag i 2009 og tolvte og siste kom ut i 2010.

Det er mandag den 13. oktober 2008. Femten år gamle Aurora Lindkvist hadde på seg rød regnjakke og gummistøvler da hun forlot hovedveien og gikk inn på stien opp mot villabebyggelsen på Raknerud. Det var ingen i nærheten, bortsett fra eieren av den røde Mazdaen som hadde fått motorstopp. Om hun ikke hade vært så opptatt av å ringe Viking, ville hun muligens lagt merke til den unge jenta som forsvant inn mellom bjørketrærne. I så fall hadde hun vært det siste mennesket som så Aurora Lindkvist i live.
Bortsett fra morderen, naturligvis.

Tre dager tidligere våkner lensmannen på Fredberg, Eilif Bjørnstad, med dundrende hodepine. Ennå vet han ikke at han snart skal stå overfor den vanskeligste saken i sin karriere. Eller at han i løpet av dagen kommer til å bli anklaget for drap. Kristin Møller fra Kripos bistår det lokale lensmannskontoret i jakten på morderen. 

Fem søsken

Serien ble skrevet av Victor Sondheim og utgitt i USA i 1981. Den ble på fire bøker, som alle ble utgitt av Bladkompaniet i 1982. Finner dessverre ikke det norske omslaget noe sted. 

Den spennende og rørende historien om Sinclair-søsknene – tre unge, sterke menn og to vakre kvinner. Brått og brutalt ble de kastet ut i depresjonstidens nådeløse verden, tvunget til å stå på egne ben for å overleve.

Kjærlighet og hat, ambisjoner og eventyrlyst spredte dem som agner for vinden – fra Iowa til New York og California, fra Roosevelts Washington til Hitlers Tyskland, fra Kina til Sovjet samveldet. Deres skjebne og verdens skjebne ble formet i 1930-årenes smeltedigel.

Fjellgården

Sjagnermessig vil denne egentlig passe inn under komplette serier her på siden, men siden det kun har kommet en bok flytter jeg den over hit. Så får tiden vise om forfatteren får utgitt historien sin.

Skrevet av Eva Gikling og første bok prøvetrykket av Skrivekrampe Forlag i 2010. Det kom ikke flere bøker i serien, men forfatteren forsøker å finne nytt forlag.

Live Constance Güldenbladh har sonet samfunnets straff og løslates fra fengsel, men flykter opp i de Nordmørske fjellene for å ta arven etter sin ukjente far i besiktigelse og sone overfor seg selv. Fjellet konfronterer Live med mysterier i hennes egen bakgrunn og evner hun ikke visste hun hadde. Men skal hun ta over gården og bosette seg til fjells, eller vil byen kalle henne hjem til vanskelige konfrontasjoner? Og hva skjedde egentlig på gården i 1974? ​

Folket fra Selje

Skrevet av Saga Borg, et pseudonym for Diane Alfredhsson og Carola Jonsson Haglund (og Jesper Svensson i de 4 første). Utgitt av Cappelen mellom 2005 og 2007. Serien ble på totalt 12 bøker.

I Folket fra Selje begfinner vi oss langt tilbake i tid - i folkevandringstiden i Norden. Åsa`s hjemby blir røvet og brent, og hennes trolovede Jon Høvdingsønn blir myrdet. Sammen med flere unge kvinner føres hun som krigsbytte til Selje. Hun er fylt av hat, men når hun møter byens høvding Vidar dras hun mot ham. Men hun har spesielle evner og hun må være forsiktig, for volven Grina forsvarer sin posisjon fra første stund.

Forsynte sagaen

Dette er en serie skrevet av John Galsworthy og utgitt i England mellom 1906 og 1921. Fredhøis forlag utga den i Norge. Serien ble på totalt 5 bøker. Serien har blitt filmatisert, laget tvserie av og hørespill på radio, samt oversatt til en rekke språk.
Fant dessverre ikke noe norsk cover til boka, og da serien er utgitt utallige ganger, med mange forskjellige forsider endte jeg opp med å velge ett, da jeg ikke vet hvilket som er originalen.

Slektsaga om den rike familien Forsyte og deres gjøren og eventyr i London under det sene 1800-tallet og det tidlig 1900-tallet. Fokuserer på Jolyon Forsyte og Soames Forsyte . Førstnevnte skaper skandale i familien når han forlater sin kone for sin datters guvernante og begynner å leve bohemliv med henne i Londons mindre fashionable kvarter. Soames Forsyte blir forelsket i den vakre pianisten Irene Heron. Irene aksepterer til slutt ett av Soames frierier etter at hennes stemor bestemmer seg for at hun ikke vil forsørge stedatteren lengre. Irene innser at hun aldri vil kunne elske Soames, hun hater hans nærvær fra første stund, og stenger han helt ute fra sitt liv. Ekteskapet utvikles så til en tragisk historie med ingredienser som utroskap, besatt kjærlighet og voldtekt.

Hekseringen

Denne serien er skrevet av Diana Gabaldon. Orginaltittelen er Outlander series og den ble utgitt i England. Dette er altså bøkene bak den populære tv-serien Outlander.

Serien hander om Claire og Jamie, to unge mennesker fra ulike tidsaldre, men som møtes gjennom en skjebnesvanger tidsreise. En reise som har sitt utspring i en sagnomspunnet heksering på det skotske høylandet. Claire går gjennom en ring av trolldomsstener og havner to hundre år tilbake i tid. Der treffer hun James Fraser, og gifter seg med ham selv om hun er gift fra før, i sin egen tid. Jamie er en opprører, og Claire gjør alt for å hindre ham i å bli innblandet i det berømte slaget ved Culloden, der de skotske klanene får sin bane.

I Norge ble serien førte gang utgitt mellom 2002 og 2003, under navnet Hekseringen, med til sammen åtte bøker. (Reisen begynner, Under jegermånen, På fremmed jord, Ridderhjerte, Fanget i tiden, Blå netter, Fjerne strender og Trommenes sang) 
Andre gang serien ble utgitt hadde den nyttet navn til Sagaen om Claire og Jamie, og var på seks bøker (Under jegermånen, På fremmed jord, Fanget i tiden, Blå netter, Trommenes sang og Gjensyn)

På engelsk er utgivelsen som følger: Bok 1; Outlander (1991), bok 2; Dragonfly in Amber (1992), bok 3; Voyager (1994), bok 4; Drums of Autumn (1997), bok 5: The Outlandish Companion (1999) en guide over serien, med oppsummeringer, karakteroversikt og andre notater og informasjon, bok 6; The Fiery Cross (2001), bok 7; A Breath of Snow and Ashes (2005), bok 8; An Echo in the Bone (2009), bok 9; The Exile – En grafisk novellel (2010), bok 10; A Leaf on the Wind of All Hallows (2010), en kort historie i Sanger av Kjærlighet og Død, en tekstsamling, bok 11; The Space Between (2012),  en kort historei i "The Mad Scientist's Guide to World Domination, en tekstsamling. 
Videre er det klart at det vil komme to bøker til.

Hest og hemmeligheter

Denne serien ble skrevet av Christine Mysen og utgitt av Cappelen Damm mellom 2010 og 2012. Serien ble på 14 bøker. 1. Mysterier 2. Araberhesten 3. Trøbbel 4. Triste nyheter 5. Mannen fra Østen 6. Ulovlig besøk 7. I sikkerhet 8. Uvenner 9. Oppgjøret 10. Såret 11. Et forbudt kyss 12. Ulykke 13. Kompasset 14. Konkurransen

Bøkene er rettet mot ungdom, og Christine er datteren til seriebokforfatter Jane Mysen. 

15 år gamle Linn bor på en stor og spennende gård med mange hester, og mange hemmeligheter. Moren hennes forsvant på mystisk vis da hun var to år gammel, og faren er mye borte på reise. Heldigvis bor den litt eldre stallgutten Sondre også på gården.

Hunter Morgan serien

Hunter Morgan er en kvinnelig forfatter med over 20 års karrière bak seg. Hun har skrevet en rekke bestselgere innen spenning, krim og romantikk, og Hunter Morgan serien er Schibsted Forlags utgivelse av de beste krimbøkene hennes. Utseendemessig er altså bøkene like, men slik jeg har forstsått det kan bøkene leses uavhengig av hverandre, og er således ingen serie. Jeg har valgt å ta den med her, på grunn av navnet bøkene er kjent under, hvilket har ført til spørsmål til meg om serien. 

Det er utgitt totalt åtte bøker i "serien": "Ikke se deg tilbake", "Taushetens pris", "Den siste tvillingen", "Fryktens ansikt", "Skjulte spor", "Farlige ønsker", "Fortidens skygger" og "Iskaldt spill". Bøkene ble utgitt i perioden 2009 til 2010.

Jalna

Denne serien er skrevet av Mazo De la Roche og ble på 16 bøker. Den har forhekset mangt et hjerte i flere år, og kom første gang ut i Norge i 1987. Cappelen Damm ga i 2009 seiren ut på nytt. 

Serien handler om livet og menneskene på herregården Jalna, den livskraftige og fargerike Whiteoak-slekten. Fra deres første tid på herregården Jalna for mer enn hundre år siden, og frem til våre dager. Konflikter og idyll, steile temperamenter og varm kjærlighet, alltid med en underliggende følelse av lijalitet mot familie og generasjoner, går som en rød tråd gjennom generasjoners liv på Jalna.

Rekkefølgen er : Jalna blir til, Morgen på Jalna, Mary Wakefield, Ungdom og galskap, Renny, Gull og kjærlighet, Hans brors hustru, Den gamle herregården, Ung kjærlighet, Herren på Jalna, Flukt og forsoning, Farlig forelskelse, Hjem fra krigen, Rennys datter, Sol og skyer over Jalna og Jubileum på Jalna

Jenny Taggarts saga

Serien ble skrevet av William Stuart Long og utgitt i England mellom 1979 og 1990. Serien ble på 12 bøker. Her i Norge ble serien utgitt av Bladkompaniet mellom 1981 og 1982. Desverre var det kun de første seks bøkene som ble oversatt.

Sagaen handler om de landsforviste, britiske straffangene som koloniserte Australia og begynner i England i 1781.
En grisk godseier forårsaker en katastrofe for familien Taggart. Faren blir drept, og moren og unge Jenny må ta landeveien fatt for å komme til London og søke arbeid.

I storbyen blir både Jenny og moren kastet i fengsel, og til slutt blir de landsforvist til den nye kolonien på den andre siden av kloden - Australia. Åtte hundre straffanger blir stuet sammen i gamle, råtne skip og sendt ut på den lange reisen - med døden som hyppig gjest...

Jordens barn

Dette er en serie av den kjente amerikanske forfatteren Jean M. Auel. Serien er også godt kjent under navnet etter den første boken, Hulebjørnens klan. Forfatteren har i sin karriere godt skikkelig inn for å forstå tiden hun har skrevet om. Hun har studert historien, forsket og deltatt på overlevelseskurs! Den første boka i serien kom så tidlig som i 1980, og ble til spillefilm i 1986. Siste bok i serien, nr seks kom så sent som i 2011. I løpet av disse 31 årene har også forskningen endret noe på hva som faktisk hendte i verden for så mange tusen år siden. Det går nå rykter om at serien vil blir til tv/film - men dette er ikke bekreftet. 

Steinalderroman om Ayla, en Cro Magnon-jente som er blitt skilt fra sitt folk under et jordskjelv. Hun blir adoptert av Hulebjørnens klan, neandertalere som i generasjon etter generasjon har bodd i huler, tilbedt sine skytsånder, sanket planter og drevet jakt. Ayla føler seg etter hvert som medlem av klanen, men hun tenker på en annen måte. Hennes selvstendighetstrang og evne til rask handling i kritiske situasjoner gjør at hun kommer i konflikt med klanens tradisjonsbundne levevis, og hun blir en trussel mot hele dens eksistens. 

Bøkene har blitt utgitt i Norge med fem forskjellige forsider, første gang i 1985 (bildet her), deretter i 1986, 1989, 2002 og 2002 - dette gjelder altså for førsteboken i serien. Også de andre har en rekke ulike forsider. Rekkefølgen på bøkene er: Hulebjørnens klan, Hestenes dal, Mammutjegerne, Steppevandringen, Klippehulens folk og De hellige hulers land.

Katja

Serien er skrevet av Ellinor Rafaelsen og utgitt av Gyldenedal Tidene. Første bok ble utgitt i 1991. Jeg er usikker på når den femtende boka kom ut, dette fordi jeg ser mange forskjellige årstall. Det kan også se ut til at serien ble utgitt på nytt på begynnelsen av 2000-tallet, med nye forsider. 

Handlingen retter seg mot ungdom, og serien tar leseren med til blant annet USA, England, Tyrkia, Thailand, Cuba og Svalbard.

Katja er en 16-år gammel jente som går på skole i Oslo. Hun er som alle andre jenter på den aldere opptatt av gutter og livet med vennene. Hun er datter av en utenrikskorrespondent, noe som medfører mye reising i utlandet. Katja elsker å fotografere, hun vil bli fotograf, noe som ofte fører henne på avveier når hun reiser. På leting etter gode motiver havner hun ofte der hun ikke bør være, og hun ender opp i kinkige situasjoner som hun ofte må ha hjelp for å komme ut av. 

Kent sagaen

Denne serien ble skrevet av John Jakes og utgitt i USA mellom 1974 og 1979. Serien ble på 17 bøker. Her i Norge var det Bladkompaniet som utga serien, mellom 1979 og 1980.

Den dramatiske og spennende sagaen om Kent - familien, fra fattigdom i Frankrike til velstand i Den nye verden, i krig og fred, i kjærlighet og hat......

I 1753 blir franske Phlipe Charboneau født utenfor ekteskap av vertshusholdersken Marie. Den engelske adelsmannen James Amberly, hertugen av Kentland, erkjenner farskapet. I 1771 kommer Marie og Philipe til Kentland for å gjøre krav på hans rettmessige del av farsarven. Men i England blir Philipe sett på som en bastard, og blir møtt med avsky og hat.

Landsbyliv

Denne serien er skrevet av Rebecca Shaw. Hun begynte i 1994 og siste boken kom i 2012. Det er ukjent om hun er ferdig med å skrive den, pr 2012 har det kommet ut 16 bøker. Første boken ble oversatt til norsk i 2007, det er pr 2013 oversatt syv av disse.  Rekkefølgen på de oversatte bøkene er:  Den nye presten, Onde rykter, Store planer, Kjærlighet på villspor, Mørke krefter, Moralens voktere og Ulovlig tiltrekning.

Velkommen til den engelske landsbyen Turnham Malpas! Peter Harris er landsbyens nye prest. Han er ung og kjekk og lever sammen med sin kone, Caroline. De har et godt forhold, men Caroline er lei seg for at hun ikke kan få barn. Peter oppdager snart at livet i landsbyen er helt annerledes enn han hadde trodd. Et grusomt mord får handlingen til å toppe seg... Landsbyliv er en virkelighetsnær historie om et typisk tradisjonelt og konservativt engelsk miljø. Vi følger intriger, sladder og de mange hemmelighetene som ikke må komme til overflaten...

Mørke krefter

Mørke krefter er en spenningsserie i sjangeren urban fantasy. I en gåtefull og dramatisk verden står overnaturlige skapninger, mørke krefter og farlig kjærlighet sentralt. Bøkene ble utgitt av Schibsted forlag, og etter ti bøker ble det besluttet at Schibsted skulle samle alle sine serien i denne sjangeren i serien Udødelig spenning, som du kan lese mer om under. De ni første bøkene er skrevet av Kim Harrison, siste av Stacia Kane.

I bydelen Hollows hersker farlige vampyrer, varulver og andre overnaturlige vesener. Rachel Morgan er heks og dusørjeger, og sammen med vampyren Ivy og pixien Jenks, forsøker hun å holde byen trygg. Men oppdragene skaffer henne mange fiender som er ute etter hevn …

1 Nesten i live, 2 Farlig jakt, 3 Alt annet enn død, 4 En håndfull magi, 5 Blodets sang, 6 Heksedans, 7 Forbannelsen, 8 Svart hevn, 9 Blodrøde skygger og 10 Mørkets skapninger

Sagaen om Claire og Jamie

Nyutgivelse av serien Hekseringen, som du kan lese mer om litt lengre opp.

Kort fortalt: Dette er første del av sagaen om Claire og Jamie, to unge mennesker fra ulike tidsaldre, men som møtes gjennom en skjebnesvanger tidsreise. En reise som har sitt utspring i en sagnomspunnet heksering på det skotske høylandet. Claire går gjennom en ring av trolldomsstener og havner to hundre år tilbake i tid. Der treffer hun James Fraser, og gifter seg med ham selv om hun er gift fra før, i sin egen tid. Jamie er en opprører, og Claire gjør alt for å hindre ham i å bli innblandet i det berømte slaget ved Culloden, der de skotske klanene får sin bane.

Slekten fra havet

En serie som skrives av Mariela Årsandøy. Bøkene er innbundet. Juritzen forlag gav ut første bok i 2017. Fra bok 5 er bøkene utgitt av Kolofon forlag, et selvpubliseringsforlag. Bok seks er under produksjon og det er ukjent pr sommer 2020 hvor lang serien blir.

Andenes i 1921. Ravna og Nore er bestevenninner, selv om de hører til ulike sosiale lag. Nore er datter av en væreier og lovet bort til den unge eieren av et stort og viktig fiskevær. Ravna blir med som grovtaus når Nore får post som selskapsdame hos sin fremtidige svigermor, enkefru Lorentzen på selveste Rammeberg. Det hviler en dyster skygge over det mektige fiskeværet. En skygge som snart skal få fatale følger for alle den berører. Og hva skjuler loftet, som det er strengt forbudt å gå opp på?

Slekten MacKinnon

Serien er skrevet av den britiske forfatteren Elaine Coffman. Hun skrev de syv bøkene i serien mellom 1991 og 1997 under tittelen MacKinnon Brothers Series. Bladkompaniet ga ut serien mellom 2001 og 2003.

I 1836 red en gruppe commancher inn i Fort Parker i Texas og kidnappet Margery MacKinnon. Da foreldrene døde noen måneder senere, måtte de fem brødrene hennes klare seg som best de kunne. De var en rastløs gjeng, og reiste vekk så snart de var blitt gamle nok: Nantucket, California-helt til Skottland. De møtte kjærligheten der de minst ventet det, og ga aldri helt opp å lete etter sin søster….

Trollmannens arv

Serien er skrevet av Quinn Taylor Evans og utgitt i England mellom 1996 og 1998. Originaltittel var Merlin’s Legacy og serien ble på seks bøker. I 1998 gav Bladkompaniet ut de fire første bøkene. 

England, 1066
Vivian av Amesbury er den hemmelige datteren til trollmannen Merlin. Hun har ild og magi i blodet. Men med dette følger en forbannelse: hun skal aldri få oppleve kjærligheten. Da hun treffer ridderen Rorke FitzWarren må hun fra første stund undertrykke lidenskapen som flammer mellom dem.

Udødelig spenning

Overnaturlig spenningsserie med bøker av fem ulike forfattere utgitt av Schibsted forlag. Forfatterne er; Jeanne C. Stein; 1, 2, 3, 4, 5, 11, 15, 17, 21 og 26. Jeaniene Frost; 6, 7, 8, 9, 10 og 25, Chloe Neill 12, 13, 14, 16, 24 og 27. Stacia Kane; 18, 19 og 20. Kim Harrison; 22 og 23. Karen Chance; 28.

I bøkene finner du gåtefulle univers der hekser og demoner, vampyrer og varulver, alver og gjenferd lever side om side med mennesker … Anna Strong jobber som dusørjeger, og hun er vakker, tøff og forberedt på det meste. Inntil hun en dag blir overfalt og holder på å miste livet. Hun overlever – men våkner opp til en verden der vampyrer eksisterer.
Anna strever med å balansere sine menneskelige sider med det nye mørket som vokser inni henne. Når hennes beste venn blir kidnappet, skjønner hun at livet som udødelig setter både henne og andre i fare. Og snart er hun fanget i en voldsom kamp mellom gode og onde krefter.

Bøkene: 1. Begynnelsen 2. Blodets makt 3. Blodets vokter 4. Arven 5. Hevnen 6. Halvveis til graven 7. Ett ben i graven 8. På gravens rand 9. Tidlig grav 10. Første bloddråpe 11. Den utvalgte 12. Midnattsblod 13. Merket av natten 14. Mørkets kyss 15. Evig natt 16. Bundet av blod 17. På denne siden av graven 18. Hjemsøkt 19. Heksenatt 20. De dødes by 21. Veiskillet 22. Demonenes blod - Del I 23. Demonenes blod - Del II 24. Fanget av mørket 25. En grav om gangen 26. Forfølgelsen 27. Bitende kulde 28. Nattens datter

Valentine darkness

Det er ikke mye jeg finner om denne serien, men det jeg ser er at Cappelen Damm i 2008 satset stor på den. Genren var Paranormal Suspense. En ny genre for Norge, men med enorm populæritet i USA. Målgruppen er kvinner 20 - 50 år. Bøkene var tilgjengelig i daglivare og kiosker og var frittstående nyoversatte bøker. Siden genren er veldig stor i USA er det mange forfattere å velge mellom, og forlaget kan plukke bøker fra øverste hylle.

Første roman i serien er Forbannelsen av Cahterine Mulvany - et dramatisk og spennende eventyr om kjærlighet, og om kilden til det evige liv. De tre neste bøkene blir frittstående romaner av J.R. Ward. Første bok er Mørkets elsker. J. R. Ward er den største forfatteren internasjonalt innenfor genren Paranormal Suspense. Bøkene hennes, som handler om vampyrer, ligger på bestselgerlistene til New York Times og USA Today.

Jeg finner desverre ingen informasjon om hvor mange bøker som ble oversatt, og etter hva jeg kan se er det ikke noen bøker til salgs på nettsiden til Cappelen Damm i dag.

Vallonerne

Serien ble skrevet av Göran Falk og utgitt i Sverige mellom 1989 og 1993. Den ble på 12 bøker, men kun de 6 første ble utgitt av Bladkompaniet, i 1990 og 1991.

Vallonerne var et fremmed innslag på den svenske landsbygda – mørke, fransktalende kalvinister. De søkte et nytt liv, og deres dyktighet som smeder hadde gitt dem denne sjansen i det fremmede og kalde landet i nord.
For Martin Marchan var det ikke bare snakk om å tilpasse seg et helt nytt miljø. Han ble dratt mellom sin barndoms elskede, Joanna, og svenske Maja – og hadde han nå i sitt begjær satt barn på dem begge…?

Veien mot vest

Serien ble skrevet av Dana Fuller Ross og utgitt i USA mellom 1982 og 1989. Den ble på 24 bøker, og ble så i perioden 1980 og 1990 utgitt av Bladkompaniet

Serien om de første menn og kvinner som krysset det amerikanske kontinent for å skape seg en ny fremtid i Oregon

Familien Winther

Serien skrives av Katrine Wessel-Aas, som også står bak serien Kristiania. Første bok kom i 2018, og utgis en til to ganger i året. Bøkene utgis av Pitch forlag og er i hardback.

En storslått og fortryllende roman om livet til den velstående overklassefamilien Winther. Handlingen utspiller seg i Trondheim på slutten av 1800-tallet. Med en ny tid i emning, der økonomiske nedgangstider truer, arbeiderklassen vokser frem og kvinners rettigheter styrkes, står gamle tradisjoner og formuer for fall. Vi følger kvinnene i Winther-familien - både i de luksuriøse stuene og på det travle kjøkkenet - og deres drømmer, lengsler og begjær for livet og fremtiden. Cecilia Winther er den ledende sosietetskvinnen i Trondhjem. Alles øyne er på henne, og de andre fruene følger ivrig med på alt hun gjør og sier. Men bak den glitrende fasaden må Cecilia kjempe for å beholde familielykken ... Dette er første bok i en imponerende serie om Winther-dynastiet - med kjærlighet, dramatikk og skjulte hemmeligheter. Foreløpig vil bok seks omme høsten 2020.

Øyfolket

Serien er skrevet av Alexandra Manners og originaltittel er The Island series . Serien ble utgitt mellom 1983 og 1984 i England og ble på fire bøker. Semic utga den i 1985.

Den besettende sagaen om Øyfolket; de stolte, intense menneskene på øya Man i Irskehavet. Den forteller om tre vakre kvinners skjebne og de lidelser de må gjennomgå på grunn av en forbannelse som hviler over deres slekt….