1Yngvil er nitten år da hun må overta som husfrue på storgården Brandsæther fordi moren blir alvorlig syk. Hun får god hjelp av tjenestefolket, men mektige fiender skjuler seg i skyggene.
Harald, en av kullkjørerne på Jernverket, drømmer om den vakre og stolte Yngvil, men en storgårdsdatter er uoppnåelig for en arbeidersønn. At den ville og utemmede Dina er forelsket i ham, betyr ingenting – den eneste han vil ha, er Yngvil.

Sankthansaften 1869:
– Får jeg neste dans?
– Gjerne, svarte Yngvil og ga blaffen i skikk og bruk. Når ikke Simen tok seg av henne, kunne hun danse med hvem hun ville! Nølende lot hun Harald holde om henne, og mot sin vilje kjente hun at det føltes godt. Hun visste ikke helt hva det var med denne karen, men hun følte seg… trygg i armene hans.

Skrevet av Torill Thorup og utgitt av Schibsted Forlag mellom 2007 og 2010. Serien ble på totalt 22 bøker og er illustrert av Ragna Lise Vikre.

fForfatteren er født i 1976. Hun debuterte med Inga Svartdal i 2004, serien ble på 12 bøker og var ferdig utgitt i 2005. I 2011 begynte Schibsted å gi den ut på nytt. Siden Inga Svartdal har hun skrevet en serie som ble på 22 bøker, Arvesølv, utgitt mellom 2007 og 2010. Nå er hun aktuell med denne nye serien.

Torill er utdannet hjelpepleier, men ble i ung alder ble trollbundet av Sagaen om Isfolket. Etter å ha lest de første bøkene visste hun hva hun skulle bli – romanserieforfatter! Allerede som 20-åring hadde hun planen klare, og i 2002 inngikk hun kontrakt med Schibsted og romanserieforfatter ble yrket. Hennes litterære forbilder er bl.a. Trygve Gulbranssen, Kate Morton og Herbjørg Wassmo.

På spørsmål om hva hun vektlegger når hun skriver, forteller Torill at hun er opptatt av dramatikk.
– Jeg er nok mer dramatiker enn romantiker av natur, innrømmer hun. – Jeg er opptatt av at handlingen skal ha en rød tråd – gjerne flere gåter og hemmeligheter som nøstes opp etter hvert, slik at leserne engasjeres og forhåpentlig får noen overraskelser underveis. Dessuten er det viktig å skape nyanserte personer: ingen er bare snill eller bare ond. Jeg bruker også gjenkjennelsesfaktoren bevisst. Leserne må tro på historien og personene. De skal ha følelsen av å befinne seg midt i handlingen.

– Jeg har alltid vært interessert i historie, og min erfaring er at folk liker å lese om fortiden, fortsetter Torill. – Når jeg skriver, er jeg nøye med at alt skal være historisk korrekt – klesdrakter, mat, tradisjoner og så videre, og under skrivingen av Arvesølv har jeg pløyd gjennom en rekke kulturhistoriske verk og bygde- og slektsbøker. Men jeg tar meg selvfølgelig frihet til å dikte opp gårder, personer og begivenheter, avslutter Torill med et smil – ellers ville jeg jo ikke vært forfatter!
Hentet fra Schibsteds side om forfatteren.

Bøkene i serien, fra første til siste!