1En skjebnesvanger løgn. En forbudt forelskelse. Et sårt savn.

Kristiania, 1888. En forfrossen kvinne kjemper seg gjennom snøværet sammen med sin vesle datter. Under hjertet bærer hun et farløst barn. Bak dem ligger en mørk hemmelighet. Sytten år senere virvles unge Maja inn i begivenheter som vil forandre hennes liv for alltid. En vakker rikmannssønn, en mystisk signekone og en ondskapsfull husfrue er bare noen.av dem hun møter på sin vei. Hvem er venn, hvem er fiende? Og våger hun å satse på kjærligheten?

Serien skrives av Liv Karin Kirkebøen Almendingen, illusteres av Ingun Mickelson og utgis av Cappelen Damm. Første bok kom 30. mai 2015. Det er ukjent hvor lang serien blir.

Forfatteren ble født i 1960 og vokste opp på Romerike. Det var kjærligheten til Sørkedalen og Nordmarka som ga henne inspirasjonen til å skrive serien Sagaen om Sunniva, som ble hennes debut som forfatter.

fLiv Almendingen er utdannet grafisk formgiver, men eventyrlysten førte henne, mannen og barna til en liten fruktgård i Spania, der de startet Den norske bokhandelen i Alfaz del Pi. Der bodde de i fjorten år før de høsten 2015 plantet føttende i Tønsberg by, hvor de nå bor.

I tillegg til skrivingen, er Liv glad i å ferdes ute, til fots, på sykkel og på slalåmski. Bare Maja er hennes andre serier.