1Jomfruland, 1790. Losdatteren Agnete elsker friheten. Hun elsker Jomfruland, øya hun bor på, og hun elsker det ville havet. Men mest av alt elsker hun Johannes den vakre, gåtefulle jegeren som skyter måker og stopper dem ut. Han ser på Agnete og får henne til å skjelve av frykt og forventning. Men samtidig «ser» hun bilder av en rasende storm og en mørkhåret, fremmed mann som ligger livløs på stranden. Agnete vet at hans skjebne er knyttet til hennes…

Johannes strøk over armen hennes og var både en brann og en kulde mot det tynne blusestoffet. Hun skalv.
– Jeg mener du er i ferd med å bli voksen, Agnete, at det ganske snart er slutt på ventingen!
Agnete ville hjem, og hun ville bli her hos Johannes. Hun ville kjenne mer av den kalde brannen mot huden, ville høre stemmen hans si navnet hennes igjen…

Skrevet av Merete Lien og utgitt av Damm Forlag mellom 2000 og 2006. Serien ble på totalt 36 bøker.

fForfatteren ble født i 1952 i Bergen hvor hun også vokste opp. De senere årene har hun bodd et gammelt sveitserhus vendt mot havet i Kragerø. Hun er gift og har en datter og en sønn. Når hun studerte i Bergen tok hun nordisk grunnfag, sosialantropologi grunnfag, engelsk mellomfag og historie hovedfag. Hovedfagsoppgaven var en undersøkelse av motivene for innføringen av en egen middelskoleeksamen for kvinner i 1878. Hun har jobbet som lærer i både ungdomsskolen og videregående skole.

I 1996 kom debutromanen «Bak mørket» etterfulgt av «Vinterlys» i 1998. Romanserien «Barn av stormen» kom ut i 2000 og ble 36 bøker lang, samtidig som romanen Kongens bror kom i 2003.

Som hun selv skriver om dette å skrive:
Jeg ønsker å kombinere det å skrive historiske underholdningsromaner med arbeidet med såkalt «seriøs» skjønnlitteratur. Vi leser av ulike grunner til ulik tid. For å utvide horisonten vår og få ny innsikt, men også for å bli underholdt, bli sugd inn i en spennende historie og leve oss inn i en annen tid. Fortellingene fra fortiden gir oss en annen type alvor og sammenheng i tilværelsen enn det vi opplever i vår «flimmertid». Det er en spennende utfordring å omforme historiske fakta til romaner, å lete i fortiden og gjøre om glemte navn og tørre fakta til (nesten helt) levende mennesker.

Bøkene i serien, fra første til siste!