Barn under månen utgis på nytt !

Denne søndagen er det duket for en hyggelig overraskelse, og et trivelig gjensyn for noen. For femten år siden gav Jane Mysen ut første bok i serien Barn under månen, nå kommer den på nytt! Det var i Cappelen Damms høstkatalog at nyheten var å finne; Første bok vil utgis 15. oktober! Så følger bøkene etter med fire ukers mellomrom. Fordelen med en slik gjenutgivelse er jo at vi vet hvor lang serien blir. Dette er ett spørsmål som ofte stilles – og svaret nå er 15 bøker.

Bildet jeg har fått er dessverre ganske dårlig, da det er hentet fra høstkatalogen direkte. Det som derimot er tydelig er at forsidene er helt nye. Det samme er baksideteksten på denne, sett opp mot første gang serien ble utgitt.

Vi befinner oss i 1920-årenes Norge. 19 år gamle Maren Gregersen ser for seg en fremtid ved sin fars advokatkontor i Kristiania. Isteden blir hun sendt til Hadeland for å lære husstell. Maren ankommer i egen automobil og tar hele bygda med storm.

Lederen blant rallarne ved Grua Bergverk er Günther, en svært sjarmerende mann. Gårdsgutten Kåre vil ha Maren, men får en rival i den vakre tyskeren.

Serien ble opprinnelig utgitt av Damm mellom 2003 og 2005, med ett førsteopplag på 60.000 bøker. Den gang ble følgende informasjon gitt om serien;

 

Vi befinner oss i 1920-årenes Norge, på Hadeland.  Ved Grua Bergverk har det nettopp ankommet en gjeng rallare fra Sverige. Lederen blant dem er Günther, av tysk opprinnelse, og født i skorpionens tegn. Han er en lidenskapens og sensualitetens mann, som ved sitt vesen og sin væremåte forhekser kvinnene han møter på sin vei. Hans tilstedeværelse i det lille samfunnet viser seg å få konsekvenser for flere.

Maren Gregersen ser for seg en fremtid ved sin fars advokatkontor på beste vestkant i Kristiania. Hun er 19 år og nettopp ferdig med gymnasiet. Den smellvakre, mørkøyde kvinnen blir imidlertid sendt av sin far til Lunner på Hadeland for å lære husstell. Hit kommer Maren i egen automobil og med en stil og en mote som de trauste bøndene aldri har sett maken til. Hun tar det lille samfunnet med storm.

Direktørens lekre hustru legger seg straks etter Günther. Gårdsgutten Kåre vil ha Maren, men får en rival, etter at den vakre tyskeren har danset med Maren på lørdagskvelden.

– Se, himmelen gråter, hvisker han når dansen er over. – Det er fordi den har mistet en engel. Engelen er deg.

Original ble serien illustrert av Kjell Andersland, det er ukjent hvem som står bak forsidene på den nye utgivelsen.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Serieåret 2018 ⋆ MIN BOKVERDEN

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.