1Vi befinner oss i 1920-årenes Norge, på Hadeland.
Ved Grua Bergverk har det nettopp ankommet en gjeng rallare fra Sverige. Lederen blant dem er Günther, av tysk opprinnelse, og født i skorpionens tegn. Han er en lidenskapens og sensualitetens mann, som ved sitt vesen og sin væremåte forhekser kvinnene han møter på sin vei. Hans tilstedeværelse i det lille samfunnet viser seg å få konsekvenser for flere.

Maren Gregersen ser for seg en fremtid ved sin fars advokatkontor på beste vestkant i Kristiania. Hun er 19 år og nettopp ferdig med gymnasiet. Den smellvakre, mørkøyde kvinnen blir imidlertid sendt av sin far til Lunner på Hadeland for å lære husstell. Hit kommer Maren i egen automobil og med en stil og en mote som de trauste bøndene aldri har sett maken til. Hun tar det lille samfunnet med storm.

Direktørens lekre hustru legger seg straks etter Günther. Gårdsgutten Kåre vil ha Maren, men får en rival, etter at den vakre tyskeren har danset med Maren på lørdagskvelden.
– Se, himmelen gråter, hvisker han når dansen er over. – Det er fordi den har mistet en engel. Engelen er deg!

Serien er skrevet av Jane Mysen og utgitt av Damm mellom 2003 og 2005. Serien ble på 15 bøker, og ble illustrert av Kjell Andersland. Førsteopplaget av serien var på 60 000 når første bok utkom i 2003.

fForfatteren er født 2. mars 1960. Hun er oppvokst i tettstedet Harestua lengst syd i Oppland. HYUn var en av fem i søskenflokken. Hun hadde allerede som lita jenta et stort hjerte for firbeinte, og hadde kaniner, hunder og katter. Hun er nå bosatt på Roa på Hadeland, med tre døtre og mange husdyr.

Allerede som 13åring fikk hun antatt sin første novelle, i Romantikk, og honoraret var kr 50,-. Hun har opp igjennom årene skrevet mye for ukespressen og debuterte i 2003 med serien Utvalgt av gudene som ble på 30 bøker. Deretter utvag hun Barn under månen, som ble på 15 bøker. Hun skriver nå på Flammedans, som hun også vant Damms manuskonkurranse med i 2004. Hun skriver nå på heltid og har tidligere jobbet 11 år i postverket.

Om sin tid på skolen sier hun: «Jeg har alltid vært glad i skolen, og mitt beste fag var norsk. Jeg har alltid likt å lese og skrive, og fra jeg lærte å lage ord ut av bokstaver, skrev jeg dagbøker. Mens andre stønnet over stiloppgavene, jublet jeg, og skrivebøkene var ikke tykke nok for alt jeg hadde å fortelle. I feriene syklet jeg ofte til skolen og kikket lengselsfullt inn gjennom vinduene. Jeg elsket gymtimene, og i fritiden fortsatte aktivitetene: håndball, orientering og skigåing. Da jeg var ferdig på ungdomsskolen, begynte jeg på handelsskolen. Først da forsto jeg hvorfor jeg var så glad i skolen. Savnet etter de gamle klassekameratene ble så stort at jeg sluttet etter tre måneder.»

Bøkene i serien, fra første til siste!