Bente Pedersen med 200 seriebøker!

Du vet det kanskje ikke, men i dag er en veldig spesiell dag. I dag er dagen Bente Pedersen utgir seriebok nummer 200! Det er en prestasjon ingen har oppnådd hittil! Vi takker og bukker og neier Bente ♥

Bente Pedersen

I 1986 debuterte en ung kvinne med navnet Bente Pedersen som serieforfatter med første bok i serien Raija. Ikke visste hun da at den serien skulle ende opp med totalt 40 bøker, eller at hun 33 år senere skulle utgi sin 200 seriebok. Det er en ny bok annenhver måned i 33 år! Og som om det ikke er nok har hun også utgitt seks bøker med Bentes beste føljetonger, romanen “Anna”, romanen “Babusjka”, fire romaner om Gressbakkenfolket, sitatbøkene “Vi står han av” og “Best uten ball” og ikke minst strikkeboken “Strikk fra nord”.

Raija

Raija er som en fremmed, eksotisk fugl i sitt nye hjemland, Nord-Norge. Nøden i det krigsherjede Finland tvinger hennes foreldre til å “selge” henne til en norsk familie. Raija møter 1700-tallets Nord-Norge, en verden full av mystikk og overtro. Raijas nye dag er hard og nådeløs – men gir også løfter om gryende kjærlighet i lyse, varme netter…

Utgitt av Bladkompaniet mellom 1986-1994. Serien ble på 40 bøker. Utgitt på nytt av Schibsted Forlag mellom 2004-2006, denne gangen som 20 dobbeltbind.

Sara

Det var krig i Europa, og i 1915 begynte ringvirkningene å bre seg til Norge. Skibotn ble knutepunkt i nord, herfra krysset over 2000 hestkjørere grensen til Finland med varer. Sara fra Senja var en gåtefull jente, kvikk og arbeidsom, men ingen kom henne egentlig nær. Midtvinters 1916 kom hun til Skibotn. Der traff hun spillemannen Lars, men Sara ville noe mer enn å stelle hus og danse tango. Hun ville bli hestekjører.

Utgitt av Bladkompaniet i 1995. Serien ble på 6 bøker.

Rosa

Kåfjord, 1826. Her finner vi Rosa, barnekvinnen med janusansiktet. Som et offer for svik, fordømmes hun fordi hun er annerledes. Samtidig er hun uimotståelig for menn, som trekkes mot henne som sommerfuglen til blomsten. Rosa frykter ikke kjærligheten, for å si nei til kjærligheten er å si nei til livet.

Utgitt av Bladkompaniet mellom 1997 og 2000. Serien ble på 35 bøker.

Liljene

De var en slekt, en lenke av kvinner, stolte og selvstendige. Den første var Raija – så Rosa – så kommer de tre bøkene om Lilja, Lilan og Lily. Dette bøkene i trilogien som binder seriene om Raija og Rosa sammen.

Ugitt av Bladkompaniet mellom 2000 og 2001. Serien ble på totalt 3 bøker.

Huset Arent

På et ball i desember 1939 møter den vakre, sterke og egenrådige Vanda, datteren av en skipskaptein, Hans Fredrik – en nordmann. 
Hun har ikke øyne for andre og er villig til å ofre alt for hans skyld. Ennå vet ikke Vanda at kjærlighetens veier kan være minst like tornefulle som vidunderlige. Og ennå vet hun ikke at de etter hvert vil bringe henne til Norge og handelsbyen Tromsø.

Utgitt av Bladkompaniet mellom 2002 og 2006. Serien ble på totalt 21 bøker.

Tre Søstre

De tre venninnene, storgårdsdatteren Ingrid, tjenestejenta Stina og samiske Aile, opplever en svært dramatisk hendelse i barndommen som setter varige spor. Jentene knytter uslitelige vennskapsbånd og blir søstre av hjertet – i tykt og tynt. En varm julidag i 1873 kommer det storfint besøk til Målselvdalen. Selveste kong Oscar II har meldt sin ankomst. Blant de festpyntede tilskuerne i havna er attenåringene Ingrid og Stina. Bestevenninnene er ikke sene om å gå på dansen samme kveld, der Ingrid møter Aron, en mørk og mystisk fremmedkar.

Utgitt av Schibsted Forlag. Lansert 2006 og ferdig i 2014. Ble på 65 bøker + en ekstra.

Trollkvinne

En historie om den store kjærligheten, og om å bli uskyldig dømt til ild og bål. Året er 1661, og det lille samfunnet Skatøre i Finnmark er fortsatt sterkt preget av hekseprosessene noen år tidligere. Den rødhårede kapteindatterens Magdalena forstår at det ikke er bra å skille seg for mye ut, men blir likevel lagt merke til – ugift og frittalende som hun er. Og så forelsker hun seg i klokker og kirkesanger Isak Pedersen…

Utgitt av Bladkompaniet mellom 18. september 2014 og 30. mai 2016, ble på 14 bøker.

Aurora

Seksten år gamle Aurora elsker fart og spenning, og aller best liker hun å være med fetter Fredrik og kameratene hans rundt i byen. På et av disse eventyrene treffer hun verftsarbeideren Edvard, og hun får kjenne på hittil ukjente følelser. Samtidig kommer spanskesyken til Tromsø, og heller ikke byens velstående familier går klar. Da Auroras mor blir syk, avsløres familiehemmeligheter som setter hele Auroras verden på hodet …

Utgis av Bladkompaniet. Første bok kom i salg 13. februar 2017. Det er ikke kjent hvor lang serien blir.

2 Comments

  1. Helt makalöst.
    Hvilke av disse seriene henger egentlig sammen? Om man skulle lese de i historiens kronologiske ordning?

    • Det er vel egentlig ingen av dem som henger sammen. Men om du leser de i rekkefølgen de har kommet ut vil i noen kunne treffe på personer fra andre serier.

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.