Bente Pedersen sin debutserie Raija utgis på nytt!

Om en liten måned relanserer Bladkompaniet serien Raija. Den enormt populære serien fra 1980-tallet utgis nå på nytt, denne gangen med nye illustrasjoner. Det er forfatteren selv som i dag kunne røpe at serien utkommer på nytt med forsider illustrert av Ida Skjellbakken. Videre skriver forfatteren på sin Facebookside at hun er spent på om serien har tålt tidens tann, spesielt med tanke på at halve serien ble skrevet på skrivemaskin.

Raija, som opprinnelig ble utgitt mellom 1986 og 1994, har også tidligere vært utgitt som dobbeltbøker for nesten 20 år siden. Nå kommer de altså i ny drakt nok en gang. På forsiden av første bok kan vi se at serien har blitt solgt i over fem millioner eksemplarer, og siden det er 40 bøker i serien betyr dette at over 125 000 mennesker har lest serien hittil! Og da er det ikke engang tatt med alle som har lånt serien eller de som har kjøpt den brukt. Raija er med andre ord en serie som har blitt lest og elsket i over 40 år, så nye lesere kan bare glede seg, og de gamle må kanskje kjøpe bare for å ha de nydelige illustrasjonene av Ida Skjellbakken i bokhyllen 🙂

Første bok kommer i salg 24. mars, og bøkene kommer til å koste 100 kr per stykk. Det er fullt mulig å abonnere på bøkene, slik at de kommer rett i postkassen din til kun kr 100,- pr bok. Abonnemnet kan du bestille HER.

Det er nå over tre år siden siste boken i hennes forrige serie Aurora ble utgitt, og hun har hele veien gitt uttrykk for at hun skriver, så kan hende det også kommer noe nytt fra Bente Pedersen i 2023? Hvem vet.. For de som savner magien fra Bentes penn kan dere trøste dere med at hun også har skrevet flere serier, Rosa, Liljene, Sara, Tre Søstre, Trollkvinne og Huset Arent. Men først tilbake til Raija;

GRIPENDE FORTELLING FRA NORDKALOTTEN

Raija kommer til Nord-Norge som liten jente. Foreldrene måtte «selge» henne til flyttsamene på grunn av matmangel og ekstrem nød i krigsherjede Finland. Raija er en fremmed fugl i sitt nye hjemland. Hun er både mytisk og mystisk, og så har hun en nærmest magisk tiltrekningskraft på menn. Raijas personlighet, utstråling og fryktløse og varme vesen gjør at hun velger annerledes enn alle andre – livsvalg som ofte får fatale konsekvenser for henne selv.

– Hun kan ikke måle seg med deg, Raija, sa Mik’kal med tykk stemme. – Ingen kan måle seg med deg. Stillheten mellom dem var til å ta og føle på. Uten å ta blikket fra Mik’kal, brettet Raija sjalet til side. Det var noe underfundig i de mørke øynene. På skjortebrystet hadde hun festet søljen han ga henne. Raija skulle gifte seg med en annen – men det var hans sølje hun bar.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.