1Ethvert menneske bærer på sin egen hemmelighet og sin egen drøm, og på et eller annet tidspunkt i livet vil de måtte ta nye valg. I likhet med andre steder i vårt langstrakte land skjer det også en hel del i Bergfoss. Her er kjærlighet og dramatikk, men også smerte og død. Her er romantikk og elskov, men også svik og bedrag.

Anette Borg er prest og ugift mor til tenåringsdatteren Vilde. De to flytter til Bergfoss, og må finne nye venner på det nye hjemstedet. Eieren av Bergfoss Auto, den mørke, uimotståelige og mystiske Ulf Veide, er stedets mest ettertraktede ungkar. Etter første glimt av Anette, er han bergtatt. Jørn Jacobsen, som er en pliktoppfyllende lensmannsbetjent, glemmer både jobb og familie når han møter drømmekvinnen fra ungdommen igjen. Dessverre er ikke alle like begeistret for den nye presten, og det bygger snart opp til storm.

Eli Salstad var bestyrtet. At de fikk en kvinnelig prest her i Bergfoss, var ille nok i seg selv, men å opptre i shorts og T-skjorte, og attpåtil ha en unge uten noensinne å ha vært gift! En prest som fødte et barn utenfor ekteskapet! Det gikk ikke an! Og for et barn! Dette vesenet som kun var iført en grønn kjole så kort og trang at den virket direkte uanstendig, og med hår så snauklipt at det sto av seg selv, og til og med var lilla! Det verste torde hun nesten ikke å tenke på. Hjelpe og trøste oss alle! Prestens unge datter hadde piercing ved det venstre øyenbrynet!

Serien ble skrevet av Synnøve Eriksen og utgitt av Bladkompaniet mellom 2002 og 2004. Serien ble på totalt 20 bøker og sommeren 2011 utgitt på nytt, under tittelen «Livet i Bergfoss.» Foruten anderledes forsider var det ingen endringer.

fForfatteren er født 27. februar 1963 i Herøy på Sunnmøre. Hun vokste opp i Herøy, men bodde også en periode i Vestbygd i Nordland før hun 16 år gammel flyttet til Oslo med familien. Hun har hovedfag i litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo. Nå bor hun i Oslo med familien, nær Østmarka.

Eriksen slo gjennom med romanserien «Bergfoss», en samtidsserie på 20 bind som kom ut på Bladkompaniet fra 2002. Serien ble trykket i et opplag på 1,2 millioner.  «Bergfoss» kom i september 2011 ut igjen på nytt, med litt annerleses cover og det forlaget kaller en liten finpuss og oppgradering av teksten. I 2007 kom en ny serie, «Doras datter», som ble på 9 bøker. I 2008 kom serien «Nordlys», som ble på 13 bøker. Hennes fjerde serie «Østenfor Sol» kom mellom 2011 og 2012, og ble på 12 bøker. Hennes femte serier «Syvende sans» ble en miniserie på syv bøker og hun er nå aktuell med sin sjette serie «Jordbærdamene».

Bøkene i serien, fra første til siste!
Nyutgivelsenes forsider er også lengre ned på siden.