1Seriens handling

I Oslos mørkeste middelalder utspiller seg et drama som kaster skygger langt fram i tiden – helt til våre dager. Middelalderen i Oslo. For lenge siden hadde Cornelius sagt til henne at mynten hun hadde om halsen var en lykkemynt. Faren hevdet derimot at hun var djevelbesatt. Hun undret seg over om mynten ville gjøre henne lykkelig, eller om den bare ville berge henne fra ulykken.

Her møter vi Sigrid og Cornelius, mens Sigrid ennå bare er et barn. Ingen av dem kan ane hvor skjebnesvangert dette møtet kan bli, eller hvor mye en uskyldig «lykkemynt» han gir henne vil bety for generasjonene etter dem. Kjærlighetens straff: Cornelius er ulykkelig gift med Marit, og forelsket i Sigrid. Følelsene er gjensidige og de innleder et kjærlighetsforhold.

Ubevisst famlet hun med hånden innenfor kjolelivet og grep knugende hardt om lykkemynten. Farens ord sang i ørene hennes:
«Jeg er redd det bor både én og flere djevler i deg, barnet mitt».
Sølvpengen i hånden hennes føltes underlig varmende og levende. Det var som om den ville si henne noe. For en evighet siden hadde Cornelius smilt til henne og sagt at den var en lykkemynt. Hva slags lykke? Mente han at mynten en gang i framtiden ville gjøre henne lykkelig? Eller skulle den bare berge henne fra ulykken?

Fakta

Serien ble skrevet av Sverre Årnes og utgitt av Semic/Nordisk Forlag mellom 1984 og 1997. Serien ble på 25 bøker og ble illustrert av Knut Westad. I årene 2004 til 2005 ble serien utgitt på nytt av Damm Forlag som 13 dobbelt bind. Det ble altså skrevet en ny avslutning, en slags 26. bok. Erlend Tønnesen illustrerte andre utgivelsen.

Bøkene i serien, fra første til siste.
Nyutgivelsen under.