Boktreff i Trondheim 4. august 2018

I begynnelsen av august var det boktreff i Trondheim, og jeg var så heldig at jeg hadde mulighet til å være med. Nå begynner det jo selvsagt å bli en stund siden, men bedre sent enn aldri? Raskt oppsummert får jeg si at det var en veldig koselig kjøretur til Trondheim, to barnefrie netter og masse herlig energi på lørdagen!

Initiativtakeren til treffet var Inger Monica Stornes, da hun luftet ideen om treff i sin Facebook gruppe Romanserier – Lev i en annen verden en stund. Hun fikk med seg Tone Loeng og ballene rullet. Selve treffet ble holdt på Vertshuset Grenaderen, et hyggelig lite spisested hvor takhøyden var forbausende lav. Tone holdt et innlegg hvor hun snakket om ulike serier som har hatt deler av sin handling i Trondheim. Det var representanter fra både Bladkompaniet og Cappelen Damm med, som begge hadde med seg flotte premier. Alle deltakere fikk gratislodd, premiene var blant annet tre abonnement på serier, en komplett serie, flere mindre bokpakker og tilogmed smykker. Jeg var så utrolig heldig at jeg fikk den komplette serien Krøniken om Ylva Alm i tillegg til at Tone Lilleenget By gav bort sin premie, “100 års folkelesning fra Bladkompaniet”, da hun hadde en hjemme fra før.

Det ble selvfølgelig tid til hyggelige samtaler mellom lesere, men også noen forfattere hadde tatt turen til Trondheim. Anita Andersen Strøm skriver på serien Jordmor i Nidaros, hvor handlingen naturlig nok utspiller seg i Trondheim. Også Salmund Kyvik var med, en trivelig kar som sjeldent lar muligheten gå fra seg om han kan møte lesere.

Etter timer inne på Vertshuset Grenaderen ble det tid for vandring hvor Tone tok oss med i Trondheims gamle gater. Hun fortalte blant annet om hvordan Margit Sandemo i Sagaen om Isfolket tillot seg å flytte hele byporten til et annet sted i byen. En hendelse som nok ikke ville gått ubemerket hen i dag.

En felles middag som avslutning på en koselig dag, for de av oss som hadde den muligheten. Og jeg må bare få si det, at jeg fremdeles drømmer om den milkshak`n jeg bestilte meg til dessert.

Da flere av oss i Inger Monicas Facebookgruppe hadde avtalt å bo på samme hotell ble det også søndag mulighet for serieprat før jeg satte meg på toget hjem.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.