1Sørlandskysten, 1848. Da den hollandske briggen gikk ned i den forrykende vinterstormen, ble gravide Marianne Duursma reddet av bergingsfolkene som la ut fra Skjernøy i åpne småbåter. Det var unggutten Tallak som trosset de frådende bølgene for å berge piken. Begge foreldrene hennes og barnefaren omkom i forliset, og Marianne sto alene og pengelens igjen i et ukjent land. Men hennes ukuelige livsvilje og omtanken for barnet ga henne styrke til å starte et nytt liv – med en ektemann hun ikke elsket og stesønnen Tallak, som vekket et forbudt begjær i henne…

Brenning er skrevet av Tor Torkildsen og utgitt av Bladkompaniet. Serien ble på 20 bøker, og ble utgitt mellom 1999 og 2003.

fTor Torkildsen ble født i 1932 i Trondheim. Tor ble født inn i en shipping-familie. Faren og bestefaren var begge sjøkapteiner, og da Tor vokste opp, tok han utdannelse for å overta familierederiet i hjembyen. Før han i 1961 ble sjef i rederiet, hadde han jobbet med shipping i London, Santos, Djakarta og Oslo. Han drev rederiet fra 1961-77. Siden drev han en marina i Skottland fra 1977-1983, og jobbet som eksportsjef i et elektronikkfirma. Han ble arbeidsledig i 1989, da han var 57. Det var da skrivingen tok til for alvor.

Etter et langt liv på skip og i rederi debuterte Tor i 1994 med spenningsromanen Stella Baltica. I tillegg til serien Brenning skrev han 13 romaner, hvor syv av dem var i seien Lisa og Nils. Alle bøkene hans bygger på hans erfaringer: rederi og båter, og havner og hav verden rundt. I noen av bøkene sine har han også med trekk fra sjølivet før i tiden.

Han bodde de siste årene av sitt liv halve året i Trondheim, og halve året i Thailand. Han gikk bort i 2006.

Bøkene i serien, fra første til siste.