1Løten i Hedmark, 1955. Det var sommer, og sola stekte ubarmhjertig over brunsvidde åkre. Menneskene var plaget av varmen, og følelsene kom lett i kok. Helt siden krigens dager hadde det hersket vondt blod mellom småbrukeren Kurt Nordhagen og storbonden Henry Sollie. Bedre ble det ikke da dattersønnen til Nordhagen forelsket seg i Sollies unge, uskyldige datter. Et forhold som var dømt på forhånd. Vanskelig var det også at Kurts egen sønn Oddvar ble glad i den vakre Vigdis, en gift kvinne. De to hadde ikke øye for annet enn hverandre og de hemmelige, lidenskapelige møtene i skogen. Ikke før tragedien slo til for fullt …

Skrevet av Stein Aage Hubred og utgitt av Schibsted Forlag mellom 2000 og 2004. Serien ble på 25 bøker. I 2011 ble den utgitt på nytt av Schibsted, de 10 første som papirbøker, resten som e-bøker.

fStein Aage Hubred er født i 1947 i Vang H, og vokste opp i Hedmark og Sørum i Akershus. Han er utdannet lærer, men har drevet med forlagsarbeid siden 1976. Tidligere har han skrevet flere noveller, de fleste under pseudonym. Han bor nå i Løten kommune mellom Hamar og Elverum.

Bøkene i serien, fra første til siste.