1Året er 1895. I den vakre vestlandsbygda Rosendal bor 17 år gamle Camilla sammen med mor, far og to søstre. Idyllen råder hjemme hos familien Dahl på Skogly, men mørke skygger hviler over bygda. Søstrenes venninne, blir funnet drept, og redselen legger seg som en kald klo over bygda. Hvem kan ha gjort noe så forferdelig, og kan gjerningsmannen være en av dem?

Samtidig så må livet gå videre for Camilla og alle de andre i Rosendal. Hun har fått arbeid på hotellet og innser at hun begynner å få følelser for barndomsvennen Magnus. Men er han like betatt av henne?

– Et sted må hun være, sukket moren. – Det verste for familien må være ikke å vite hva som har skjedd med henne. Arme mennesker. Jeg ber aldri til Gud om mat eller penger, men jeg ber stadig om at døtrene mine skal komme trygt hjem!

fSkrives av Kate Helen Simonsen, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av Schibsted Forlag. Første bok kom 16. juni 2014, og seriens lengde er ikke kjent.

Forfatteren (f. 1969) er fra Haugesund, men er nå bosatt i Sveio med mann og fire barn. Å skrive er en drøm som har gått i oppfyllelse – en drøm Kate Helen ønsker å få dele med andre. Hun debuterte med serien Villblomster i 2009, en serie som ble på 25 bøker. Hun er nå ute med ny serie, Camilla fra Rosendal.

Hun har bygget seg en skrivestue på eiendommen sin, oppe i skogkanten, og det er der hun sitter og skriver. Arbeidsdagen starter halv ni etter at barna har gått på skolen og mannen er dratt på arbeid. I skrivestua storkoser hun seg med personene «sine».

Kate Helen understreker at menneskene, miljøet og selve historien i seriene hun skriver ikke har eksistert i virkeligheten. Alt er fri fantasi. Men hun har lest mye om hvordan – livet – og klassesamfunnet – kunne være i ei lita vestlandsbygd i begynnelsen av forrige århundre.

Om sin nye serie Camilla fra Rosendal skriver hun følgende på Schibsted sine nettsider:

Allerede da jeg høsten 2012 satte siste punktum i min første romanserie, Villblomster, visste jeg at jeg ønsket å skrive mer. Gleden ved å skrive og responsen jeg fikk fra dere lesere, ga mersmak! Det første jeg måtte gjøre, var å finne en ramme for min nye romanserie. Så jeg satte meg i bilen hjemme i Sveio og begynte å kjøre fra bygd til bygd. Etter hvert kom jeg til Rosendal i Kvinnherad og forelsket meg fullstendig i denne vakre bygda der den ligger mellom fjord, fonn og fjell. Den var det perfekte bakteppet for min nye serie, og jeg visste med en gang at det var her Camilla og familien hennes skulle bo. Men selv om handlingen er lagt til dalen, er menneskene, husene og selve historien helt og fullt skapt i min fantasi. Jeg håper at både «gamle» og nye lesere vil få like mye glede av å lese Camilla fra Rosendal som det er for meg å skrive denne serien.
God lesning! Beste hilsen fra Kate Helen