1En uvanlig kvinne, et uvanlig yrke og et uvanlig liv. Dette er historien om Clara Wahl.

En iskald januardag i 1919 legger dampbåten til kai i Haugesund. En ung kvinne, Clara Wahl, går i land. Hun skal drive byens sykehus. Det blir fort klart at driften er uforsvarlig. Folk er ikke vant til en kvinnelig lege, som våger å tale ledelsen midt imot.
Det ingen vet, er at Clara skjuler en dyp hjertesorg – og at hun søker sannheten om morens mystiske fortid … Helt alene må hun følge sporene moren etterlot.

Clara våknet fortsatt hver morgen med Davids navn på leppene, og sovnet hver natt med ham i drømmene sine. Edvard, mannen hun hadde møtt på kaja, var så … så annerledes. Likevel var det et eller annet ved ham som fikk henne ut av balanse … 

Til julen 2016 ble det gitt ut en Julenovelle med tittelen «Vinterlandskap, en julefortelling». Serien forside ser du til sist i galleriet under. Boken har handling fra før serien begynner, nemlig like før jul i 1819. «Norske Clara er nyutdannet ved London Royal Hospital. Hun venter spent på hva fremtiden vil bringe, for kvinnelige leger står ikke særlig høyt i kurs.

I lommen hennes ligger et brev hun ikke våger åpne, for innholdet kan forandre livet hennes for alltid. Imens vandrer tankene noen år tilbake, til en helt spesiell jul i Frankrike, da hun besøkte forloveden David ved fronten. For selv bak fiendens linjer er det mulig å skape julestemning …»

Bakerst i denne ekstra boken finner du 7 oppskrifter på julebakst – der forfatteren har latt seg inspirere av barndommens julekaker fra hjembyen Haugesund.

forfatterDenne serien skrives av Natalie Normann og utgis av Bladkompaniet. Den første boka kom 20. juni 2016 og seriens lengde er ukjent. Forfatteren født i 1962  er ikke bare forfatter, men også oversetter, og sammen med Anan Singh har hun utgitt krimromaner og barnebøker. Under psevdonymet Hanna Sandvik har hun skrevet en rekke noveller og føljetonger for ukeblader, samt romanserien Ildfuglen. Under eget navn har hun gitt ut Skjebnesøstre og er nå aktuell med serien Clare Wahl.

Natalie Normann har en fargerik og spennende bakgrunn. Allerede som toåring  fikk hun være med sin kapteinfar på rederiet Christian Haalands «bananbåter»  mellom London og Jamaica. Noen år senere bodde hun og familien i flere år i  Spania. Hun var altoppslukende når det gjaldt bøker, og ble etter hvert god venn
med bibliotekarene på biblioteket i Haugesund. Ved siden av sitt arbeid som  oversetter og frilansjournalist begynte hun å skrive for alvor i 1994. Hun er  cand. mag. med fagene litteraturvitenskap mellomfag, historie grunnfag og spansk  semesteremne, noe som har vært til stor nytte i arbeidet med hennes første roman,