1For mange hundre år siden inngikk fem riddere en skjebnesvanger pakt. Siden den gang har det hvilt en forbannelse over deres slekter… Det hele starter i år 2000. Morten, 24 år, Unni, 21, og Antonio, 27 år, finner ut at de har snublet over noe skremmende som later til å ha røtter langt tilbake i tiden. I slektene deres dør den førstefødte i en alder av 25 år. De blir trukket inn i en heksegryte av vonde drømmer, advarende innskrifter på pergament ruller, svarte ryttere og hatefulle munker. Et merkelig tegn dukker opp overalt.

Alle tre blir utsatt for angrep fra høyst levende personer. Morten blir meget alvorlig skadet. Antonios storebror Jordi har dødd fire år tidligere, 25 år gammel. Han var Unnis store kjærlighet. Etter hans død vil den onde arven gå videre til Antonios eventuelle barn, så han akter ikke å få noen.

Men så møter de Jordi som lever et slags frostomhyllet halvliv etter å ha sluttet en pakt med fem spanske riddere fra en forgangen tid. På grunn av hans interesse for deres bitre skjebne har de gitt ham fem års henstand for at han skal forsøke å løse gåten deres. Jordi har imidlertid ikke fått tid til undersøkelser, for både hans bror og Morten og Unni blir hele tiden angrepet, og han må beskytte dem.Men tiden er knapp. Mortens 25-årsdag nærmer seg faretruende – og ingen i slekten blir eldre enn det …

Serien ble skrevet av Margit Sandemo og utgitt av Bladkompaniet mellom 2000 og 2003. Serien ble på totalt 12 bøker.

1Margit Sandemo er født 23. april 1924 på Østre Toten, datter av forfatteren Anders Underdal.  Hun er oppvokst i Sverige og skriver på svensk. Hun flyttet tilbake til Norge i voksen alder. Margit giftet seg i 1946 med Asbjørn, og de var gift inntil han døde i 1999.

Hun debuterte som forfatter i 1964 og har siden den gang skrvet nærmere 200 bøker. Hun er Nordens mest solgte forfatter. Bokseriene hennes er også utgitt i Polen, Tyskland og Ungarn. 36 millioner bøker har i årenes løp gått ut fra trykkemaskinene!

Hun er forfatteren bak Sagaen om Isfolket, Heksemesteren, Sagnet om Lysets Rike, De svarte ridderne, Blålys! og Trollruner. Hun har også gitt ut 39 bøker i serien Margit Sandemos beste føljetonger. I tillegg har hun skrevet en rekke frittstående bøker.

Bøkene i serien, fra første til siste.