Den beste serien fra fjoråret?

MinBokverden har spurt et knippe lesere hvilken serie de vil trekke frem som den beste fra 2020. Og de har kun fått lov til å velge EN, av alle de tolv nye seriene! Ikke alle syntes det var like lett, da kvaliteten på serien i fjor var veldig høy, men her kan du lese svarene de gav.

Tone Loeng har valgt seg NORDAVIND

Nordavind er min favoritt fordi den er søkkenes bra! Det er et driv uten sidestykke, og den engasjerer meg på en annen måte enn andre serier. Kaja er helt rå til å få frem følelser. Mysteriene er som en rød tråd i historien som er fylt med virkelige folk. De er ikke karakterer, men blir til virkelige folk med virkelige liv og problemer. Det blir nært og skjørt. Det er som at jeg er tilstede i historien, og jeg får ikke nok av den. MÅ bare lese og lese!

Inger Monica Stornes har valgt seg BRENNINGER

Brenninger ble raskt en favoritt hos meg. Førsteboka gjorde inntrykk, og jeg likte veldig godt karakteren Eir, som blir kjent med den flotte Disa som plutselig kommer inn fjorden på en båt. De to er veldig forskjellige, men får allikevel raskt en god tone med hverandre. Jeg liker veldig godt serier som har litt overnaturlige ting i seg, og de varme hendene til Eir vekket raskt interessen min. Serien har i mine øyne bare blitt bedre for hver bok. Et mysterium, savn, dypt vennskap, en smule galskap, og en stor dose kjærlighet, alt mikset sammen til en veldig flott fortelling. Nettopp på grunn av den flotte miksen, så er Brenninger en av mine favorittserier nå.

Janita Ingrid Nordli har valgt seg NORDAVIND

Elsker serier som denne, fra den tidsepoken. Det er veldig interessant at det man skulle tro ville bli masse konflikter for søstrene, faktisk knytter dem sammen på et vis i stede. Gleder meg veldig til å lese videre på denne og se hva Kaja finner på. Hun går virkelig utenom hva man skulle tro skjer, og akkurat det gjør serien litt ekstra spesiell.

Nina Sandberg har valgt seg TIDLØS

“Hvis du kunne reise i tid, ville du reist fremover eller bakover?” Allerede her var jeg solgt! Kjempespennende tidsdrama som tross sin unaturlighet virker helt ekte. Elsker hvordan May Lis Ruus klarer å sjonglere moderne tanker med fortidens skikker og levemåter, og ikke minst alle problemer Malin roter seg inn i ved å være seg selv. Nåtiden trekkes så livaktig inn i serien, spesielt når vi følger familien som sitter igjen i Bergen i 2020. Og selvfølgelig en god dose av både dramatikk, fiender og kjærlighet!

Bente Mari, “Jernbanefrua” har valgt seg BLOMSTER OG BLOD

I Skedsmo er jeg oppvokst, og lokal krigshistorie servert på denne måten traff en nerve i meg. Viktigheten av at faktabaserte hendelser ikke blir glemt – det gjelder hele landet, men denne serien tar for seg Lillestrøm og omegn.

Kjersti Weum Bekkestad har valgt seg TIDLØS

Her får vi være med på en helt unik tidsreise. May Lis skriver så utrolig fint, føler jo at hun noen ganger ser på alt i tredje person som (skal vi si akkurat som hun svever over alle og ser ned). Jeg føler at vi her har en ny tidsepoke for serier.

Hilde T. Heggholmen har valgt seg HAV OG HIMMEL

Forfattaren har skildra eit persongalleri av mennesker på godt og vondt. Å følge Magdalena sitt liv blir meir spennande for kvar bok eg les. Ein romanserie som virkelig engasjerer , i ei vakker og truverdig skildring frå ei bygd langs Vestlandskysten.

Trine Emilsen har valgt seg GJENKLANG

Jeg begynte å lese serier etter å ha sett serien Downton Abbey, og i Gjenklang finner jeg igjen mye av det jeg elsket i serien, tjenerskapets hverdag og fiffens ekstravagante liv. Ella tar dramatiske valg og følger hjerte, og det beundrer jeg henne for. Absolutt min favorittserie, lengter etter sesong to.

Anita Havn Mjelstad har valgt seg INGEBORGS VERDEN

Det må bli Ingeborgs verden, på grunn av at en får sett samme situasjon fra ulike synspunkter, og hvordan samme situasjon blir oppfattet ulikt alt etter som hvem opplever situasjonen.

Ingrid Christine Oppedal har valgt seg EVELINAS DRØMMER

Evelinas drømmer er så utrolig spennende. Fra side 1 var jeg helt med, den er umulig å legge fra seg. Akkurat som jeg ble sugd inn i Evelinas verden og opplevde alt det hun opplevde. Jeg var med henne på reisen og er det fortsatt. Jeg synes så synd på henne og alt det hun må gjennom gå. Samtidig er det spennende å lese om samisk liv og kultur! Så mange fine skildringer av nord-norsk natur og hvordan livet arter seg der nord. Denne har alt som en bok serie skal ha og mere til.

1 Comment

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.