1En vinterdag i 1885 blir en liten, forkommen jente funnet i Vika i Kristiania. Hun knuger et lite maleri til brystet. Ellers har hun ingenting utover klærne og navnet Dora. Dora vokser opp i hos en velstående grosserer sammen med den tiltrekkende, men lite sympatiske sønnen i huset. Det fører til mange konflikter – og et barn.

Og det er dette barnet vi skal følge i serien, Doras datter Edith. Vi følger henne på veien rundt om i Europa i mellomkrigstiden,
på jakt etter morens historie, men også seg selv.

Skrevet av Synnøve Eriksen og utgitt av Schibsted mellom 2007 og 2008. Serien ble på 9 bøker.

fForfatteren er født 27. februar 1963 i Herøy på Sunnmøre. Hun vokste opp i Herøy, men bodde også en periode i Vestbygd i Nordland før hun 16 år gammel flyttet til Oslo med familien. Hun har hovedfag i litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo. Nå bor hun i Oslo med familien, nær Østmarka.

Eriksen slo gjennom med romanserien «Bergfoss», en samtidsserie på 20 bind som kom ut på Bladkompaniet fra 2002. Serien ble trykket i et opplag på 1,2 millioner.  «Bergfoss» kom i september 2011 ut igjen på nytt, med litt anderleses cover og det forlaget kaller en liten finpuss og oppgradering av teksten. I 2007 kom en ny serie, «Doras datter», som ble på 9 bøker. I 2008 kom serien «Nordlys», som ble på 13 bøker. Hennes fjerde serie «Østenfor Sol» kom mellom 2011 og 2012, og ble på 12 bøker. Hennes femte serier «Syvende sans» ble en miniserie på syv bøker og hun er nå aktuell med sin sjette serie «Jordbærdamene».

Bøkene i serien, fra første til siste.