Serien foregår i Kongsberg og Eiker rundt 1650. Husmannsdatteren Selja vekker oppsikt med sitt nydelige vesen og vakre utseende. Både stallkarer og storgårdssønner viser interesse. Men det er bare en mann Selja vil ha. En mann som til tross for sine unge år, har en mørk fortid. Selja og Olai drømmer om et liv på Eikegården, men begge har en fortid som står i veien for den store kjærligheten.

Når odelsgutten Mads i tillegg bryter alle regler og frir til Selja, må hun ta et vanskelig valg. Kan hun fylle rollen som husfrue på den store Olsrudgården? Og hva er viktigst – familiens beste eller den store kjærlig

– Du er vakker i kveld. Øynene hans lyste mot henne. – Håret som flommer nedover ryggen, litt krøllet av den fuktige luften… Øynene dine… Du ser ut som en hulder, vet du det? Jeg har tenkt slik om deg helt siden jeg fant deg i tjernet. Ingen kan se slik ut og bare være en vanlig jente.

Eikegården er en serie om kjærlighet og flukt, om sannhet og fortielser. Og om aldri å gi opp.

Skrives av Stine Langtangen, utgis av Schibsted Forlag og illusteres av Ida S. Skjellbakken. Første bok ble utgitt 16. februar 2015 og det er ukjent hvor lang serien blir. Stine Langtangen er født i 1977. Hun er oppvokst i nærheten av Kongsberg, men bor nå like utenfor Oslo med mann og to barn. Hun er sivilagronom og har utdannelse innen HR.Hun debuterte 16. februar 2015 med serien Eikegården hos Schibsted forlag.

Kjære leser!
Med serien Eikegården blir min forfatterdrøm til virkelighet! Jeg har alltid vært fascinert av gamle dager, av hvordan folk levde – eller overlevde. I denne serien skal vi tilbake til 1647. Vi befinner oss i min barndoms hjemtrakter; Sandsvær, Kongsberg og Eiker, drøye tjue år etter at sølvet ble oppdaget i Kongsberg og byen grunnlagt av Christian Kvart.
Her blir du godt kjent med den 17 år gamle husmannsjenta Selja. Hun lever i en tid med store kontraster og flere store kriger. Det er brytninger mellom kirke og vitenskap, og mellom fintfolk og lekfolk. Tro og overtro lever side om side.
Fortellingen og hovedpersonene er oppdiktet, men jeg har forsøkt å sette alt inn i en riktig historisk ramme. Jeg håper fortellingen vil gi deg underholdning og glede, og en livaktig følelse av å bli satt tilbake til livet på 1600-tallet. 
Eikegården inneholder kjærlighet, drama, spenning og mystikk, og handler om hvordan vi mennesker kommer oss gjennom motgang og prøvelser – bare det finnes vilje og håp.
Jeg ønsker deg, kjære leser, velkommen til Eikegården. Håper du blir like glad i Selja som jeg er blitt!
Beste hilsen Stine (hentet fra forlagets nettside)