1Elisabeth er ung, rik og vakker. Verden ligger for hennes føtter. Da hun møter Gösta i et selskap og forelsker seg i ham, kan hun ikke være mer lykkelig. 

Susanne er født og oppvokst i langt fattigere kår enn Elisabeth. Livet har vist henne at en fattig jente ikke får noen ting gratis. Men hennes største fortrinn er hennes skjønnhet og et godt hode. Og hun har tidlig lært seg å utnytte begge deler. 

Serien er skrevet av  Lailia Ulvseth, illustrert av Ingun Mickelson og ble utgitt av Schibsted Forlag mellom 2006 og 2008. Serien ble på 16 bøker.

fForfatteren er født i 1963 og vokst opp i Asker. Hun har jobbet på Dikemark sykehus, i forskjellige butikker, og som resepsjonist i Asker Produkt As. Det var der historien om “Elisabeth” ble til.

Da Laila begynte å planlegge serien Elisabeth fikk hun nemlig hjelp av en annen serieforfatter: Willy Ustad. De satte seg ned sammen og prøvde å finne ut hva forlaget ville ha, de planla hvordan heltinnen og bipersonene skulle være, tidsepoken, aktuelle ting på den tiden og så klart handlingen. Elisabeth var altså en “skreddersydd” serie, som traff midt i blinken hos Schibsted-redaktørene. Første bok i serien ble gitt ut i 2006, og ble avsluttet med bok 16 i 2008.

Bøkene i serien, fra første til siste.