1Året er 1866. Familien til Magnus Isaksen blir kastet ut av husmannsplassen sin og må finne nytt bo- og arbeidssted. Under storgården Elvestad får de husmannsplassen Torpa. Spesielt føler nok sønnen i huset, unggutten Eivind, at en ny verden åpner seg for ham da han får bli kjent med Malin, den vakre jenta som er storbondens eneste datter. 
Men til tross for en god storbonde, er det onde krefter i gang på Elvestad, og den lille familien trekkes inn i intriger de aldri kunne drømt om… Etter hvert finner Eivind spor som kan tyde på at det er mye som foregår i det skjulte i bygda. Og hvordan hadde det seg egentlig at den forrige husmannen så uventet gikk bort? 
Kanskje blir det ikke så enkelt som de hadde håpet å få en lykkelig framtid på Elvestad. Midt i det hele er Eivind og Malin glade de har hverandre. Men de er ikke barn lenger, og det er en farlig lek de leker.

Størsteparten av handlingen er lagt til forfatterens nærområde: Nordmøre i 1866, Meisingset, Tingvoll, Skar, Vågbø og Sunndal, men noe av handlingen foregår også i Bergen og Amerika. 

Bok nr 1 i serien ble gitt ut første gang i 2009 av forlaget Skrivekrampe. Bok nr 2 kom så i 2010. Deretter ble det stille. Forfatter John Gammelsæter har sagt på sin facebookside at det grunnet problemer med trykking, distribusjon og rettigheter har gått lang tid. I april 2013 kom seriens første bok på nytt, med noe endrede forsider, illustert av Tanja Vean. Allerede i desember samme år kom tiende og siste bok ut. 
For bestilling sendes mail j-gamm@online.no eller sms til 92 86 75 42 eller denne facebooksiden.

fJohn er født i 1961, han er tidligere industriarbeider, som i 1994 ble uføretrygdet med Bekhterevs sykdom. Siden den gang har han gjort seg bemerket som knivsmed og har tatt hele seks nordiske mesterskap innen knivkunsten. John bor sammen med sin kone på Meisingset på Nordmøre. John er lidenskapelig interessert i historie og kommer høsten 2009 ut med de første bøkene i en romanserie fra Nordmøre på 1800-tallet. 

Bøkene i serien, fra første til siste. Har desverre ikke bilde av bok 9.
Orginalutgaven av de to første bøkene kommer til sist.