Året er 1911, og vi treffer tvillingene Emma og Johannes på Averøya. Som tvillinger flest er de nært knyttet til hverandre, men de er også svært ulike. ​Emma er kunstnerisk og temperamentsfull, mens Johannes’ største ønske er å en dag eie sin egen gård.

Emma Dal er sytten år og forelsket i barndomsvennen Olav. Moren synes ikke han er den rette, og vil at Emma skal flytte til tanten i Kristiansund for å gå i lære hos henne.Selv trives Emma aller best når hun kan være med faren ut i båten, eller hun kan stikke seg bort med skisseboken.​Da en fremmed kunstmaler flytter til øya, får drømmen hennes om en dag å bli malerinne ny næring.

– Jeg forstår ikke hva han er ute etter. Karen smelte igjen ovnsdøren. – Så du ikke hvordan han så på Emma?
– Nei, det så jeg ikke, svarte Peder oppgitt. – Hvorfor tar du alltid alt i verste mening?
– Det gjør jeg vel ikke, men denne karen er det noe ved som ikke tåler dagens lys. Du skal sanne mine ord. Kunstner! snøftet hun. – Det kan vel alle kalle seg.

Skrives av Inger Harriet Hegstad og utgis av Cappelen Damm. Forsidene illustreres av Sanne Bramsen. Serien ble utgitt 11. juli 2016 og det er ukjent hvor lang den blir. Inger Harriet er født i 1944. Hun bor nå i Kvikne i Hedmark. Hun har skrevet noveller og romaner for ukeblader i Norge, Sverige og Danmark, samt deltatt i flere nordiske roman- og novellekonkurranser. Hegstad har tidligere utgitt romanseriene Skjebnespill og Fiolsteinen, og skriver nå på serien Emma & Johannes.

I tillegg til å skrive har Inger Harriet arbeidet flere år i barnehage. Hun er glad i friluftsliv, og er en ivrig fisker. Har ellers allsidige interesser: bøker, reiser, håndarbeid, bridge, glad i dyr og natur. Hun har fire voksne barn og syv barnebarn.

Kjære leser.
Nå vil jeg ta deg med til vakre Averøya, hvor min far vokste opp og jeg selv ble født. Serien handler om Emma og Johannes, som er tvillinger. De er nært knyttet til hverandre, slik tvillinger ofte er. Emma er kunstnerisk og temperamentsfull, og har en drøm om å bli malerinne. Johannes er jordnær og rolig, og drømmer om å eie sin egen gård. Vi blir også kjent med familie, naboer og venner, og byen Kristiansund hvor Emma får arbeid. Bøkene inneholder kjærlighet og hat, spenning og mystikk, og handler om hvordan vi mennesker kommer oss gjennom motgang og prøvelser. Jeg håper at du, kjære leser, vil bli like glad i Emma og Johannes som jeg er.
Hilsen Inger Harriet