En hemmelig forfatter står bak ny serie

Høsten er alltid tid for nye serier, og nå er det avslørt at NorskeSerier kommer med en ny serie 4. september. Bak på første bok i den nye serien Brenninger kan vi lese:

En uredd ung kvinne med usedvanlige evner …
Mørekysten, 1885. Eir og bestefaren bor i en enkel stue i fiskeværet Holmsund. Hun arbeider hardt for å holde liv i dem begge. Men de fleste unngår Eir. Hun er annerledes. Folk frykter de varme hendene hennes, som de likevel bønnfaller henne om å bruke når de er i nød. Men det er ikke alle Eir hverken kan eller vil hjelpe …

«Så der er du endelig, Eir Barfot.» Stemmen fikk en hul klang mellom de høye klippene.
Eir grøsset. Hun klarte bare å nikke usikkert.
«Det er deg de kaller ‘Ho med henda’, er det ikke?»
Hun frøs til. Hva visste vel han om hendene hennes? Denne fremmede, som så tydelig ikke hørte til her.
Eir kastet et blikk over skulderen hans, det var umulig å komme forbi. Skulle hun rope om hjelp? Men hvem ville høre henne?

Hvem er forfatteren?

Forfatterens navn er Karen Støylen. På forlagets nettsider ligger det ingen informasjon om denne personen. Heller ikke på Cappelen Damm sine nettsider finnes det informasjon. (Cappelen Damm er forlaget som eier NorskeSerier.)

Ser vi på hele landet så er det i følge Statistisk sentralbyrå fire eller færre personer i Norge med dette navnet. De kan nemlig ikke fortelle om det er en eller ingen, på grunn av personvern. Det kan altså bety at det ikke finnes noen ved det navet her til lands. Etternavnet, det er det 344 personer som har..

Det finnes heller ingen på Facebook med navnet “Karen Støylen”. Tidligere i juli ble det opprettet en Instagramkonto for serien, med naturbilder. Også denne er nå fjernet. Så spørsmålet om hvem forfatteren er, det forblir ubesvart….

1 Trackback / Pingback

  1. Serieåret 2020 | MinBokverden

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.