Endelig kommer fortsettelsen!

Tilbake i 2007 ble en serie ved navn Storgården Jellerød lansert, skrevet av Elin Haugli. Serien ble på 9 bøker, og siste kom ut i 2009. Mange lesere var skuffet over den brå avslutningen serien fikk, men slik måtte det bli da forfatteren ble syk. Nå kan alle, både tidligere og nye lesere glede seg, for endelig er serien tilbake, og denne gangen blir den på hele 18 bøker!

Da serien opprinnelig ble lansert ble følgende skrevet om første boken: “Østfold i 1870. Romanserien følger familien på storgården Jellerød, hvor Paal Martin og Myrna-Marie bor sammen med odelsgutten Jostein. Den følger også Jenny og hennes farløse datter Thea, som snart får erfare at det er forskjell på fattig og rik.”

19. mai kommer den altså på nytt, med tittelen Drømmen om et annet liv. Siden lanseringen for over 15 år siden har forfatteren endret sitt etternavn fra Haugli til Callesen.

Første bok har fått tittelen Lengsel, som også var tittelen på først bok i Storgården Jellerød. Andre bok heter Skjebnen og forventes i salg 16. juni. Bøkene vil koste kr 147,-. (Første bok er som alltid gratis for abonnementer hos Cappelen Damm/NorskeSerier)


Engholt, 1870: Jenny har født datteren Thea utenfor ekteskap. Etter hvert går ryktene om at det hviler en forbannelse over husmannsplassen hvor de bor, og folk flykter unna. Fra den fattigslige stuen kan de se over til praktgården i bygda. Storbonden er vennligheten selv og prøver å hjelpe dem, men sladderen går. Hvem er egentlig Theas far?

Det finnes imidlertid en mann som har noe å skjule. Men den som vet svaret, tør ikke annet enn å tie.


Bryllupsforberedelsene var i full gang.
– Tenk at vi snart blir mann og kone, utbrøt Edel.
Hans‑Kristian kjente hvordan hjertet sank i ham. – Men tenk om jeg slett ikke er den du tror?
– Det er du, smilte hun. – Er det noen jeg stoler på, er det deg.
Hvordan skulle han få fortalt henne sannheten? Ikke bare trodde hun at han var uskyldsren, han var antageligvis far også. Til en liten jente på fire år nede i Smaalenene.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.