Et år siden jeg opplevde en dag med Silja i 1907.

For ett år siden i dag hadde jeg en fantastisk opplevelse som jeg gjerne vil dere med dere. Jeg tok med meg ei venninne og reiste på teater! Yvonne Andersen sin serie Årringer ble skrevet om til teater – og for en opplevelse! Ikke bare fikk jeg hilse på forfatteren selv (og selvfølgelig smisket meg til signert bok), men det var også åpen vandring i Siljas rike en hel time før forestillingen, hvor skuespillerne var i karakter hele tiden. Jeg smiler fremdeles ved tanken på å ha tilbrakt kvelden med kjente og kjære karakterer fra Årringer!!

Teateret ble spilt på Austmarka bygdetun, i nærmiljøet hvor forfatteren selv bor. Austmarka bygdetun ligger naturskjønt til like ved et vann, og en hel time før forestillingen begynte kunne publikum vandre rundt mens skuespillerne var i karakter. Et utrolig artig påfunn som gjorde opplevelsen helt fantastisk. Det var båtkarer som slepte tømmer ute på vannet, småjenter som løp barføtt rundt og lekte med dukker og danset, smågutter som kastet på stikka og bruke spretterten på lensmannen. Lensmannen selv ble hentet av de fromme kvinnene fra nykterhetsforeningen, de hadde sett LurveBernt med hjembrentapparatet. Til stor fornøyelse for oss publikummere helte lensmannen ut all spriten mens Mas-Karin og Sigrid stod å så på mens de hvisket ivrig sammen!

Det er noe helt spesielt med å være på teater utendørs, og også veldig artig når handlingen er fra bøker en har brukt timevis på å lese. Jeg har jo lenge følt at jeg har vandret sammen med Silja, himlet med øynene når Mas-Karin kommer med sine kloke ord, irritert meg over baronen og blitt sjarmert av Hertugen over Vidjekjerr. Men å spasere blant karakterene for så å se teateret, det var rett og slett helt magisk! Da jeg kom hjem så jeg at jeg hadde tatt 150 bilder og 39 minutter film fra dagen. Her er et lite utvalg;

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.