1Fra 1600-tallets Christiania og Bærums Verk. Sunniva Villeander vokser opp på Svanemyr gods. Hun er en impulsiv, lidenskapelig og vakker jente som har lite til felles med andre jenter fra datidens overklasse. Men så en dag raser hele hennes tilværelse sammen. Det viser seg at 17 år gamle Sunniva eier krefter hun ikke har ant omfanget av og at hun kan gjøre ting som får fatale konsekvenser. Uvitende om sitt ukjente opphav, lever hun snart hverdagen på det mest fornedrende vis i 1600-tallets Christiania, livredd for at noen skal avsløre evnene hennes og dømme henne til å lide døden på bålet.

Hun reiste seg rolig idet tredøren ble sparket opp. To av mennene grep tak i henne og tvang hendene hennes bak ryggen hvor de surret dem fast med et tykt tau. 
 – Hvor er hun? Spurte en av dem. – Svar, trollkvinne. Hvor har du gjort av hekseyngelen din?
Hun svarte ikke. De kunne gjøre hva de ville med henne. Det viktigste var at datteren var på vei i sikkerhet. For hennes skyld skulle moren utstå alle pinslene hun visste de ville la henne gjennomleve. De kom ikke til å gi seg før hun snakket, men det kom hun aldri til å gjøre.

Serien er skrevet av Elin Brend Johansen, utgitt av Cappelen Forlag og illustrert av Ragna Lise Vikre.
Serien ble på 21 bøker, og ble utgitt mellom 2006 og 2009. 

fElin Brend Johansen, som er hennes forfatternavn giftet seg sommerne 2012 og heter nå Elin Brend Bjørhei. Hun vil fremddels bruke Johansen som etternavn i litterær sammenheng. Hun er født 30. juni 1978 i Bærum, er nå bosatt i Fetsund. Hun er utdannet innen PR og næringslivsjournalistikk. Hun har blant annet arbeidet som vikar og fast frilansjournalist i Budstikka og hatt engasjement i Bærum Barneteater, hvor hun selv var medlem i perioden 1990 til 1996. Fra 1998 til 2004 var hun instruktør for amatørteatergruppen Bærmuda Mini. Hun har også spilt selv i Bærum Musikk- og Danseteater (Bærmuda).

I 2006 debuterte hun som forfatter for Cappelen forlag med denne serien. Hun lanserte så Alvestad, som fremdeles utgit. Hun driver bloggen Bokelskerinnen, besøk den her.

Bøkene i serien, fra første til siste.