Det er midtvinters i 1860, og Anne og Rise har akkurat fulgt moren til graven. Vel hjemme på den lille fjellgården får de besøk av storbonden på Torgilstad Øvre. Han har sine egne planer for søstrene …

Men Anna og Rise er overbevist om at de kan klare alt – så lenge de har hverandre. Seriens handling foregår i Bøverdalen og Jotunheimen.

Serien er skrevet av Laila Brenden, illustrert av Anders Kvåle Rue og utgitt av Schibsted Forlag. Første bok kom ut i februar 2011 og blir på 43 bøker, siste i salg fra 27. november 2017. Laila Brenden er født i 1956. Hun bor på Jessheim, men har sine røtter i Gudbrandsdalen og trives best i høyfjellet – der hun blant annet fisker ørret og går lange turer.

Laila Brenden er fra Oslo, men bor nå på Jessheim. Sterke bånd fra barndommen knytter henne til både Hemsedal og Jotunheimen. Hun har tidligere skrevet flere faktabøker for barn, om bier, trekkfugler og vinterfugler. Frem til 2011 arbeidet hun som redaktør i Aschehougs skolebokavdeling, der hun hadde jobbet i atten år. Hun er utdannet lærer og har videreutdanning i biologi. Hun har skrevet førti bøker i romanserien Hannah – en slektssaga som er trykket i millionopplag og er en av Schibsted Forlags største suksesser.