Forfatter Laila Ulvseth er død.

Laila Ulvseth sovnet mandag morgen inn, etter lang tids sykdom, kun 56 år gammel. Det var hennes gode venn Willy Ustad som mandag kveld tok på seg den tunge jobben med å meddele Lailas bokvenner at hun har gått ut av tiden. Laila etterlater seg en søster og en bror.

Laila ble født i 1963 og vokste opp i Asker. Hun har jobbet på Dikemark sykehus, i forskjellige butikker, og som resepsjonist i Asker Produkt As. Det var der historien om Elisabeth ble til. Da Laila begynte å planlegge serien Elisabeth fikk hun nemlig hjelp av en annen serieforfatter. Ingen andre enn tidligere nevnte Willy Ustad.

De satte seg ned sammen og prøvde å finne ut hva forlaget ville ha, de planla hvordan heltinnen og bipersonene skulle være, tidsepoken, aktuelle ting på den tiden og så klart handlingen.

Serien Elisabeth var altså en “skreddersydd” serie, som traff midt i blinken hos Schibsted-redaktørene. Første bok i serien ble gitt ut i 2006, og ble avsluttet med bok 16 i 2008.

Ikke bare skrev Laila, hun var også en ivrig leser. Senhøsten 2018 ble hun intervjuet av Inger Monica, hvor hun omtalte seg selv som en kritisk serieleser, og at det var språket som var viktigst for henne når hun leste. Av andre interesser må også Queen nevnes, og ikke minst Lillemann, Lailas trofaste svarte katt.

Inger Monica, som gjesteblogger her inne, driver også Facebookgruppen Romanserier – Lev i en annen verden en stund hvor hun vil samle inn penger til en bårebukett. For de av Lailas lesere og bokvenner som ønsker å bidra vil det komme mer informasjon i den gruppen.

Fred over hennes minne ♥

1 Comment

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.