Forfatterintervju med Jorunn Johansen

Om kun få dager er Jorunns femte serie Amber til salgs i butikkene, og MinBokverden har tatt en liten prat med henne.

Foto: Bladkompaniet

Først og fremst, gratulerer med ny serie! Hvordan føles det?
Tusen takk. Det føles fantastisk og ikke minst spennende

Sommeren er på hell, hvordan har den vært, og hvor befinner du deg nå?
Sommeren har vært fin. Akkurat nå befinner jeg meg i Oslo.

Men Jorunn, når Amber nå kommer for salg kan du skilte med 175 utgitte seriebøker! DET er imponerende. Fortell om prosessen frem til nå?
Helt utrolig med 175 bøker. Det er surrealistisk. Jeg har skrevet bøker helt siden året 2007. Det har vært en sann glede og er det fortsatt. Prosessen er den samme. Ideene dukker opp. Jeg finner et sted jeg kjenner og lar det så spinne ut derfra. Det historiske må alltid på plass og det må stemme med tiden. 

I første boken Gullhesten blir vi kjent med Amber og Ingrid, fortell oss litt mer om dem?
Amber er en liten pike på fire år. Vi blir kjent med henne i prologen i første bok. Ingrid bor på Kongsvinger. Hun får tjeneste hos sorenskriveren, men Ingrid er på søken etter sitt opphav. Hun vet at foreldrene hun bor hos ikke er hennes kjødelige mor og far. I små glimt dukker det opp minner.

Hvordan ser en vanlig skrivedag ut hos deg, og hvor ofte skriver du? Fortell om livet som forfatter, har du alltid en plan når du setter deg ned, noen faste rutiner du må igjennom eller lignende?
En vanlig skrivedag begynner tidlig om morgenen og jeg ser meg ferdig på ettermiddagen. Jeg skriver ofte om helgene også. Jeg har ingen spesielle faste rutiner, men kaffe og frokost før skrivedagen må jeg ha. Jeg har selvfølgelig noen planer – men ofte blir det ikke helt som jeg har sett for meg. Menneskene “lever” på en måte sitt eget liv og fortellingen begynner å flyte. Livet som forfatter er fantastisk. Jeg kunne ikke tenke meg noe annet. Det gir meg stor glede å få lov til å fortelle bok etter bok.

Høsten sniker seg innpå oss nå, har du noen planer for tiden som kommer??
Egentlig ikke. Nå er det lansering og seriefestival som jeg gleder meg til – men kanskje en tur på hytta i løpet av høsten.

Fem kappe på slutten;

Kaffe, te eller kakao? – Kaffe

Snø eller strand? – Snø

Film eller serie? – Serie

Tidlige eller sene morgener? – Tidlige morgener

Lydbok eller fysisk bok? (har du noen tips)? – Fysisk bok

Takk for praten !

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.