Etter fem år under tysk styre er Norge atter et fritt land, og norske flagg vaier i vinden. Men ikke alle har det like lett. Enten man forsvarte landet eller ble kjæreste med en tysk soldat, må man nå ta følgene av de valg man tok under krigen.

Hei, Ragnhild hjelpejente, kom og sett deg her ved siden av meg. Erik klappet på den provisoriske snøbenken. Ragnhild skottet bort på ham. Han var unektelig kjekk, med det lyse håret som tittet frem under luen, de blå og muntre øynene og den løstsittende latteren.

Atten år gamle Ragnhild må ta konsekvensene av sin søsters handlinger og sin mors valg. Dette fører henne fra Lillestrøm til Sør-Aurdal, hvor hun møter både vennskap og kjærlighet. Etter hver som hun blir kjent med bygdas innbyggere, forstår hun at det ikke bare er hun som har arr etter krigen. Hemmelighetene er dype, og mange vil gå langt for å hindre at sannheten kommer for en dag …

Skrives av Kristin S. Ålovsrud, illusteres av Ragna Lise Vikre og utgis av Schibsted. Første boka kom 12. aug 2013 og det er ukjent hvor lang serien blir. Kristin Skulstad Ålovsrud er født i 1980 og bor i Oslo med mann og barn. Hun jobber fulltid ved Lørenskog videregående skole og studerer til master i skoleledelse ved Universitetet i Oslo.

Hun debuterer som forfatter med serien Fredsår og skriver på sin nye serie Sagmesterens barn parallelt. Helt fra hun var liten, har hun elsket å høre historier fra gamle dager, og nå kombinerer hun fag og fortellerglede med sin kjennskap til Valdres i historien om Ragnhild.