Frids historiske – en samling av tidligere utgitte bøker

Det er få forfattere som kan skryte av salgstall på lik linje med Frid Ingulstad, og alle hennes tidligere utgitte serier er nå utgitt for andre ganger. Da gjenstår det altså hennes tidligere enkelstående romaner, skrevet og utgitt på 90-tallet. Nå er altså tolv av dem samlet i en såkalt serie; Frids historiske. Bøkene vil komme ut med fire ukers mellomrom.

De tolv romanene i Frids historiske tar alle utgangspunkt i faktiske hendelser og gåtefulle sagn fra vårt langstrakte land. Du får blant annet lese om heksebrenning, svartedauden og andre mørke og dramatiske kapitler i norsk historie. Frid skriver hjertevarmt og fengslende om umulig kjærlighet, lidenskap og drifter, skyld, skam og sterke følelser.

Cappelen Damm om Frids historiske

Første bok i serien

Først ut av bøker er Munken, opprinnelig utgitt i 1991. Deretter følger Når en stjerne faller, MånedøgnMannemakt og mørkemakterSølvets forbannelseSorte flammerFlammer i hvittI herregårdens skyggeBergtattFredløsMørke makter og Romadina.

Audun er munk ved Nidarholm og har dermed frasverget seg all annen kjærlighet enn den til Gud. Likevel trekkes han av en uimotståelig kraft mot steinhuggerens datter Ingeborg.

Mange har hørt om – og noen har faktisk møtt – «Munken» som går igjen i Nidarosdomen. Men hva er egentlig historien bak dette merkelige fenomenet? Her gir Frid Ingulstad sitt bidrag til gåtens løsning!

Baksiden på Munken

I bokens innledning forteller Frid om bakgrunnen for romanen – og om den gangen hun låste seg inne i Nidarosdomen i håp om selv å få oppleve Munken.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.