Gammel pågående serie

I den siste uken av 2022 er det 36 serier på markedet, hvorav Liljas dans er gjenutgivelse, mens Frids historiske er en samling av tidligere enkeltstående romaner. Les er om gjenutgivelser her.

Oppsummering av tidligere år kan du lese her; 2022, 2021, 2020, 2019 og 2018.

Ønsker du oversikt over serier som er komplette, altså avsluttende, finner du ved å klikke her.

aftenstjernen

Aftenstjernen

Skrives av Jenny Micko, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av NorskeSerier. Lansert 14. januar 2019. Serien blir på 32 bøker.

Bli med til Bergen på begynnelsen av 1900-tallet! Her møter du Blanca og Lotta, to unge og svært ulike kvinner som kommer fra vidt forskjellige kår, men som begge savner en ekte mor i livet og drømmer om å være som alle andre. 

Bergen, 1897. For Blanca på barneasylet kan en drøm gå i oppfyllelse: Endelig får hun en mor og en far! Men hun har ikke før kommet til sitt nye hjem, så blir drømmen knust. Pleieforeldrene har ikke valgt henne av kjærlighet. Det er bare en gårdstaus de vil ha – ikke en fantasifull jente som er glad i å tegne og fortelle eventyr …

Bergen, 1907. Lotta vokser opp i et velstandshjem – og føler seg som verdens ensomste menneske. Fordi hun er annerledes, har hun ikke mange venner. Men alt Lotta ønsker seg, er å være som alle andre …

alvestad

Alvestad

Skrives av Elin Brend Johansen, illustreres av Ragna Lise Vikre og utgis av NorskeSerier. Lansert 19. august 2010.

Kjærlighet og begjær, svik og mysterier, fattigdom og hverdagsslit.

Seriens handling er lagt til Nedre Romerike på slutten av 1800-tallet.

Ingrid Alvestad har i flere år levd et rolig liv blant overklassen i Christiania, men en dag kommer det et oppskakende telegram. Faren er død, og Ingrid er arving til en storgård på Romerike. Snart tvinges Ingrid til å velge mellom forpliktelser og lengsler, mellom ansvar og drømmer. Det viser seg fort at hun slett ikke er velkommen på gården, hvor fortidens synder lurer i krokene.

Amber

Skrives av Jorunn Johansen, illustreres av og utgis av Bladkompaniet. Lansert 19. august 2022.

En sart og varm historie om en sterk, ung kvinne på søken etter sitt opphav.

Kongsvinger, 1866. Det er noe som ikke stemmer. Ingrid får stadig en fornemmelse av at hun skulle ha vært et annet sted. I glimt kan hun huske bilder fra en lykkelig barndom, men de forsvinner like fort som de kommer. Fosterforeldrene vet tilsynelatende ingenting om hennes opphav og fortid. Men snakker de sant?

«Hvordan var jeg da jeg kom til dere, far?»
Han så hastig på henne og blunket et par ganger før han svarte. «Du var syk og skadet, og lå i en døs i et par uker. Så kviknet du til, men du husket ikke noe om deg selv. Det var Evelyn som kom hjem med deg. Hun har hele tiden nektet å fortelle hvordan hun fant deg.»

Blomster og blod

Skrives av Kristin S. Ålovsrud, illustreres av Ida S. Skjellbakken og utgis av Bladkompaniet. Lansert 3. april 2020.

Hvor langt vil vi gå for å kjempe for det vi har kjært? Tre unge kvinner, én krig – et vennskap som overvinner alt.

Lillestrøm, februar 1940. Eivor, Judith og Kari har vært venninner siden de var barn, på tross av deres ulike bakgrunn. Eivor er direktørdatter, Kari er fra arbeiderklassen og Judith er jøde.

– Dette er ikke hyggelig, avbrøt Judith. – Kan vi bytte tema? 
– Helt enig, sa Eivor. – Nå skal vi more oss.
– Dere burde synes at det er interessant, mente Kari. – Det er krig i Europa, og slike ting trekker oss inn i den.

Som folk flest forsøker venninnene ikke å tenke så mye på krigen som raser utenfor landegrensene. De kan heller ikke forestille seg at noe skal kunne bryte båndet mellom dem. Men det uunngåelige nærmer seg …

Blåmåne

Skrives av May Lis Ruus, illustreres av Kjetil Nystuen og utgis av NorskeSerier. Lanseres 24. mars 2022.

Hun var farens blåmånepike – og hun elsket hans historier, skatter og hemmeligheter fra de syv hav.

Bergen, 1949. I Nøstegaten 43 har søstrende Erle og Nora en trygg og god oppvekst. Men da faren dør av tuberkulosen han pådro seg som krigsseiler, endres alt. Moren krever at Erle slutter på skolen for å finne seg arbeid. Skrekken er å måtte slave på sardinfabrikken fra morgen til kveld – mens drømmen er en fremtid på et av de stilfulle varehusene i byen.

Moren møtte Erles blikk. «Reiner skal få bli student på det nye universitetet i Bergen. Slik at han også kan bli noe. Han er vårt håp. Og dere piker må dessverre ut og tjene penger.»
«Også kan bli noe.» Slik som slekten på farssiden. De var ne. De var rike og respekterte.
«Dere to trenger ikke mer utdannelse enn pikeskolen, for dere skal bare gifte dere og bli husmødre.»
«Men tante Bertine arbeider,» hvisket ERle. Gråten satt i halsen, og hun ble varm av skam da hun innså at den ikke var for hennes far. Klumpen skyldtes frykt for forandringene som ventet.

Brenninger

Skrives av Karen Støylen, illusteres av Vebjørn Strømmen og utgis av NorskeSerier. Lanseres 4. september 2020. Serien blir på 22 bøker.

En uredd ung kvinne med usedvanlige evner …
Mørekysten, 1885. Eir og bestefaren bor i en enkel stue i fiskeværet Holmsund. Hun arbeider hardt for å holde liv i dem begge. Men de fleste unngår Eir. Hun er annerledes. Folk frykter de varme hendene hennes, som de likevel bønnfaller henne om å bruke når de er i nød. Men det er ikke alle Eir hverken kan eller vil hjelpe …
«Så der er du endelig, Eir Barfot.» Stemmen fikk en hul klang mellom de høye klippene. Eir grøsset. Hun klarte bare å nikke usikkert. «Det er deg de kaller ‘Ho med henda’, er det ikke?»
Hun frøs til. Hva visste vel han om hendene hennes? Denne fremmede, som så tydelig ikke hørte til her. Eir kastet et blikk over skulderen hans, det var umulig å komme forbi. Skulle hun rope om hjelp? Men hvem ville høre henne?

Bueskytteren

Serien skrives av Willy Ustad, illusteres av Eline Myklebust Madsen og utgis av Cappelen Damm. Lansert 14. januar 2022. Serien blir på 20 bøker.

Trøndelag, 1353: Det har gått noen år siden svartedauden drepte en ufattelig stor del av Norges befolkning, men landet er fortsatt preget av pandemiens herjinger. I kjølvannet av den store tragedien blir det kaos i landet, og mektige menn utnytter lovløsheten til å røve til seg personlig makt på bekostning av andre.

Samtidig går en ensom skikkelse i land i middelalderens Nidaros. I bukser og med langbue skulle man tro det var en mann, men det er en ung kvinne. Bueskytteren Kolrun Ulvhildsdatter har vokst opp i fattigdom, og livet har aldri vært enkelt. Som ung ble hun jeger for å overleve, før hun ble kastet inn i en intens arvestrid på liv og dø. Men det var aldri Kolruns strid, aldri hennes arv. Før nå.

Cathinkas døtre

Skrives av Annikki Øverland, illustreres av Kjetill Nystuen og utgis av Bladkompaniet. Lansert 18. desember 2020. Serien blir på 20 bøker.

To kvinner fra to verdener møtes. Livet deres blir aldri som før.
CHRISTIANIA 1888. Andrine (16) arbeider på fyrstikkfabrikken. Hun frykter både den livsfarlige fosfornekrosen og den ekle formannen som klår på ungjentene. Samtidig drømmer hun om Kristian, den kjekke soldaten i Frelsesarmeen. Jenny (19) vil ha mer ut av livet enn bare å vente på en ektemann. Skal hun bli diakonisse, som sin tante, og forbli ugift? Men hva da med Johannes, fyrstikkarbeideren som reddet livet hennes, og som hun ikke får ut av tankene?

Den unge mannen hadde de blåeste øyne hun noen gang hadde sett. De var som å se opp på himmelen en varm og deilig sommerdag. Og han var så nær at han lett kunne ha kysset henne. Eller hun ham. De hev etter pusten og ble liggende i noen lange sekunder.

Dobbelthjerte

Serien skrives av Stina Dale, illustreres av Ida S. Skjellbakken og utgis av Bladkompaniet. Lanseres 16. oktober 2020. Serien blir på 15 bøker.

Radøy, 1905. Den vakre husmannsjenta Selma er lykkelig forelsket i ungdomskjæresten Herman, og gleder seg til å gifte seg med ham. Da det viser seg at faren har pådratt seg en stor gjeld, må Selma sette bryllupsplanene på vent og begynne som tjenestepike på storgården Fagerlia. Der blir hun kjent med odelssønnen Wilhelm, og det oppstår varme følelser som ingen av dem kan benekte. Men Wilhelm er gift med Vera, og Selma elsker Herman. Gjør hun ikke?

Hun fikk øye på Wilhelm, som sto og svingte ljåen. Synet av ham fikk det til å krible i magen. Selma rørte ved det lille gullhjertet som hang rundt halsen hennes og skinte om kapp med sola. Det føltes nesten som om hun hadde to hjerter inni seg: ett som tilhørte Herman og ett som tilhørte Wilhelm. Et dobbelthjerte, tenkte hun.

Elvestaden

Serien skrives av Stine Langtangen, illusteres av Ida S. Skjellbakken og utgis av Bladkompaniet. Lansert 8. oktober 2021. Serien blir på 12 bøker

Tre kvinner, tre viljer, tre skjebner. Våger de å følge sin drøm?

Drammen 1841: Elida arbeider på Mørchs Tobakksspinneri, og tross all motgang gir hun aldri opp håpet om noe annet og bedre. Venninnen Alvilde har mistet moren og bor alene med en herskesyk far, mens Victoria er født på en grønnere gren.

– Jeg kunne godt tenke meg en tur med den, utbrøt hun og nikket ut mot hjuldamperen.
– Du vet jeg ikke liker meg på vannet, sa moren. – Men kanskje Severin vil ta deg med ut når dere er forlovet.
Victoria følte hjertet banke raskere ved lyden av navnet hans. Selveste Severin Mørch. Forlovelsesselskapet deres skulle stå i morgen.

Evelinas drømmer

Serien skrives av Ellinor Rafaelsen, utgis av Cappelen Damm og illustreres av Eline Myklebust Madsen, Lansert 6. februar 2020.

Finnmark på slutten av 1800-tallet. Det er hungersnød i Finland, og syv år gamle Evelina holder på å sulte i hjel. Foreldrene stilles overfor et vanskelig valg når samen Matti Jallo tilbyr seg å ta Evelina med til Norge. Der kan hun vokse opp hos kystbønder, som har nok mat.

– Men jeg har ikke hjerte til å sende henne …
– Har du hjerte til å se henne dø her hjemme? Foran øynene på oss? Har du hjerte til å begrave henne når telen har gått? avbrøt Erkki hustruen. – Dette er kanskje den eneste sjansen vi har til å gi ett av barna våre en mulighet til å overleve. Til å gi Evelina en fremtid.

Familien på Villa Solgry

Skrives av Jeanette Semb, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av Cappelen Damm. Lansert 17. juni 2022. Serien blir på 20 bøker.

Forbudt kjærlighet og mørke hemmeligheter på 20-tallet! Jeanette Semb har skrevet en ny, sommerlig serie – spekket med kjærlighet, dramatikk og mysterier. 
Fredrikstad, mai 1927: Da Ellinor kommer til Villa Solgry i Fredrikstad, er det ikke bare arbeidet som guvernante som lokker. Med seg har hun niesen Anni, som hun har hatt ansvar for etter søsterens tragiske død, og et brev søsteren etterlot seg. I brevet ber hun Ellinor ta seg arbeid på Villa Solgry, der hun selv hadde post som tjenestepike, i håp om å sikre Annis fremtid.

Hun hadde lest brevet mange ganger, men ikke vist det til Anni. Niesen skulle nok få se det når tiden var inne. Men alt måtte gjøres i riktig rekkefølge. Faren til Anni befant seg på Villa Solgry, og før hun sa noe til Anni, måtte Ellinor finne ut hvem han var.

Feriekolonien

Skrives av Martine Strømsnes, illustreres av Sanne Bramsen og utgis av NorskeSerier. Lansert 21. mai 2021. Serien blir på 20 bøker

Våren 1954. Ragnhild er 23 år, og stortrives med å være lærerinne for en vilter gutteklasse midt i Oslo. Men sommerferien nærmer seg, og hun gruer for å reise hjem til Elverum. Der venter en forsmådd kjæreste – og en mor som viser liten forståelse. Da en fremmed kvinne gir Ragnhild et uventet råd, er valget enkelt. Men kan et opphold på feriekoloni kurere hjertesorg, eller vil det bare skape større forviklinger?

«Jeg tror Ragnhild må ha en hemmelig kjæreste i Oslo,» kniste Åse.
«Hva?» lo Ragnhild. «Det har jeg slettes ikke!»
«Hvorfor vil du på død og liv ikke ha Sverre, da?» ville Turid vite. «Han er et godt parti, skal jeg si deg. Du er kanskje for fin for ham? Byjente og lærerinne,» sa hun hånlig.
«Slutt nå, Turid. Sverre er da ikke den eneste passende ektemannen i verden,» kom det tørt fra Åse.

Floras hjerte

Skrives av Mali Ludvigsen, illustreres av Vebjørn Strømmen og utgis av Cappelen Damm. Lansert 17. februar 2022.

Glem aldri hvem du er, og følg alltid hjertet ditt. Er du i tvil, så er det en grunn til det.

Hustadvika, 1758: Atten år gamle Flora måtte flykte fra Skottland til Norge som barn. Det eneste hun husker, er at moren ble tatt til fange. Men hva skjedde med henne? Og hvorfor vil ikke faren snakke om fortiden? Når familien igjen rammes av en tragedie, forandrer alt seg.

– Kjæreste Flora. Nå må du bli med far på en reise.
Flora var ikke sikker på hva moren mente, men grep hånden hennes og nikket. – Hvor skal du, mor?
– Til et bedre sted. Stemmen brast. – Men når solen går ned for siste gang, treffes vi igjen.

frostrose

Frostrose

Skrives av Elisabeth Hammer, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av NorskeSerier. Lansert 24. mai 2019. Serien blir på 32 bøker.

Vestfold, 1877.

Adeline bor på barnehjem. Hun får for lite mat, har filler til klær og blir slått for den minste ting. Like før Adeline kan dra derfra for godt, skjer det noe utenkelig, og Adeline må ta et umulig valg.

– Du var ulydig, Adeline, og jeg må straffe deg. Det er ikke fordi jeg liker å gjøre det, sa han, men smilet tydet på at han ikke mente det. – Gjør jeg ikke det, vil de andre pikene tro at de kan slippe unna med hva som helst. Du forstår det?

Før demring

Skrives av Marianne Hoff Engesland, illustreres av Ida S. Skjellbakken og utgis av Bladkompaniet. Lansert 25. mars 2022.

Festningsbyen Fredrikstad, 1789. Amalie vil ikke giftes bort, hun vil bli gullsmed. Hun vil følge i farens og i oldemor Lucias fotspor! Men et opprørende brev, et gufs fra fortiden, har gjort moren fast bestemt på ekteskap for datteren, og det raskt. Amalie legger en dristig plan for å slippe unna – men én mann og ett møte kan hun ikke glemme …

Amalie stirret etter ham, målløs og med brennende kinn. Først da han rundet hjørnet, slo det henne at hun aldri hadde fått vite hva han het.
Marthe kjemper desperat for å brødfø seg selv og faren uten å måtte ty til samme foraktede løsning som moren. Stoltheten fører henne ut på farlige veier og inn i mektige familier. Kan det være starten på et nytt liv? Marthe vil gripe sjansen – eller dø i forsøket.

Gruvearbeiderens datter

Serien skrives av Elisabeth Almendingen, illustreres av Ida S. Skjellbakken og utgis av Bladkompaniet. Lanseres 10. februar 2023. Serien blir på 8 bøker.

BLAAFARVEVÆRKET, 1827. For Siri Jonsdatter går livet sin vante gang på husmannsplassen Ihlen ved Blaafarveværket, men da hun plutselig får ansvaret for å drive den nye gruvestua, blir livet hennes snudd på hodet. Det er nemlig ikke bare nye arbeidsoppgaver og arrogante direktører hun må forholde seg til, men også den sjarmerende direktørsønnen, Erich Beyer …

«Så du er overbevist om det?» Unge herr Beyer sendte henne et ertende blikk.
«Ja!» Siri kjente at hun ble varm i kinnene. Han kunne vel aldri kurtisere henne? Hun slo bort tanken så fort den kom.
Hun måtte ikke glemme at han var sønn av en direktør og hun datter av en gruvearbeider!

Gullburet

Skrives av Trine Angelsen, illustreres av Kjetil Nyhus og utgis av NorskeSerier. Lanseres 30. juli 2021.

Ikke for alt i verden ville hun ha bodd her. I dette … gullburet, slo det henne brått. Ja, det var nettopp det væreiergården var. Så vakkert, med alle sine kostbarheter. Men hvordan var livet til menneskene innenfor disse veggene?

Storvaagen, Lofoten, 1871: Sytten år gamle Marika bor sammen med moren og er fintaus hos væreierfamilien. En sen vinterkveld blir hun vitne til at husets frue faller ned trappen etter en opphetet krangel med sin mann, og det ender på verst tenkelige vis. Marika blir oppdaget, og han vet at hun vet. Dette blir en tyngende hemmelighet og en overhengende trussel for Marika i tiden som kommer, og livet i væreiergården blir aldri det samme igjen ..

Hav og himmel

Skrives av Bente Bratlund, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av Bladkompaniet. Lansert 7. februar 2020.

Os, utenfor Bergen, 1928: Hver sommer legger de reisende – splintene – til kai, og sytten år gamle Magdalena og den mørke og vakre Sander får raskt et godt øye til hverandre. Men splintene (taterne) er ikke vel ansett i bygda, og de strenge foreldrene til Magdalena har helt andre planer for henne …

– Du kom, sier han. Hun nikker. Stoler ikke på at stemmen vil bære. Øynene hans er så utrolig vakre. Mørke og dype, som en brønn. Han stryker luggen bakover med en hånd og smiler til henne. Hun svelger. Det skulle ikke være lov for en gutt å være så pen.

Hotell Arendal

Serien skrives av Øystein Antonsen, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av Bladkompaniet. Lansert 1. juli 2022. Serien blir på 20 bøker.

Arendal, 1935. 17. mai 1935 åpner dørene til Sørlandets mest storslåtte hotell ytterst på Langbryggen i Arendal. Den velstående hotelleieren Julia Løwfold har endelig fått alt hun ønsker seg. Men kommer det til å vare?

Paal Albert kom bort og la den ene armen rundt henne. Hun snudde seg og smilte lykkelig til ham. Ingen av dem trengte å si noe. Begge visste hva den andre følte. Drømmen deres gikk i oppfyllelse rett foran øynene deres.

Serveringsdamen Amanda og sangerinnen Mary arbeider på hotellet. De har begge en traumatisk fortid, og nå vikles de inn i nye konfl ikter og hemmeligheter. For den idylliske sørlandsbyen har også en skyggeside …

Jenny Lyng

Skrives av Elisabeth Havnsund, illustreres av Ragna Lise Vikre og utgis av Bladkompaniet. Lansert 4. august 2014.

Året er 1904, det året da Ålesund ble herjet av en forferdelig brann. Atten år gamle Jenny Lyng kommer fra det lille stedet Hamna, nord for Ålesund. Hun er en jente med mange planer og drømmer for fremtiden. På vårparten dette året får hun seg arbeid på Kristiania Folkekjøkken, der alle arbeiderne som bor i brakker mens de bygger byen opp igjen, kan få seg mat. Der møter hun Gina og Pauline, og de blir nære venninner. Det er knapt med husvære i byen, men Jenny er heldig og får leie et rom hos enkefru Falch. Hun møter den kjekke arkitekten Mørch, som kommer fra et helt annet miljø.

Han kom et par skritt nærmere og strakte frem hånden. – Viktor Mørch. Håndtrykket var fast, og blikket det samme som første gang de møttes. Det kjentes i hele kroppen at han så på henne. Hvordan kunne et blikk fremkalle en slik følelse?
– Jenny Lyng. Stemmen hennes skalv, og hun tvang seg til å se vekk.

jordmor-i-nidaros

Jordmor i Nidaros

Serien skrives av Anita Andersen Strøm, illustreres av Asbjørn Tønnesen og utgis av Bladkompaniet. Første bok ble lansert mars 2018.

En ung kvinnes drøm om å bli jordmor – et hjertevarmt drama om fødsel, liv og død. Året er 1917. Unge Margrete skal bo hos sin tante i Trondhjem mens hun fullfører jordmorutdannelsen på ærverdige E. C. Dahls stiftelse. Hun aner lite om hva hun har i vente …

Margrete holdt så hardt rundt håndtaket på den lille vesken at knokene hvitnet da hun tok inn synet av den storslåtte, gule murbygningen med den ovale portalen over inngangsdøren. «E. C. Dahls stiftelse» sto det med store, tydelige bokstaver hugget i stein. Der inne kunne hennes håp og drømmer gå i oppfyllelse – eller falle i grus.

Doktor Jonas Bakke ankommer også fødestiftelsen, og alle som møter ham, blir sjarmert av den unge, kjekke legen. Det ingen vet, er at han bærer på en tung sorg …

livet-pa-solhaug

Livet på Solhaug

Skrives av Torill Thorup, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av NorskeSerier. Lansert 18. september 2017.

Et intenst familiedrama Et forsvunnet barn En farlig fiende
Lier i Buskerud, 1924. Sørine vokser opp på den idylliske eplegården Solhaug. Etter morens død har hun blitt nært knyttet til morfaren, som tynges av skyldfølelse etter at en grusom tragedie rammet familien. Når faren brått gifter seg igjen, kommer stemoren Iselin til gården med en ugift sønn – og en fortid hun ikke vil snakke om.

– Iselin kan tro hva hun vil, men det er fortsatt jeg som bestemmer her!
– Hva mener du, morfar? Det er far som driver gården, og …
– Jeg sier bare at Iselin ikke skal undervurdere meg. Visst er jeg en blind, gammel kall, men det er mulig Trygve ikke har fortalt henne alt.

Nattsvermere

Skrives av Anne Marie Meyer, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av NorskeSerier. Lanseres 19. mars 2021.

En dramatisk serie fra en spennende tid i Norges kysthistorie
Troms og Finnmark, 1872. Nattsvermere er historien om en ung kvinnes drømmer og lengsler, om viljestyrke og mot til å kjempe for det man tror på. Aila vil gå på dans og treffe andre unge mennesker, men moren, som er strengt religiøs, er redd for datterens rykte. Samtidig trues gruva av nedleggelse, og frykten for fremtiden brer seg i den lille bygda.

Det var noe befriende ved å kjenne tonene fra trekkspillmusikken forplante seg i kroppen. Innimellom føltes det som hun svevde. Musikken gjorde henne glad og lett til sinns, og morens formaninger forsvant som dugg for solen.

Nordavind

Skrives av Kaja Nylund, illustreres av Ida S. Skjellbakken og utgis av Bladkompaniet. Lansert 28. august 2020.

Kan man lære seg å elske en man er oppdratt til å hate?
Lofoten, 1820

Oleanna er datter av Edmund Angell, selveste nessekongen på Ure. Om nettene sniker hun seg ut for å møte Martin, en tilreisende fisker.

I drømmene hennes ville faren la henne få ekte ham, og hun ville leve lykkelig som Martins hustru resten av livet. Hun kom aldri til å savne noe av det foreldrene mente hun ikke kunne leve foruten. Men i det virkelige liv var alt annerledes. Helt fra de var små, hadde søsknene Angell visst at det var faren som skulle finne en passende ektemake til dem …

Over flere tiår har Oleannas familie hatt en bitter feide med Haveng-familien, som holder til et godt steinkast unna. Da faren hennes bestemmer seg for å slutte fred, får det store følger for både Oleanna og søsteren.

sagaen om emilie

Sagaen om Emilie

Skrives av Anne-Lill Vestgård (pseudonym), illustreres av Ida S. Skjellbakken og utgis av Bladkompaniet. Lansert 11. februar 2019.

Sagaen om Emilie, Trøndelag 1878
Det er tid for det årlige juleselskapet på mektige Salstad gård, og husmannsjenta Emilie er på plass for å arbeide. Hun er ung og vakker, og mer enn én kar har et godt øye til henne. Oppholdet blir mye mer dramatisk og følelsesladet enn Emilie kunne ha forestilt seg, men hun håndterer oppgavene med glans. Dessuten er hun forelsket …

Der hun sto og så på, innså Emilie at moren var et enda større mysterium enn hun først hadde trodd. Så fikk hun et nytt sjokk da løytnant Ek plutselig sto rett foran henne og bukket. «Kan moren, så kan vel datteren også,» sa han og lo.

Det skal vise seg at juleselskapet får store konsekvenser for både mor og datter.

sagmesterens-barn

Sagmesterens barn

Skrives av Kristin S. Ålovsrud, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av Bladkompaniet. Lansert 26. september 2016.

Sagdalen 1852: Nitten år gamle Anna Bakken elsker livet på saga og føler seg trygg i det koselige sagmesterhuset, men da familien rammes av flere tragedier, blir tilværelsen plutselig usikker.
En kald vinternatt redder Anna en ukjent mann fra den sikre død. Hvem er han? Og hvorfor ligger han i snøen nedenfor Ås gård?

Hei! Du kan ikke ligge her! Da kommer du til å fryse i hjel! sa hun høyt og dyttet borti mannen med foten. Trenger du hjelp til å komme deg opp? Hun strakte frem den ene hånden, men han ble bare liggende urørlig på ryggen.

Da Anna plutselig befinner seg alene i skogen langt hjemmefra, kommer plankekjøreren Mikkel henne til unnsetning.

Snøklokker

Skrives av Torill Karina Bøsnes, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av Cappelen Damm. Lanseres 13. januar 2023.

Som snøklokker skjuler de sin hemmelighet, men en dag kommer den frem i lyset … To unge kvinner drømmer om å styre sin egen skjebne.

Mundal ved Fjærlandsfjorden, 1898: Vida og familien bor på den lille gården Uri. Når broren til farens nye kone dukker opp og sier de er i stor fare, avsløres familiehemmeligheter.

Bygdas hotell er fullt av engelske lystreisende som vil nyte den ville og vakre naturen. Vida drømmer om å gå i farens fotspor og bli brefører for dem. Selv har hun jo gått der hele livet og kjenner rutene ut og inn. Hun møter mye motbør, men drømmer lar seg ikke kue.

Denne sommeren får familien spennende besøk av slektninger fra England. Det viser seg at unge Rose også har drømmer som strider imot det som forventes av en ung kvinne av hennes stand.

solgull

Solgull

Skrives av Kate Helen Simonsen, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av Bladkompaniet. Lansert 3. mai 2019. Blir på 20 bøker

Hjertevarmt drama fra vakker vestlandsøy.
Mosterhamn, Bømlo, 1910. Solveig og Kristina er bestevenninner på tross av at de har vokst opp under svært ulike kår. Men vennskapet deres skal snart settes på harde prøver.
– Du er en klok og fornuftig pike, Solveig. Jeg tror du utmerket godt vet hva jeg mener, sa Herborg. – Denne fiskerdatteren kan ikke komme i min sønns forlovelsesselskap. Det går bare ikke!
– Men … men innbydelsen er alt levert. Solveig forsøkte å holde stemmen stø, men det var ikke lett.

Kristina er forelsket i Lavrans, en kjekk kar som arbeider både på øyas tønnefabrikk og i landhandelen. Problemet er bare at landhandlerens bortskjemte datter også har lagt sin elsk på nettopp ham …

Sommerland

Skrives av Dorthe Erichsen, illustreres av Kjetil Nyhus og utgis av Bladkompaniet. Lansert 16. april 2021. Serien blir på 15 bøker.

Tjøme, sommeren 1963. Popmusikken drønner ut av bilradioen, og lokale band spiller til dans på pensjonatene. Skjørtene stanser under knærne, og brylkrem er fortsatt på moten. Venninnene Liv, Bibbi og Unni har planer og drømmer for fremtiden, men noen ganger skal det bare et tilfeldig møte til før alt blir snudd på hodet …

Han snudde seg mot henne med et stort smil. De mørke, tette vippene fremhevet de gråblå øynene, som var forbausende lyse hos en så mørk mann. Eller var han egentlig så mørk? Siden håret var vått, var det vanskelig å si …
Det suste for ørene, og strupen føltes tørr som pergament. Hun hadde akkurat sagt ja til å ta en vilt fremmed mann med i bilen. Hva var det hun drev med?

Sommervise

Serien skrives av Marianne MacDonald, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av Bladkompaniet. Lansert 11. november 2022. Serien blir på 15 bøker.

Kristiania, 1887. Tekla Winther er forlovet med trygge, pålitelige Paul og steller hus for faren, men innerst inne drømmer hun om å komponere musikk – og ikke minst å være fri. Da hun møter en kjekk og spennende kunstner, blir livet hennes brå snudd på hodet …

«Å, du er en fugl i bur, du?» Den ukjente mannen så tankefullt på henne. «Hadde det ikke vært deilig å strekke ut vingene og være fullstendig fri?»
Tekla glippet med øynene. Hvordan kunne han vite …

Stormagasinet

Serien skrives av Sandra Vik, illustreres av Vebjørn Strømmen og utgis av Bladkompaniet. Lansert 26. november 2021. Serien blir på 12 bøker.

Bak stormagasinets dører åpner det seg en ny verden … Intrigene er på huset!

OSLO 1928. Jenny og Ragnhild kommer fra vidt forskjellige kår, men har begge en drøm om å jobbe ved Oslos største og flotteste stormagasin. Jenny ønsker å komme seg opp og frem i verden, mens Ragnhild på sin side ønsker å unnslippe den skjebnen foreldrene har planlagt for henne. Da de blir ansatt på samme dag, åpner en ny verden seg for dem. De oppdager raskt at arbeidet ved stormagasinet byr på mange overraskelser, og livene deres flettes sammen på måter de aldri kunne forestilt seg.

Hvor ofte hadde hun ikke gått innom Steen & Strøm uten noe annet ærend enn å drømme seg bort en liten stund? Alt det flotte de hadde der, alt som verken hun eller andre i den vesle familien hennes kunne ta seg råd til … Hun kunne ikke noe for at det fikk henne til å lengte etter en annen verden der pengesorger ikke fantes, der man kunne kle seg i de lekreste klær, flotte seg med de herligste parfymer …

sonnavind

Sønnavind

Skrives av Frid Ingulstad, illustreres av Erlend Tønnesen / Ingun Mickelson og utgis av NorskeSerier. Første bok kom i 2005.

Arbeidermiljøet rundt Akerselva!
Året er 1905. Elise er 18 år og arbeider på et spinneri ved Akerselva. Sammen med lillesøsteren Hilda forsørger hun familien på seks. Moren er syk og sengeliggende, mens faren holder seg mest ved ølstuene. I etasjen under dem bor Johan, den sterkeste og kjekkeste gutten på Sagene. Han og Elise er barndomsvenner – og kjærester.

En sprengkald januardag finner Elise en liten gjenstand i snøen. Den hendelsen får dramatiske følger for hennes og Johans liv.

Søstre

Skrives av Lukritzia Loven, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av Cappelen Damm. Lansert 30. september 2022.

De mistet foreldrene sine på mest brutale vis. Nå må de finne veien videre – på hver sin måte.

Et sted langs Sognefjorden, 1345: Søstrene Live på tolv og Eirill på sju må flykte da husmannsplassen de bor på, blir stukket i brann og foreldrene drept. Moren klarer i siste øyeblikk å få jentene over i en båt og skjøvet den ut på fjorden. Der blir de etter flere dager funnet drivende, i svært dårlig forfatning, av bonden Nikulas. Et nytt liv begynner for den rolige Live, som vet hva livet har i vente og aksepterer det, og den mer viltre og rebelske lillesøsteren, Eirill.

Live merket at hun nesten ble litt svimmel. Hjemme hadde det bare vært familien hennes, noen få husdyr og en hund. Hun hadde aldri sett så mange folk på én gang før, ikke engang i kirken. Og nå samlet de seg rundt det vesle følget og overøste Nikulas og Sverre med spørsmål. Nikulas hysjet på dem. – Alt til sin tid, sa han. – Først må disse jentene få mat og hvile.

Trønderroser

Skrives av Tone Lilleenget By, illustreres av Kjetill Nystuen og utgis av Bladkompaniet. Lansert 19. februar 2021.

En historie om ekte søskenkjærlighet og kampen for tilhørighet
Etter morens død forlater 17 år gamle Marie hjembygda for å bo sammen med søsteren, Oline, som arbeider hos en kjøpmannsfamilie i Trondhjem. Når hun kommer dit, viser det seg imidlertid at Oline ble kastet på gaten for flere måneder siden. Ingen vil fortelle Marie hvorfor, og ingen vet hvor søsteren hennes befinner seg nå. Når hun så begynner å lete, ender hun opp med å bli arrestert av en vekter og sendt til tukthuset …

Et gufs av barndommens mørkeredsel gikk gjennom henne da hun så de to tredørene som hun regnet med førte inn til cellene.
− Er det ikke noe mer lys her? spurte hun tynt.

.

Vingeslag

Skrives av Jane Mysen, illustreres av Sanne Bramsen og utgis av Cappelen Damm. Lansert 15. mai 2020.

Kjærlighet, mystikk og gåtefull kjærlighet. Trøndelagskysten 1880
Redd for sitt eget liv flykter Gjertrud fra Tyskland. På Fosen bosetter hun seg med Agnar og føder datteren Maria.

Når Maria er i ferd med å bli en voksen, vekkes sterke følelser for barndomsvennen Andreas. Uvitende setter de sitt eget og andres liv i fare. For fra det øyeblikket Maria ble unnfanget, var hun nemlig ment for en annen.

Under hele oppveksten har en fremmed kvinne holdt Maria under oppsikt. Hun utgir seg for å være urtekone, men hvem er hun egentlig? Og hvem er den underlige mannen hun plutselig viser seg sammen med? Sterke krefter er satt i spill.

arringer
.

Årringer

Skrives av Yvonne Andersen, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av NorskeSerier. Lansert 4. februar 2013.

Romantisk, lun og levende.
Silja Olafsen, eneste barn av sagbrukseier Arvid Olafsen, blir stående overfor et vanskelig valg. Skal hun gifte seg og føre slekten videre, eller skal hun trosse faren og ta over sagbruket? Midt i valget dukker det opp en fremmed i bygda. En omreisende tømmerfløter, kjent som Elvekongen. Den lille bygda blir også rammet av en uhyggelig hendelse…


Nå har vi kommet oss til siste måneden i 2022, og har utrolig 190 serier som er ferdig skrevet! Det er noe så vilt som 3963 bøker det! Den lengste er på fantastiske 100 bøker, og de korteste på tre. Noen er ferske fra trykkeriet den dag i dag, mens andre ble avsluttet for 38 år siden. Nedenfor finner du en oversikt over dem alle!

Oversikt over de som er i salg i dag, finner du her. Lurer du på hvor lang en serie blir, kan du lese om det her. Og vil du vite historien til serieromanen, ja så kan du lese om den her.

God Bok ♥

amerika

Ambrosia 1814

Skrevet av Bente Elisabeth Sandviken. Utgitt av Cappelen Damm i 2014 og 2015. Serien ble på 10 bøker.

Den ukjente historien om hverdagsheltene i skyggen av Grunnloven. En varm vårdag i 1813 er Ambrosia Holmsdatter på vei til Eidsvoll sammen med moren og søsknene sine. Europa er herjet av krig, og i Norge er nøden stor. Ambrosias far er død, og familien må ta farvel med et liv i velstand i byen. Nå venter en ny tilværelse på gården Tråkka, der morens halvbror Hugo Trampe ønsker dem velkommen. Ambrosia blir snart virvlet inn i både dramatikk og kjærlighet, og hun skjønner at de som står henne nær, bærer på mange hemmeligheter.

Amerika!

Skrevet av Rune Angell-Jacobsen og utgitt av Bladkompaniet mellom 1994 – 2002. Serien ble på totalt 52 bøker.

Nyutgivelse av Aller Forlag fra 2009 til 2014.

Vi følger nordmenn som utvandrer til Amerika og livet deres der, mens andre igjen ble igjen i Sverige og Norge. Første bok begynner i året 1858 i Rennebu i Sør-Trøndelag.

Amulettens kraft

Skrevet av Ellinor Rafaelsen og utgitt av Cappelen Forlag mellom 2001 og 2004. Serien ble på totalt 20 bøker. I 2011 ble Amulettens kraft med i Cappelen Damms nysatsning Pust. De 20 bøkene ble samlet til 7 tykke, og gitt ut på nytt.

Vardø i 1913. Vi følger Julianne og hennes forelskelse for russeren Mikhail. Hun blir gravid, trosser foreldre og folkesnakk og reiser til Arkhangelsk med sin Mikhail. Vi følger livet til Julianne og hennes etterkommere.

anna-fra-roros

Anna fra Røros

Skrevet av Annikki Øvergård (Annikki Torgersen og Jan Erik Øvergård), illustrert av Kjetil Nystuen og utgitt av NorskeSerier. Lansert 20. februar 2017 og avsluttet etter 30 bøker den 12. februar 2021.

Bergstaden på begynnelsen av 1900-tallet. – Hennes skjebne er forseglet av et løfte
Anna er nitten og datter av en tysk bergverksingeniør og en smeddatter fra Røros. Da faren dør i en gruveulykke i Tyskland, blir moren tvunget til å flytte tilbake til Røros med barna. Moren blir syk, og Anna lover å ta seg av broren, Heine. Anna drømmer om egen lykke, men kan hun finne lykken uten å bryte æresordet hun har gitt sin mor?

Anna kjente morens hånd om sin egen. Grepet strammet seg så det gjorde vondt. Enda noen sekunder var det bare lyden av hvisking og mumling som kunne høres. Helt til moren brøytet seg frem, kastet seg over båren og skrek med en fortvilelse hun visste hun aldri ville komme til å glemme. Der og da gikk Annas verden i stykker.

Annabella

Skrevet av Christin Grilstad Prøis, illustrerert av Sanne Bramsen og utgitt av NorskeSerier. Miniserien ble lansert 10. januar 2020 og avsluttet 18. september 2020 etter 10 bøker.

En heltinne utenom det vanlige i en sprelsk og sjarmerende serieroman fra Tønsberg 1812
Ungjenta Annabella er i kjøkkentjeneste på Jarlsberg hovedgård og drømmer om å bli grevinnens hoffpike, da en hendelse tvinger henne til å flykte. Flukten fører henne til Svelvigen, der hun blir tatt under vertshuskvinnen Johannes vinger. Her prøver hun å stable sammen et nytt liv, samtidig som hun stadig må se seg over skulderen etter forfølgere.

Annas Skjebne

Skrevet av Ellinor Rafaelsen og utgitt av Cappelen Damm Forlag mellom 2011 og 2013. Serien ble på 18 bøker.

Vi hører først om lille Anna på fire år i Rafaelsens forrige serie “Farsarven”. Der nevnes det kort at den lille jenta blir hentet av vergerådet og vi får ikke høre mer om hvordan det går med henne. Det er der denne serien begynner, en kald vinterdag i Hallingdal i 1900. Hun plasseres hos Helga og Nils Bergmoen, som er dypt religiøse, og som ser det som sitt kall å redde Anna fra det syndige livet i Ura. Vi følger Anna i hennes reiser rundt om i verden som misjonærdatter.

Arvesynd

Skrevet av Anne Lise Boge og utgitt av Damm Forlag mellom 1998 og 2005. Serien ble på totalt 26 bøker. Fra 2011 til 2013 gav Cappelen Damm å gi ut serien på nytt, med litt annerledes forsider.

Inndalen, Møre og Romsdal, år 1910. Ungjenta Mali muligheten til å redde familien ut av fattigdommen, ved på gifte seg med odelsgutten på bygdas rikeste gård. Hun tar valget, men hennes hverdag blir full av syk kjærlighet, hat og mistro, men hennes drøm om kjærlighet lever. Et taterfølges ankomst fører henne ut i en synd som kaster skygger over hennes liv.

Arvesølv

Skrevet av Torill Thorup og utgitt av Schibsted Forlag mellom 2007 og 2010. Serien ble på totalt 22 bøker. Utgitt på nytt mellom 2019 og 2021 av Bladkompaniet, med nye forsider.

Eidsfoss i Vestfold i 1869. Yngvils mor er syk, og datteren må ta over som husfrue på gården, bare 19 år gammel. Tjenestefolkene hjelper henne, men fiender lurer i bakgrunnen. Kullkjøreren Harald har kun øyne for Yngvil, men tenker at hun er uoppnåelig.

Aurora

Aurora

Skrevet av Bente Pedersen, illustrert av Ida Skjelbakken og utgitt av Bladkompaniet. Lansert 13. februar 2017 og avsluttet etter 20 bøker, den 20. desember 2019.

En historie om umulig kjærlighet og en stor drøm.
Seksten år gamle Aurora elsker fart og spenning, og aller best liker hun å være med fetter Fredrik og kameratene hans rundt i byen. På et av disse eventyrene treffer hun verftsarbeideren Edvard, og hun får kjenne på hittil ukjente følelser.

Samtidig kommer spanskesyken til Tromsø, og heller ikke byens velstående familier går klar. Da Auroras mor blir syk, avsløres familiehemmeligheter som setter hele Auroras verden på hodet.

Bare Maja

Skrevet av Liv Karin Kirkebøen Almendingen, illustert av Ingun Mickelson og utgitt av Cappelen Damm. Første bok kom 30. mai 2015 siste og nittende bok kom desember 2018.

En skjebnesvanger løgn. En forbudt forelskelse. Et sårt savn.

Kristiania, 1888. En forfrossen kvinne kjemper seg gjennom snøværet sammen med sin vesle datter. Under hjertet bærer hun et farløst barn. Bak dem ligger en mørk hemmelighet. Sytten år senere virvles unge Maja inn i begivenheter som vil forandre hennes liv for alltid. En vakker rikmannssønn, en mystisk signekone og en ondskapsfull husfrue er bare noen.av dem hun møter på sin vei. Hvem er venn, hvem er fiende? Og våger hun å satse på kjærligheten?

Barn av stormen

Skrevet av Merete Lien og utgitt av Damm Forlag mellom 2000 og 2006. Serien ble på totalt 36 bøker. I 2012 ble serien utgitt på nytt som en del av Cappelen Damms Pust-serie. Nyutgivelsen har 18 dobbeltbøker.

Jomfruland, 1790. Losdatteren Agnete elsker friheten. Hun elsker Jomfruland, øya hun bor på, og hun elsker det ville havet. Men mest av alt elsker hun jegeren Johannes. Han ser på Agnete og får henne til å skjelve av frykt og forventning. Men samtidig ser hun bilder av en rasende storm og av en mørkhåret, fremmed mann som ligger livløs på stranden. Agnete vet at hans skjebne er knyttet til hennes.

Barn under månen

Skrevet av Jane Mysen og utgitt av Damm mellom 2003 og 2005. Serien ble på 15 bøker. Serien ble også utgitt med nye forsider mellom 15. oktober 2018 og 18. november 2019.

Hadeland, 1920. 19 år gamle Marens tanker om jobb ved farens advokatkontor på beste vestkant i Kristiania, blir endret når hun blir sendt til Lunner på Hadeland for å lære husstell. Hit kommer Maren i egen automobil og med en stil og en mote som de trause bøndene med storm. En kvinne som Maren er et sjeldent syn i ei bygd som Lunner, og snart mangler det ikke på beilere som slåss om hennes gunst. Men hvor langt er de villige til å gå for å vinne henne? Ved Grua Bergverk er det nettopp ankommet en gjeng rallare fra Sverige. Lederen blant dem er Günther. Hans tilstedeværelse viser seg å få konsekvenser for flere.

Bergfoss

Skrevet av Synnøve Eriksen og utgitt av Bladkompaniet mellom 2002 og 2004. Serien ble på totalt 20 bøker. Cappelen Damm gav i perioden 2011 til 2013 ut serien på nytt, under tittelen “Livet i Bergfoss”.

Anette Borg er prest og ugift mor til tenåringsdatteren Vilde. I 2002 flytter de to til Bergfoss, og må finne nye venner. Eieren av Bergfoss Auto, Ulf Veide, er stedets mest ettertraktede ungkar. Etter første glimt av Anette, er han bergtatt. Dessverre er ikke alle like begeistret for den nye presten, og det bygger snart opp til storm.

Blodsbånd

Skrevet av Sverre Årnes og utgitt av Semic/Nordisk Forlag mellom 1984 og 1997. Serien ble på 25 bøker. Den ble utgitt på nytt av Damm Forlag mellom 2004 og 2005 som 13 dobbelt bind.

Middelalderen i Oslo. For lenge siden hadde Cornelius sagt til henne at mynten hun hadde om halsen var en lykkemynt. Faren hevdet derimot at hun var djevelbesatt. Hun undret seg over om mynten ville gjøre henne lykkelig, eller om den bare ville berge henne fra ulykken.

Blålys!

Skrevet av Margit Sandemo og utgitt av Schibsted i 2004. Miniserien ble på 6 bøker og er en nåtidsserie.

På AMK-sentralen i Storestad i Sverige jobber Lisa sammen med sin hemmelige kjærlighet, Martin. Han ser imidlertid aldri hennes vei, og i tillegg mistenker hun samboeren sin for å være utro. Når en liten gutt forsvinner, blir det slått storalarm. De har liten tid, for det er frost i lufta.

breidablikk

Breidablikk

Skrevet av Trine Angelsen, utgitt av NorskeSerier og illustrert av Ingun Mickelson. Lansert 6. juli 2015 og avsluttet 10. januar 2020. Serien er på 26 bøker.

Sterkt og vakkert fra Vestfjorden. Lun humor, varme og masse drama !
Engeløya, 1862. En kald vinterkveld er Gabriel på vei hjem fra legebesøk, da hesten brått bykser til side. I veikanten ligger en jente, livløs. Den unge doktoren tar henne med seg, uten å nøle. I doktorgården blir det oppstandelse da den forkomne jenta blir brakt i hus. Hvem er hun, og hvor kommer hun fra? Ingen vet, og selv røper hun ingenting …

Gabriel lente seg ut av sleden for å se hva som hadde skremt hesten. Da så han det. Noe brunt, det lignet på et menneske. Eller kanskje var det bare en stein?
«Fred og bevare,» hvisket han og stirret på den livløse jenta. Fort rev han av seg den store bjørneskinnsfrakken og pakket henne inn i den.

Brenning

Skrevet av Tor Torkildsen og utgitt av Bladkompaniet mellom 1999 og 2003. Serien ble på 20 bøker.

Sørlandskysten 1848. En hollandsk brig går ned i en vinterstorm og unggutten Tallak redder en gravide kvinne fra bølgene. Marianne heter hun, og står igjen alene, foreldrene og ektemannen omkom i forliset. Marianne står igjen alene og uten penger, men hennes ukuelige livsvilje og omtanken for barnet gir henne styrke til å starte et nytt liv.

Brytningstid

Skrevet av Liv Margareth Alver og utgitt av Bladkompaniet mellom 1995 og 1996. Miniserien ble på 8 bøker.

1772. Christina var bare femten år da hun måtte forlate øya St. Croix og flytte til Norge. Hun likte seg ikke i det kalde landet foreldrene hennes kom fra, men det verste var at faren før han døde hadde lovet henne bort til en mye eldre mann. Elias Karschau var ufordragelig og selvgod, og virket lite interessert i sin unge brud. Men likevel var ikke ekteskapet til å unngå, selv om Christina hadde forelsket seg hodestups i Fritz Niedegger, Elias’ unge forretningspartner.

Bygdebarn

Skrevet av Stein Aage Hubred og utgitt av Schibsted Forlag mellom 2000 og 2004. Serien ble på 25 bøker. I 2011 ble den utgitt på nytt av Schibsted, de 10 første som papirbøker, resten som e-bøker.

Løten i Hedmark, 1955. Helt siden krigens dager har det hersket vondt blod mellom småbrukeren Kurt Nordhagen og storbonden Henry Sollie. Bedre blir det ikke når dattersønnen til Nordhagen forelsker seg i Sollies unge datter. Det er også vanskelig at Kurts sønn Oddvar er glad i den vakre Vigdis, en gift kvinne. De to har ikke øyne for annet enn hverandre, ikke før tragedien slår til for fullt.

Camilla fra Rosendal

Skrevet av Kate Helen Simonsen. Utgitt av Bladkompaniet. Lansert 16. juni 2014 og avsluttet 2. januar 2018 med bok 22.

1895. I Rosendal bor 17 år gamle Camilla sammen med mor, far og to søstre. Idyllen råder hos familien Dahl på Skogly, men mørke skygger hviler over bygda. Søstrenes venninne, Hanna Opdal, har vært sporløst forsvunnet siden låvedansen sankthansaften. Hva kan ha skjedd med henne? Samtidig skjer det spennende ting i Camillas liv. Hun har fått arbeid på hotellet og innser at hun begynner å få følelser for barndomsvennen Magnus. Men er han like betatt av henne?

Charlotte

Skrevet av Birte Barth, et pseudonym for Einar Johannes Rustad. Utgitt av Bladkompaniet i 1987, totalt 6 bøker. 

En nåtidserie fra rundt 80/90tallet hvor vi møter Charlotte – reiseleder med en egen evne til å rote seg opp i trøbbel. Charlotte Bull hadde levd et beskyttet liv i luksus som den rike skipsrederens datter. Da han plutselig gikk konkurs og tok sitt eget liv, sto Charlotte helt alene i verden. Med sine språkkunnskaper og rike reiseerfaring, var det naturlig for Charlotte å prøve seg som reiseleder. Men jobben skulle ikke bli lett. Allerede på første turen til Paris ble hun utsatt for sabotasje, kidnapping- og et ekte, gammeldags frieri…

Clara Wahl

Skrevet av Natalie Normann, illustrert av Asbjørn Tønnesen og utgitt av Bladkompaniet. Lansert 20. juni 2016. Avsluttet etter 35 bøker den 5. mars 2022.

En uvanlig kvinne, et uvanlig yrke og et uvanlig liv. Dette er historien om Clara Wahl.
En iskald januardag i 1919 legger dampbåten til kai i Haugesund. En ung kvinne, Clara Wahl, går i land. Hun skal drive byens sykehus. Det blir fort klart at driften er uforsvarlig. Folk er ikke vant til en kvinnelig lege, som våger å tale ledelsen midt imot. Det ingen vet, er at Clara skjuler en dyp hjertesorg – og at hun søker sannheten om morens mystiske fortid … Helt alene må hun følge sporene moren etterlot.

Clara våknet fortsatt hver morgen med Davids navn på leppene, og sovnet hver natt med ham i drømmene sine. Edvard, mannen hun hadde møtt på kaja, var så … så annerledes. Likevel var det et eller annet ved ham som fikk henne ut av balanse …

Cornelia

Skrevet av Christin Grilstad Prøis og utgitt av Damm mellom 2007 og 2009. Serien ble på 14 bøker.

Året er 1878, og Cornelia er nylig kommet til Kristiania for å tjene hos en velholden arkitekt. Den overdådige velstanden, de fine kjolene, sølvbestikket og de vakre maleriene er nær ved å ta pusten fra henne. Alt er så annerledes enn det hun er vant med, og arkitekten selv er så flott at hun knapt tør å se i hans retning. En slik herre vil vel ikke ha noe med en tjenestejente å gjøre?

De svarte ridderne

Skrevet av Margit Sandemo og utgitt av Bladkompaniet mellom 2000 og 2003. Serien ble på totalt 12 bøker.

For mange hundre år siden inngikk fem svarte riddere en skjebnesvanger pakt, og en forbannelse hviler over deres slekter. Den førstefødte i hver generasjon dør før fylte 25 år. År 2000: Morten ligger på sykehus etter en bilulykke. Han og venninnen Unni har snublet over en skremmende historie. Han vet noen står ham etter livet. Sammen bestemmer de seg for å bekjempe de onde kreftene. Tiden er knapp, Morten fyller snart 25.

Der stiene møtes

Skrevet av Synnøve Eriksen, illustrert av Steen Redder og utgitt av NorskeSerier. Lansert 27. august 2021. Miniserie på 10 bøker. Avsluttet 25. februar 2022.

En varm sensommerdag kommer unge Olea vandrende til en gård i Gudbrandsdalen. Hun tas vel imot av kokka og tjenestepiken, men herskapet skjuler flere hemmeligheter. Samtidig herjer en røverbande i bygda, og snart kastes Olea inn i et forrykende eventyr.

«Kommer du langveisfra?»
«Fra flatbygdene sør for Mjøsa.»
Kvinnen slo hendene mot de kraftige hoftene og gjorde store øyne. «Har du vandret hele denne lange veien uten annen hjelp enn apostlenes hester?»
«Ja, frue.» Olea neide igjen og håpet at det ikke ble flere spørsmål om ferden nordover. I så fall ble hun nødt til å dikte opp en løgn. Hun hadde bestemt seg for å sette et skille mellom før og nå. Starte forfra atter en gang, bare med den forskjellen at hun nå eide seg selv.

Der vinden hvisker

Skrevet av Torill Thorup og utgitt av Schibsted Forlag mellom 4. juni 2012 og 28. juli 2014. Serien ble på 15 bøker.

Sande i Vestfold i 1908. Vi møter den stolte og vakre Gabriella som gjør skandale i Drammen og må flytte til bygda med sin uekte sønn. Gården Gabriella flytter til, viser seg å være åsted for en grusom tragedie to år tidligere. Sakte, men sikkert, avdekkes både Gabriellas og bygdefolkets hemmeligheter.

Den sorte skonnert

Skrevet av Tor Johnsen og Ketil Johan Zahl. Utgitt av Aller Forlag. Lansert 20. mars 2017 og ble avsluttet 10. juli 2017. Miniserien ble på tre bøker.

VARDØ, 1887. Når den unge Thea Bjørkman ankommer festningen ved Vardøhus er det med håp om å finne et nytt fotfeste i livet etter at moren døde. Posten som tjenestepike betyr en ny start for jenta fra Pasvik, men det tar ikke lang tid før Thea oppdager at ikke alle vil henne vel. Hun tilhører nemlig russefinnene, et folk som mange mener har kontakt med underverdenen. Lite aner hun da at det eneste hun har igjen etter moren, det eldgamle arvestykket av sølv, vil bli hennes viktigste redskap for å holde truslene i sjakk.

doktorens-dotre

Doktorens døtre

Skrevet av Marianne MacDonald, illustrert av Eline Myklebust Madsen og utgitt av Bladkompaniet. Lansert 14. september 2015 og avsluttet 10. januar 2020. Serien ble på 28 bøker.

En drøm å kjempe for. En drøm å dø for. En drøm som vil forene i tro, håp og kjærlighet. Christiania, 1853. Det er en het, varm sommer i hovedstaden. Legedøtrene Amalie og Emmeline Hartmann lever ett liv i luksus blant Christianias sositet. Amalie er nitten år gammel og forelsket. Hun håper at den velstående og kjekke rikmannssønnen Tobias Eide skal fri. Men Amalie har også en hemmelig drøm: Hun vil bli lege. Men det er en umulig drøm, og i stedet hjelper hun faren, doktor Hartmann, så mye hun kan. Så bryter det ut kolera i byen – og til forskjell fra tidligere år rammer den også borgerskapet. Verden slik Amalie kjenner den, står for fall … Jentene må kjempe for å gjenopprette familiens ære – og for sine egne drømmer og liv.

Så snudde han seg, og blikkene deres møttes. Amalie snappet etter luft. Det var som om tiden stoppet i noen andpustne sekunder, så hevet han glasset sitt til hilsen. Han drakk dypt fra det, uten å ta øynene vekk fra henne. Så blunket han ertende til henne, og hun så fort vekk. Rødmen skjøt opp i kinnene. Hadde noen sett dem?”

Doras datter

Skrevet av Synnøve Eriksen og utgitt av Schibsted mellom 2007 og 2008. Miniserien ble på 9 bøker.

En vinterdag i 1885 blir en liten, forkommen jente funnet i Vika i Kristiania. Hun knuger et lite maleri til brystet. Ellers har hun ingenting utover klærne og navnet Dora. Dora vokser opp i hos en velstående grosserer sammen med den tiltrekkende, men lite sympatiske sønnen i huset. Det fører til mange konflikter – og et barn.

Drømmeøya

Skrevet av Hilde Hansen og utgitt av Cappelen Damm mellom 15. juli -13 og 9. desember -13. Miniserien ble på 6 bøker.

En vårdag i 1807 kommer en båt til Varnøy, med en hardt skadet unggutt om bord. 16 år gamle Ingeborg har aldri sett ham før, enda han er en slektning. Nikolai får god pleie på Kvitnes, og de to unge blir snart betatt av hverandre. Så får Ingeborg høre urovekkende rykter om Nikolais familie. Det skal hvile en forbannelse over slekten hans, men ingen vil fortelle noe, aller minst Nikolai selv. Og hva vil styrmannssønnen Eirik si når han vender hjem fra fiske og oppdager at han har fått en rival?

eikegarden

Eikegården

Skrevet av Stine Langtangen, utgitt av Schibsted Forlag/Bladkompaniet og illustrert av Ida S. Skjellbakken. Lansert 16. februar 2015 og avsluttet 19. mars 2021. Serien ble på 40 bøker.

Serien foregår i Kongsberg og Eiker rundt 1650. Husmannsdatteren Selja vekker oppsikt med sitt nydelige vesen og vakre utseende. Både stallkarer og storgårdssønner viser interesse. Men det er bare en mann Selja vil ha. En mann som til tross for sine unge år, har en mørk fortid. Selja og Olai drømmer om et liv på Eikegården, men begge har en fortid som står i veien for den store kjærligheten.
Når odelsgutten Mads i tillegg bryter alle regler og frir til Selja, må hun ta et vanskelig valg. Kan hun fylle rollen som husfrue på den store Olsrudgården? Og hva er viktigst – familiens beste eller den store kjærlig

Eikegården er en serie om kjærlighet og flukt, om sannhet og fortielser. Og om aldri å gi opp.

Ekte fotballfruer

Skrevet av Hege Norman-Stormbringer, utgitt av Bladkompaniet mellom 2017 og 2018. Ble på 11 bøker. Utgitt som lydbøker under serienavnet Damelaget.

Elleve damer. Elleve liv. Og et helt fotballag av forelskelse, kjærlighet, utroskap, karriere, sykdom og vennskap.

Ekte fotballfruer er ikke en bok om fotball, men om sjefer som klår, snørrete unger, utroskap og nye vennskap. Livet går sin halte gang, noen ganger er det helt på trynet, andre ganger er alt på stell – og vel så det.

Vivian har fire barn, hund og advokatmann. Selv jobber hun på den lokale iskremfabrikken, men drømmer om noe mer. Som en viktig jobb, lykkelige barn og et lidenskapelig ekteskap. Og å redde damefotballen i distriktet. Det er en broket gjeng hun til slutt får samlet til et fotballag. Hver og en med sin spesielle historie, som vi får lese om i hver av de elleve bøkene.

Elisabeth

Skrevet av Laila Ulvseth og utgitt av Schibsted mellom 2006 og 2008. Serien ble på 16 bøker.

Elisabeth er ung, rik og vakker. Verden ligger for hennes føtter. Da hun møter Gösta i et selskap og forelsker seg i ham, kan hun ikke være mer lykkelig. Susanne er født og oppvokst i fattige kår. Livet har vist henne at en fattig jente ikke får noen ting gratis. Men hennes største fortrinn er hennes skjønnhet og et godt hode. Og hun har lært seg å utnytte begge deler.

Elvestad

Skrevet av John Gammelsæter og utgitt av forfatteren mellom april 2013 og desember 2013. Serien ble på 10 bøker. De to første ble utgitt av Skrivekrampe forlag i 2009, se mer informasjon på seriens hovedside.

Handlingen i serien er lagt til Nordmøre på 1800-tallet. Familien til Magnus Isaksen blir kastet ut av husmannsplassen sin og må finne nytt bo- og arbeidssted. Under storgården Elvestad får de husmannsplassen Torpa. Men til tross for en god storbonde, er det onde krefter i gang på Elvestad, og den lille familien trekkes inn i intriger de aldri kunne drømt om…

Emilies tid

Skrevet av Helene Holst-Hammerfeld, et pseudonym for May Grethe Lerum, Anne B. Ragde og Trude Brænne Larssen. Nåtidsserien ble utgitt mellom 2002 og 2003 og ble på 11 bøker.

Emilie er kommet hjem fra studier i St. Gallen i Sveits for å overta familiebedriften Multi Med. Samtidig må hun velge mellom familiens krav og signalene fra eget hjerte.

Emma & Johannes

Skrevet av Inger Harriet Hegstad, illustrert av Sanne Bramsen og utgitt av NorskeSerier. Lansert 11. juli 2016 og avsluttet etter 27 bøker den 2. desember 2022.

Året er 1911, og vi treffer tvillingene Emma og Johannes på Averøya. Som tvillinger flest er de nært knyttet til hverandre, men de er også svært ulike. ​Emma er kunstnerisk og temperamentsfull, mens Johannes’ største ønske er å en dag eie sin egen gård. Emma Dal er sytten år og forelsket i barndomsvennen Olav. Moren synes ikke han er den rette, og vil at Emma skal flytte til tanten i Kristiansund for å gå i lære hos henne.Selv trives Emma aller best når hun kan være med faren ut i båten, eller hun kan stikke seg bort med skisseboken.​Da en fremmed kunstmaler flytter til øya, får drømmen hennes om en dag å bli malerinne ny næring.

– Jeg forstår ikke hva han er ute etter. Karen smelte igjen ovnsdøren. – Så du ikke hvordan han så på Emma?
– Nei, det så jeg ikke, svarte Peder oppgitt. – Hvorfor tar du alltid alt i verste mening?
– Det gjør jeg vel ikke, men denne karen er det noe ved som ikke tåler dagens lys. Du skal sanne mine ord. Kunstner! snøftet hun. – Det kan vel alle kalle seg.

Farlige krefter

Skrevet av Elin Brend Johansen og utgitt av Cappelen mellom 2006 og 2009. Serien ble på 21 bøker.

Sunniva vokser opp på Svanemyr gods på 1600-tallet. Hun er en impulsiv, lidenskapelig og vakker jente som har lite til felles med andre jenter. Men så en dag raser hele hennes tilværelse sammen når hun må gifte seg med en eldre mann, men på bryllupsnatten viser det seg at 17 år gamle Sunniva eier krefter hun ikke har ant omfanget av og at hun kan gjøre ting som får fatale konsekvenser. Serien har handling fra Christiania og Bærums Verk.

Farsarven

Skrevet av Ellinor Rafaelsen og utgitt av Cappelen mellom 2006 og 2008. Serien ble på totalt 18 bøker.

Slutten av 1800-tallet. Hallgrim og Gunnhild Johnsen har fem barn og forsøker å livnære seg på det karrige fjellbruket Ura i Hallingdal. Livet tar ei uventa vending da Hallgrim velger Amerika framfor kone og barn. Vi følger Hallgrims gulldrømmer og Gunnhilds kamp for tilværelsen hjemme i Ura.

Fiolsteinen

Skrevet av Inger Harriet Hegstad og utgitt av Cappelen Damm Forlag mellom 2008 og 2011. Serien ble på 24 bøker.

Hansine fostres opp på Grønvoll gård. Men på gården er slett ikke alt som det burde. Fostermoren plages med helsen og det ryktes at storbonden har en uekte sønn. Samtidig sliter han og kona med å skaffe en arving til Grønvoll. Hansine er en vakker og snill jente, men hun er annerledes og har det ikke lett i den lille bygda. Handlingen i Fiolsteien er lagt til 1800-tallet og Kongsvingertraktene.

Fjellroser

Skrevet av Laila Brenden. Utgitt av Bladkompaniet. Lansert i 2011 og avsluttet i 2017 etter 43 bøker.

Det er midtvinters i 1860, og Anne og Rise har akkurat fulgt moren til graven. De vokst opp i fjellheimen og er overbevist om at de kan klare alt – så lenge de har hverandre. Vel hjemme på den lille fjellgården får de besøk av storbonden på Torgilstad Øvre. Han har sine egne planer for søstrene ….

Fire søsken

Skrevet av Willy Ustad og utgitt av Bladkompaniet mellom 1992 og 2001. Serien ble på 42 bøker.

Trondheim, 7 mai 1945. I et loftsrom i en lagerbygning ligger 16 år gamle Lea ensom og skal føde sitt barn – sin tyskerunge. I gårdsrommet laster krigsprofitøren Arnodd sine stjålne rikdommer i en bil for å få dem til Sverige. På gaten er storesøster Berit på sitt siste oppdrag for motstandsbevegelsen. De er fire søsken, men ingen vet om broren Brynjar er i live. Han har seilt på norske skuter under hele krigstiden.

flammedans

Flammedans

Skrevet av Jane Mysen, illustrert av Anders Kvåle Rue og utgitt av NorskeSerier. Lansert i 2005 og avsluttet etter 100 bøker den 15. mai 2020.

Kjærlighet og drama blant tatere og fastboende på slutten av 1800-tallet
Det er olsok, og ved Mjøsa samles folk til fest. Anna er 18 år, vakker og sensuell, og når Nikolai byr henne opp til dans, våkner lidenskapen. Gulvet skjelver, hjerter banker i takt, ilden brenner i bålet og blodet. Mange øyne følger den vakre taterjenta. Planer er lagt, ikke alle av det gode. Annas skjebne er beseglet, men hun tar opp kampen for sin framtid.

– Kom du, Anna. Jeg skal ikke røre deg. Fjell-Niels’ stemme var blitt innsmigrende.
Hun skulle til å svare da tonene fra en munnharpe kom med den svake brisen. Hun visste ikke om andre enn Nikolai som kunne spille slik.
Fjell-Niels’ øyne var fylt av ondskap da han reiste seg. – Jeg er ikke ferdig med deg, Anna!
– Men Nikolai og jeg skal gifte oss!
Fjell-Niels så hånlig på henne. – Det ekteskapet er dømt til å gå i hundene, sa han krast før han forsvant inn i skogen.

Folket på Lindstad

Skrevet av Rune Angell-Jacobsen og utgitt av Schibsted mellom 2008 og 2010. Serien ble på totalt 20 bøker.

Handlingen er lagt til Sør-Trøndelag og storgården Lindstad, midten av 1800 tallet. Viktoria Lindstad er arving til storgården. Jacob er god nok som arbeidskar, men egner seg ikke som frier for husets datter. Men Viktoria vil gifte seg av kjærlighet og nekter å bøye seg for farens planer.

Forlgem meg ei

Skrevet av Stine Sofie Samuelsen og utgitt av Cappelen Damm. Lansert 2. januar 2018, og siste bok ble utgitt desember samme år. Miniserien ble på åtte bøker.

Iddefjorden, på svenskesiden, 1880.
Laura og Anders er nygift, og bor i ei lita stue i Orrviken – den vakreste plassen på jord. Laura venter barn, men som stenhogger i fjellet er Anders mye borte. Eneste nabo er gamle Ville med trebenet.
Utover høsten blir Laura grepet av en uforklarlig redsel for at noe farlig skal skje mens hun går der alene. Vintermørket senker seg. Laura plages av fryktelige mareritt, og en natt våkner hun av skremmende lyder utenfor …

Pusten stanset, men hjertet hamret. Det sto en skikkelse rett ved uthuset! Det var ikke tvil. Noen sto og så på henne.
Alle historiene om omstreifere og rømlinger rant gjennom hodet. Kunne Ville høre henne hvis hun skrek alt hun maktet?

Fossefall

Skrevet av Jorunn Johansen og utgitt av Cappelen Damm Forlag mellom 2009 og 2013. Serien ble på 55 bøker.

Vi er på Finnskogen i 1874. Bondedatteren Amalie har forelsket seg i skogfinnen Mitti, men er redd for hva foreldrene vil si når de får vite at hun er kjæreste med en finnegutt. Som liten jente var Amalie vitne til at en kappekledd mann kastet en ung kvinne i fossen. Minnene om dette forfølger henne. Hvem var den unge kvinnen? Hvorfor ble hun drept? Og er han som den drepte henne fremdeles i området?

Fredsår

Skrevet av Kristin S. Ålovsrud, illustert av Ragna Lise Vikre og utgitt av Schibsted. Første boka kom 12. aug 2013 og serien ble på 41 bøker. Den siste ble utgitt 19. juli 2019.

Etter fem år under tysk styre er Norge atter et fritt land, og norske flagg vaier i vinden. Men ikke alle har det like lett. Enten man forsvarte landet eller ble kjæreste med en tysk soldat, må man nå ta følgene av de valg man tok under krigen.

-Hei, Ragnhild hjelpejente, kom og sett deg her ved siden av meg. Erik klappet på den provisoriske snøbenken. Ragnhild skottet bort på ham. Han var unektelig kjekk, med det lyse håret som tittet frem under luen, de blå og muntre øynene og den løstsittende latteren.

Atten år gamle Ragnhild må ta konsekvensene av sin søsters handlinger og sin mors valg. Dette fører henne fra Lillestrøm til Sør-Aurdal, hvor hun møter både vennskap og kjærlighet. Etter hver som hun blir kjent med bygdas innbyggere, forstår hun at det ikke bare er hun som har arr etter krigen. Hemmelighetene er dype, og mange vil gå langt for å hindre at sannheten kommer for en dag …

Fyrstikkpiken

Skrevet av Monika Nordland Yndestad og utgitt av Aller Forlag. Lansert 17. februar 2014, og siste bok kom 26. mai 2017. Miniserien ble på 9 bøker.

Pipervika, Christiania 1862. Lukten av lim ligger tung over fattigkvarterene. Sytten år gamle Malene gjør seg så usynlig hun kan der hun skynder seg hjemover. Fra Akershus festning hører hun sleggekastene drønne i fjellet. Treskoene smeller mot den frosne bakken. Fingrene er numne etter en lang dag i fyrstikkfabrikken. Når som helst kan svovelsyken også ramme henne. Den som ikke tar liv, men ansikter. Malene er uvitende om at hun følges av øyne som allerede har staket ut en helt annen kurs for henne. Den fryktede hestevognen nærmer seg. Lite vet Malene om at hun snart skal tvinges til å ta utenkelige valg.

Gabriels hus

Skrevet av Bente Sandberg. Utgitt av Schibsted/Bladkompaniet. Lansert 2010 og avsluttet i 2015. Serien ble på 35 bøker.

Lafjorden i Vest-Finnmark på begynnelsen av 1900-tallet. 18 år gamle Maria er den eldste datteren av fire i en fattig familie. Hun har et stort hjerte og drømmer seg lett bort, men er også ei viljesterk og arbeidsom jente. Maria har fått en unik mulighet til å gjøre livet bedre for familien: Hun er doktorens assistent og drømmer om å bli sykepleierske. Men Maria drømmer også om den store kjærligheten. Da hun blir forlovet med den kjekke, staute Isak, tror hun de skal være sammen for alltid, men så dukker den mystiske, vakre Gabriel opp i bygda.

Gjenklang

Skrevet av Nora Dåsnes og Hannah Mileman, illustrerr av forfatterne og utgitt av NorskeSerier. Lansert 10. juli 2020 og avsluttet 24. september 2021, etter 10 bøker.

En ung kvinne – en ukjent fortid ­– en uviss framtid. Kristiania, 1912. Sytten år gamle Ella har fått et kapittel revet ut av livet. Hun vet ikke hvem foreldrene er, eller hvorfor de satte henne bort. Telegrammene med penger kommer ikke lenger på fødselsdagen, og hun er redd noe er hendt den navnløse faren. I et forsøk på å komme til bunns i fortiden, begynner hun som tjenestepike ved det ærverdige von Tillisch-huset i Kristiania. Hun innser for sent at den som leter, kan finne noe urovekkende.

Ella rørte inn melken og satte koppen ved den unge herren. Hun var nærme nok til å høre den myke pusten, kjenne den svake duften av såpe og cologne. Med et sukk la han hendene om porselenet for å varme seg. «Sett Dem.» Hun gjorde som han sa, men lot det være en plass imellom dem. «Så … hvorfor unngår De selskapet?» «Fordi jeg har gjort noe avskyelig,» svarte han.

Hannah

Skrevet av Laila Brenden og utgitt av Bladkompaniet/Schibsted mellom 2003 og 2010. Serien ble på 40 bøker.

Rudningen, ved Hemseda i år 1826. Hannah er alene på gården da uværet bryter løs, så dukker en fremmed danske opp og møtet forandrer Hannah for alltid. Hverdagen med den brutale husbonden blir vanskeligere å holde ut enn noensinne. Så rammer tragedien, og hun flykter unna sorgen, tilbake til barndomshjemmet for en tid, men langt fra alle setter pris på at den rettmessige arvingen kommer på besøk.

Hanseatene

Skrevet av Liv Margareth Alver og utgitt av Bladkompaniet mellom 1991 og 1994. Serien ble på totalt 24 bøker.

Bergen, 1315. Da den unge tyske kjøpmannen Hannes Niedegger kom til byen, dro han rett til Oksagården for å treffe Edvard Arnesson – og møtte kjøpmannens datter, Elisabeth. Men kjærligheten som oppstod mellom Elisabeth og Hannes brøt alle regler i Hansa-tidens Norge.

Havets datter

Skrevet av Trine Angelsen og utgitt av Damm mellom 2002 og 2006. Serien ble på 30 bøker. Serien ble utgitt på nytt mellom 2010 og 2012.

Lofoten på slutten av 1800-tallet. Elisabeth er seksten år, og skal ta arbeid som taus på storgården Dalsrud. Hun har aldri vært borte fra barndomshjemmet før, og hun kjenner en sitring av forventning og frihetstrang. Samtidig fylles hun av en mørk forutanelse.

Heksejakten

Skrevet av Ellinor Frantzen og utgitt av Schibsted mellom 2007 og 2008. Miniserien ble på totalt 6 bøker.

Lene bor sammen med moren sin, som er enke. Ottar er hittebarn som blir oppdratt av prestene Olav og Laurentius. De tilbringer barndommen sammen på Veøy utenfor Molde. De føler seg tiltrukket av hverandre, men først da de møtes igjen som voksne, våkner en gryende kjærlighet mellom dem. Nå er Ottar livvakt for rikmannen de Freundt, mens Lene er på flukt fra heksebålet i storbyen Bergen…

Heksemesteren

Skrevet av Margit Sandemo og utgitt av Bladkompaniet mellom 1991 og 1994. Serien ble på 15 bøker. Også utgitt som innbundet utgave. I 2011 ble den utgitt på nytt av Shcibsted.

Bergen på slutten av 1600-tallet. Tiril Dahl vokste opp som et ensomt, uselvisk barn i skyggen av sin vakre søster Carla. Men årene begynte onde ting å skje omkring de unge søstrene. Tiril befant seg i et håpløst dilemma, og til slutt gikk det på livet løs. Hjelpen kom i form av den ungen forretningsmannen Erling – men samtidig dukket en mystisk, skremmende islending opp. Hans navn var Móri, og han hadde tatt mål av seg til å bli tidenes største heksemester.

himmelbrann

Himmelbrann

Skrevet av Solveig Sundset (pseudonym) og utgitt av NorskeSerier. Lansert 15. mars 2019 og avsluttet etter bok 8 samme høst.

Tønsberg anno 1783:
Da 17 år gamle Kristin mister alt etter en kynisk konspirasjon mot familien og hjemmet, begynner hennes dramatiske kamp for rettferdighet og oppreisning.
Kristin bor sammen med foreldrene og de to småsøsknene sine på Hofstad gård, der faren driver et sagbruk. De lever et trygt og godt liv – de mangler ingenting og barna har til og med huslærer. Da en tragisk ulykke skjer, forandres tilværelsen med et slag. Mektige folk er ute etter gården, og det er umulig å stå imot overmakten. Av all sin kraft kaster Kristin seg ut i kampen for å redde tilværelsen da skjebnen rammer på nytt …

Hittebarnet Alicia

Skrevet av Ellinor Rafaelsen og utgitt av Cappelen mellom 2005 og 2007. Serien ble på totalt 15 bøker.

En serie om hittebarnet Alicias liv på Bømlo på Vestlandet fra midten av 1800-tallet. Dramaet starter med Alicias mor på Shetland, men forflytter seg ved et tragisk forlis i Nordsjøen over til den norske Vestlandskysten. Eneste overlevende etter forliset er fem år gamle Alicia.

Hjertets røst

Skrevet av Sigrid Lunde. Utgitt av Cappelen Damm mellom 8. februar 2016 og 25. juni 2018. Serien ble på 24 bøker.

En reisekiste, en gammel bibel og en splitter ny jordmorveske er alt Gjertrud har med seg når hun kommer til Sæterdalen i det Herrens år 1899. Gjertrud har et brennende ønske om å hjelpe bygdens kvinner. Hun blir vel mottatt, men mange undrer seg på hvorfor hun er ugift. Det mangler i hvert fall ikke på oppmerksomhet fra bygdens menn. Håndverkeren Aslak gjør seg rett som det er en tur opp til jordmorhuset, og hun ser varme i det blå blikket hans. Selv ønsker hun også å finne en livsledsager, men hun holder igjen. For inne i henne er det et mørke; en synd som gjør at hun trekkes mot det forbudte …

Holmegaard

Skrevet av Trude Brænne Larssen og utgitt av Cappelen mellom 2004 og 2005. Nåtidsserien ble på 12 bøker. Serien utgis nå, fra 2012, som “Daniella fra Holmgaard” av Cappelen Damm som dobbeltbøker.

Daniella og bestefaren, hestetreneren Antonio Juarez jobber på Holmegaard, en av de mest renommerte galoppstallene i landet. Utad er det bestefaren som styrer treningsopplegget, men i virkeligheten er det Daniella som har oversikten og ansvaret for de gode resultatene på veddeløpsbanen. Men når skjebnen fester grep og dramatikken brer om seg, tar livet en overraskende vending for Daniella.

Huset Arent

Skrevet av Bente Pedersen og utgitt av Bladkompaniet mellom 2002 og 2006. Serien ble på totalt 21 bøker.

På et ball i desember 1939 møter den vakre, sterke og egenrådige Vanda, datteren av en skipskaptein, Hans Fredrik – en nordmann.
Hun har ikke øyne for andre og er villig til å ofre alt for hans skyld. Ennå vet ikke Vanda at kjærlighetens veier kan være minst like tornefulle som vidunderlige. Og ennå vet hun ikke at de etter hvert vil bringe henne til Norge og handelsbyen Tromsø.

Hverdagsengler

Skrevet av Trine Angelsen. Utgitt av Schibsted Forlag. Lansert i 2010, ble på 27 bøker, ferdig september 2014.

Året er 1850, og på handelsstedet Kjerringøy er det et yrende liv. Seksten år gamle Karine jobber som taus, og med sitt vakre utseende og varme vesen blir hun omsvermet av flere unge menn. Mange fiskebåter legger til kai ved Kjerringøy på vei til Lofotfisket, og selv om Karine lenge har hatt et godt øye til drengen Thomas, er hun heller ikke uberørt av den sjarmerende fiskeren Marius …

Hvite hjerter

Skrevet av Ann-Christin Gjersøe. Utgitt av Cappelen Damm. Lansert 15. august 2016 og avsluttet 20. august 2018 etter 12 bøker.

Nøtterø, 1911. Amelia er spent på sin første dag som sykepleierskeelev ved Ekely Hospital. Vet hun egentlig hva hun går til? Det er strenge krav til moral og mye hun må forsake, ikke minst kjærligheten. Snart begynner Amelia å merke at huset lever sitt eget liv om natten. Ekely ruger på mørke hemmeligheter fra den tiden hospitalet var en herregård …

I krig og kjærlighet

Skrevet av Else Berit Kristiansen og utgitt av Cappelen Damm i perioden 2007 til 18. august 2014. Serien ble på 46 bøker.

Året er 1939. En dag blir moren til 18 år gamle Kristin alvorlig syk, og hun må ta ansvaret for husstellet og de tre småsøsknene. Hennes store kjærlighet Jan kommer fra en velstående familie og er kjekk. Han har sagt at hun er hans. Når Jan får høre om sykdommen, blir han fjern og vil ikke treffe henne. Oppe i alt dette kommer nyhetene om Hitler angrep på Polen. I tillegg til alt annet, bærer Kristin på hemmeligheten om det grusomme som skjedde nede ved elven en sen mai natt.

Ildfuglen

Skrevet av Hanna Sandvik, et pseudonym for Natalie Normann. Utgitt av Schibsted mellom 2009 og 2010. Serien ble på 11 bøker.

Andrine vokser opp hos Stine og hennes sønn på vertshuset Kronå i Sundet på 1600-tallet. Hennes eksotiske utseende røper at hun har aner langt utenfor Norge. På sin 16-årsdag får hun en magisk sølvkule etter sin ukjente mor. Sølvkulen knytter Andrine til en gåtefull fortid. Det Andrine ikke vet, er at en erkebiskop i Vatikanet leter etter den samme sølvkulen. Han er full av innbitt hat og skyr ingen midler for å få tak i den.

Ildkorset

Skrevet av Frid Ingulstad og utgitt av Egmont mellom 2001 og 2002. Serien ble på 12 bøker.

Året er 1647. På Jæren lever 17 år gamle Marine i angst for sin egen stefar. Kveld etter kveld smyger han inn på kammerset og tvinger seg på henne. Marine frykter hun er med barn, men har ingen å betro seg til. Ikke engang kjæresten Einar. Skammen er stor, og loven dømmer strengt. Kan gamlepresten hjelpe henne med sine forbudte svartekunster – eller må Marine bekjenne sin synd og ta straffen?

Inga Svartdal

Skrevet av Torill Thorup og utgitt av Cappelen mellom 2004 og 2005. Serien ble på 12 bøker. Serien ble mellom 2011 og 2012 utgitt på nytt av Schibsted forlag, med helt nye forsider og redaksjonelle endringer på innhold og baksidetekst.

En gammel slektsfeide tvinger Inga til å inngå et ekteskap hvor hat, svik og dystre hemmeligheter råder. Samtidig som livet hennes preges av syndig begjær, ydmykelse og sorg, opplever hun en intens og forbudt kjærlighet.

Inga Torfinnsdatter

Skrevet av Salmund Kyvik og utgitt av Cappelen mellom 2007 og 2008. Miniserien ble på totalt 8 bøker.

Vestlandet i 1427. Inga og familien på Smørgården står ovenfor en dramatisk tid preget av fryktelig vær, branner, sjørøvere og hekseforfølgelse. Serien følger Inga og hennes dramatiske liv i en tid da kongemakten forsvant ut av landet og den norske adelen stadig ble svekket.

Ingebjørg Olavsdatter

Skrevet av Frid Ingulstad og utgitt av Damm mellom 2003 og 2010. Serien ble på 45 bøker. Utgitt på nytt fra 3. april 2017 til 30. oktober 2020, av NorskeSerier. Illustratøren har tegnet om sine opprinnelige forsider.

Eidsvoll 1352. Ingebjørg er ute og rir når hun kommer over liket av faren, som har vært savnet siden svartedauens dager. Blant levningene finner hun tre gjenstander som vil følge henne som en velsignelse – og en forbannelse… Ingebjørg forelsker seg i Eirik og innleder et hemmelig forhold til ham. Moren aldri vil tillate et giftermål mellom dem. Mor Elin har lagt sine egne planer for datteren…

Ingeborgs verden

Skrevet av Irene Zupin, illustrert av Asbjørn Tønnesen og utgitt av Bladkompaniet. Lansert 7. februar 2020 og avsluttet 11. mars 2022 etter 15 bøker.

Berusende følelser, kostymedrama og kampen for kvinners rettigheter. Velkommen til Ingeborgs verden! Ingeborg vokser opp i et privilegert miljø på Bygdø. Året er 1905. Norge får ny konge fra Danmark og stemmerett for kvinner blir diskutert. Midt i alt det viktige som skjer rundt henne, møter Ingeborg kjærligheten. Vi følger Ingeborg, Frederik, Andreas og Live i noen viktige år på begynnelsen av 1900-tallet. Med alle muligheter og verden for sine føtter, er det likevel duket for store følelser, dramatikk og utfordringer for disse unge menneskene.

Jordbærdamene

Skrevet av Synnøve Eriksen og utgitt av Cappelen Damm. Lansert 28. juli 2014 og etter fem år ble siste punktum satt da bok 25 kom ut juli 2019.

Forfriskende serie fra 1950-tallet: En perfekt fasade – et hav av intriger.

Året er 1956, den gangen lykken var en vaskemaskin, kjøleskap, telefon og et støvfritt hjem. Skilsmisse var et skjellsord, og hemmeligheter og lengsler ble holdt i tømme bak trygge fasader. Så hva skjer når idyllen slår sprekker? Stedet er Jordbæråsen. Alle husmødrene i boligfeltet fremstår som vellykkede og lykkelige, med fasaden i orden. Men en dag flytter en ny kvinne inn, og idyllen blir brutt. Det er duket for intriger og avsløringer av uante dimensjoner …

Melisglasuren på den nybakte kringlen var i ferd med å smelte i det skarpe solskinnet, da en skingrende kvinnestemme brøt triumferende inn.
«Der er hun! Reis dere og se. Ingen ring!» De syv andre kvinnene reiste seg på kommando og stilte seg i smug bak gardinene for å betrakte den nyankomne. De så en kvinne i full gang med å pusse vinduer. De så også at fingrene hennes var nakne – uten giftering.

Jordmoren

Skrevet av Sigrid Lunde (pseudonym) og utgitt av Cappelen Damm mellom 2007 og 2012. Serien ble på 66 bøker.

Vi er på slutten av 1920-tallet, og ungjenta Astri er i ferd med å velge utdanning. Faren har et sterkt ønske om at hun skal bli lege, men selv har hun helt fra barndommen hatt en annen drøm. Astri er nyutdannet jordmor når hun kommer til den vesle bygda på Nordvestlandet. Hun vet at arbeidet som distriktsjordmor kan være både ensomt og farlig. Ørsmå detaljer skiller liv og død. Samtidig er det dette hun har ønsket hele livet.

Jornalisten

Skrevet av Willy Ustad og utgitt av Cappelen mellom 2005 og 2006. Miniserien ble på 9 bøker.

Stockhold. Sol er en tøff, ung journalist. Hun jobber for bladet Z, et ikke altfor høytravende ukeblad hvor kjendiser og skandaler står sentralt. Sol er ikke stolt av å representere Z, og snart oppdager hun ting som kan tyde på at ikke alt er som det burde. Og midt oppi det hele klarer Sol å falle for den store stygge ulven.

julie

Julie

Skrevet av Anne Marie Meyer, illustrert av Eline Myklebust Madsen og utgitt av NorskeSerier. Lansert 19. oktober 2015 og avsluttet 19. mars 2021. Serien ble på 32 bøker.

Kjærlighet og vennskap. Et Norge i endring. Et tilfeldig møte forandrer alt.
Kristiania, 1916. 1. verdenskrig herjer ute i Europa, og det er stor nød i Norges hovedstad. Svartebørshandelen blomstrer og arbeidsledigheten øker. Julie Aronsen bor sammen med sin mor, som eier Fru Aronsens Hotel & Pensionat i Skippergata. De lever et godt liv, men krigen gjør det stadig vanskeligere for dem. Julie er venninne med Mathilda, som arbeider på konfeksjonsfabrikk, men når venninnen havner i trøbbel, blir vennskapet satt på prøve. Morens tyske kjæreste Günther gjør Julie urolig. Hva er det han skjuler? En dag Julie er på havna, møter hun blikket til en fremmed og mystisk ung mann …

Julie ble stående og se etter venninnen, som gikk lutrygget bortover gaten. Hun følte inderlig med henne og den lille broren, men valget Mathilda hadde tatt, kunne ikke ende i annet enn forferdelse. Det var hun viss på.

Kapteinens datter

Skrevet av Salmund Kyvik & Nina Torpen Kyvik. Utgitt av Aller Forlag mellom 2011 og 2012. Miniserien ble på 8 bøker.

Året er 1800. Ute i Europa raser Napoleonskrigene, og selv på lille Hisøya utenfor Arendal merker folk følgene. Men Ingrid, eneste barn av kaptein Rasmus Olsen og hans hustru Dorthea, har annet å tenke på. Hun skal snart stå til konfirmasjon og vet at det deretter er forventet at hun gifter seg. Imens forsøker hun å nyte en siste uforpliktende tid med barndomsvennene. Men hva skal hun gjøre med de nye, ukjente følelsene som husmannsgutten Martin vekker i henne? Og kan hun fremdeles stole på bestevenninnen Anna, som har forandret seg slik?

Karoline

Skrevet av Aud Midtsund. Utgitt av Schibsted Forlag mellom 2010 og 2013. Serien ble på 22 bøker.

Romanserien Karoline starter i 1888, og handlingen er lagt til Kirkenes. Vi møter den enslige moren Karoline, som flytter fra Østerdalen til Finnmark. Den unge, vakre kvinnen får en kjærkommen, ny start, men også mange utfordringer. Karoline møter kjærlighet, vennskap og rikdom, men må også takle sykdom og sjalusi. Vi følger familiene på de to gårdene Fredheim og Furulund gjennom begivenhetsrike år.

Kiaras saga

Skrevet av Margit Sandemo. Utgitt av Schisted Forlag i 2013. Miniserien ble på tre bøker.

Dette er en storslått slektskrønike i tre bind fra 1600-tallets Irland. Hovedpersonen er syttenåringen Kiara, som anklages for å være heks på grunn av sine helbredende evner. Kiaras saga inneholder alle ingredienser som gjør trilogien til en klassisk Sandemo-fortelling: et hjemsøkt slott, et hemmelig brorskap, en eldgammel skatt, et mystisk åndevesen, et fargerikt persongalleri.

kjære lilly

Kjære Lilly

Skrevet av Marte Csandl-Eriksen, illustrert av Asbjørn Tønnesen og utgitt av Bladkompaniet. Lansert 30. august 2019 og avsluttet 10. desember 2021. Ble på 15 bøker.

Savn, svik, kjærlighet og drømmer … Når fortidens hemmeligheter innhenter henne, må Lilly skape sin egen fremtid.
Kristiania, 1903: Lilly Lauritzen er egenrådig og livsglad og lever et bekvemt liv med faren og stemoren i Homans-byen. Sammen med bestevenninnen Emilie og kjæresten Niels frekventerer hun byens ball. Det er på et slikt ball hun blir oppsøkt av en fremmed kvinne som påstår å kjenne Lillys mor – moren som forlot dem uten tanke på sitt nyfødte barn. Da faren beordrer Lilly til å holde seg unna fru Hermansen, begynner hun å mistenke at han skjuler noe. Mørke skyer truer tilværelsen, og uforutsette begivenheter fører til at Lilly setter spørsmålstegn ved alt hun tror hun vet – om Niels, om Emilie og om foreldrene sine.

«De ligner henne.» Lillys puls tok til å dunke hardt under huden, og hun så forundret på fru Hermansen.
«Hvem?» spurte hun forvirret. «Deres mor.»

Kobberhjerte

Skrevet av Elisabeth Havnsund og utgitt av Schibsted Forlag mellom 2009 og 2011. Serien ble på 15 bøker.

En gnistrende kald vinterdag i 1650 svinger et stort sledefølge inn på tunet til Røros Gaard. Det har vært en lang og strevsom reise for den unge direktørdatteren Sophie Jürgens, og overgangen fra Kongens København til gruvemiljøet i Bergstaden er stort. Men Sophie er ikke redd for nye utfordringer.

Kongens spåkvinne

Skrevet av Anne Sofie Rønning og utgitt av Cappelen mellom 2006 og 2007. Miniserien ble på totalt 8 bøker.

Serien omhandler tiden rundt år 1050 og vi følger den unge norske kvinnen Cathrine Holt, som føres tilbake til vikingtiden etter å ha gått inn i den mystiske tunnelen på Skálholt. Det skal snart vise seg at Cathrine skal bli en viktig del av historien, på godt og vondt. Vil hun som spåkvinne for kong Harald kunne endre fortiden? Og kommer hun noen gang tilbake til sin egen tid?

Kongsdøtrene

Skrevet av Frid Ingulstad og utgitt av Egmont mellom 1998 og 2000. Serien ble på 14 bøker. Når serien kom ut på nytt av Damm mellom 2007 og 2008 skrev Frid en ny bok, som omhandlet tiden før serien

Serien lar oss følge livet til 15 kongsdøtre og deres skjebne. Opprinnelig førstebok Ellisiv begynner i år 1043, med naturlignok Ellisiv. I nyutgivelsens første bok Ingegjerd starter historien i år 1016.

kristiania

Kristiania

Skrevet av Katrine Wessel-Aas. Utgitt av Bladkompaniet. Lansert 22. februar 2016 og avsluttet 20. august 2018 etter 18 bøker.

Fire unge mennesker knyttes på forskjellig vis til Christiania Theater. Vi følger deres liv og skjebne i Kristiania i 1880-årene. Fattigpiken Oda drømmer om å skape sitt eget motehus. Rikmannssønnen Georg drømmer om å bli den nye Ibsen. Erik Lange vil til Amerika for å bli rik, og tjenestepiken Hanna ønsker skape seg et bedre liv for seg og sine.

Krusesagaen

Skrevet Ingelill Kruse Jensen av og utgitt av Cappelen Damm mellom 2008 og 2009. Serien ble på 10 bøker.

En disig vintermorgen i 1648 ruller en vogn ut på kaia i København. I vognen skjuler det seg to kvinner på flukt: kongens yngste datter og hans elskerinne. Christian IV er død, og unge Elisabeth Sofie og moren,Vibeke Kruse, må rømme Rosenborg slott. Skipet som skal bringe dem i sikkerhet, ligger klart i havnen. Men ute i åpent farvann, dukker det opp et fremmed skip i horisonten. De er forfulgt …

Krøniken om Ylva Alm

Skrevet av Ida S. Skjelbakken. Utgitt av Bladkompaniet. Lansert 9. juli 2012. Serien ble på 25 bøker, og siste bok kom 25. januar 2016.

Bjergvin gård i 1715. Sytten år gamle Ylva Alv lever et beskyttet liv, men aner at hun har spesielle evner. En dag hun er ute i skogen og rir, blir hun tatt til fange av en beryktet drapsmann. Tilfeldigheten fører til at hun blir reddet av den modige Aksel Tveter, og de to føler seg umiddelbart tiltrukket av hverandre. Lite aner Ylva at en femten år gammel hendelse vil ha stor innvirkning på livet slik hun kjenner det.

Kystens datter

Skrevet av Kjellaug Steinslett † og utgitt av Schibsted Forlag mellom 2008 og 2012. Serien ble på 18 bøker.

Helgeland, 1916: Unge Amie flyttet hjemmefra for første gang for å arbeide på sykestuen i Nesbyen. Hun sa som regel det hun mente, og snakket ofte før hun tenkte seg om, noe som falt mange tungt for brystet. Men pasientene tok imot henne med åpne armer. Amie hadde aldri vært forelsket, men måtte etter hvert innrømme at hun likte den kjekke turnuskandidaten Arnold Breivik mer enn godt var.

Kystfolket

Skrevet av Kjellaug Steinslett og utgitt av Bladkompaniet mellom 1996 og 2007. Serien ble på totalt 55 bøker.

Helgeland 1899. Seksten år gammel må Johanna forlate den trygge, men fattigslige husmannsplassen til foreldrene for å ta tjeneste på storgården Grønnvika. Her møter hun en velstand hun aldri hadde drømt om, men også blodslit, herskesyke og misunnelse. Spesielt var husbestyrerinnen kjent for sine sterke meninger, og mange mente hun kanskje var en smule gal også.

Lass-jenta

Skrevet av Berit E. Sandviken og utgitt av Damm mellom 2004 og 2008. Serien ble på totalt 34 bøker.

Dokken i Eidsvoll tidlig på 1800-tallet. Sagmester Olsens datter er seksten år den sommeren hun rømmer hjemmefra. Barbra bærer på en farlig hemmelighet hun ikke kan dele med noen. Hun drømmer om å bli lassjente, og vil kjøre plank til Christiania.

Legdebarna

Skrevet av Trude Brænne Larssen og utgitt av Cappelen Damm Forlag mellom 2009 og 2011. Serien ble på 15 bøker.

Tragedien rammer søskenflokken på fem i 1869, ved et lite fiskevær utenfor Bodø. Sterke krefter i den pietistiske menigheten vil sende søsknene på legd, som fosterbarn hos ukjente mennesker – men Karoline strever for å holde søsken-flokken samlet. En hemmelig frier kan berge dem alle. Men kan Karoline ofre seg selv og si ja til en hun ikke elsker?

Liljas dans

Skrevet av Hege Løvstad og utgitt av Cappelen mellom 2007 og 2008. Miniserien ble på totalt 8 bøker. Utgitt på nytt av Cappelen Damm med nye forsider 11. november 2022.

Lillian er vokst opp i Mosjøen, og har en drøm om å bli ballettdanser i Oslo. Faren tvinger henne til å velge mellom familien og karrieren, og da velger hun dansen. Lillian opplever stor suksess, men misunnelse og skumle farer lurer i kulissene.

Liljene

Skrevet av Bente Pedersen og utgitt av Bladkompaniet mellom 2000 og 2001. Miniserien ble på totalt 3 bøker.

De var en slekt, en lenke av kvinner, stolte og selvstendige. Den første var Raija – så Rosa – så kommer de tre bøkene om Lilja, Lilan og Lily. Dette bøkene i trilogien som binder seriene om Raija og Rosa sammen.

Livets døtre

Skrevet av May Grethe Lerum og utgitt av Bladkompaniet mellom 1993 og 1998. Serien ble på 35 bøker. Mellom 2007 og 2010 ble serien utgitt på nytt av Schibsted.

Lyster 1651. Ingen hadde ventet å finne et barn på fjellgården etter den avdøde, gale eneboeren Gamle-Andreas. Liv var 12 år, og visste allerede for mye om menneskers ondskap. Men hun bar en livskraftig arv i seg, på mer enn en måte.

Livets lenker

Skrevet av Christin Grilstad Prøis og utgitt av Cappelen Damm mellom 2010 og 2016, ble på 42 bøker.

Gudbrandsdalen, sommeren 1856. På fjellgården Heimsett vokser den atten år gamle Elen opp. Selv om familien lever under trange kår, smiler lykken til Elen. Men en dag avdekkes tragedien: Faren har satt seg i stor gjeld. Helt uventet tilbyr doktoren i bygda seg å redde familie gården fra tvangssalg. Han har kun ett krav – at han får Elen som brud.

Livsarven

Skrevet av Ann-Christin Gjersøe og utgitt av Cappelen Damm mellom 2006 og 20012. Serien ble på 36 bøker.

En kald vinterdag i 1881 blir doktoren hentet i all hast til Gimle Gaard, vest i fjorden. Klokkestøperens hustru sliter med nok en hard barnefødsel, og familien frykter det verste. Som eldste datter må atten år gamle Abelone være både fødselshjelper og husfrue i en hektisk førjulstid. Men den dramatiske fødselen er bare den første i en rekke skjebnesvangre hendelser som rammer Abelones familie …

Lokketoner

Skrevet av Sigrid Lunde (Sverre Årnes). Utgitt av Cappelen Damm. Lansert 7. okt -13 og serien ble på 12 bøker.

Sæterdalstraktene tidlig på 1800-tallet. Vi følger husmannsjenta Synnøve og hennes forelskelse fløytespilleren Bent i jakten på et bedre liv. Synnøves bestemor ønsker seg vekk fra sulten og armoden og vil at Synnøve skal gifte seg rikt, med Oddvar Einbakk. Over den vakre bygda hviler skyggen av gården Storset. Herren der,
den forhatte dragonløytnant Lars Storset, bruker plassfolket som brikker i sitt eget maktspill.

Losbarna

Skrevet av Dorthe Erichsen. Utgtt av Schbsted Forlag. Serien ble utgitt mellom 2011 og des 2013, den ble på 20 bøker.

Natt til 1. januar 1900 blir Julie og Jon født i Losvika ved Tjøme. Samme natt går lossjekta med fedrene deres ned på havet, og begge omkommer. Sytten år senere er de på vei ut i voksenlivet. Jon drar til sjøs, mens Julie tar seg arbeid som stuepike på det nye hotellet. Der må hun hanskes med overklassen fra Kristiania, venninnens hemmeligheter og sin egen gryende forelskelse …

Lydias løfte

Skrives av Jenny Micko. Utgis av Aller Forlag. Lansert 8. mars 2016, ferdig utgitt samme år. Miniserien ble på 3 bøker.

Rosendal 1901. Idet høstmørket senker seg, siger også onde krefter inn over den vakre bygda, der den frilynte Lydia driver en skjenkestue med sin mor. Lydia elsker hjemstedet sitt, har et eksepsjonelt blikk for detaljer og klarer ikke å la et mysterium ligge. Da hun en kveld kommer over en mann som er tatt av dage, trekkes Lydia inn i en malstrøm av svik og fare, som setter hennes evner og virkelighetsoppfatning på en svimlende prøve. Samtidig kommer mystiske og vakre Sjur til bygda – det blir en ny prøvelse for Lydias følelse.

Lykkejegerne

Skrevet av Jan H. Jensen og utgitt av Bladkompaniet mellom 1984 og 1987. Miniserien ble på 8 bøker.

Fire søsken fra Mandal, fra fattig kår – sjøen lokker med arbeid, spenning og eventyr. De var så forskjellige som søsken kunne bli – likevel var de uadskillelige, og i motgang var samholdet sterkere enn noensinne.

Maria av Svaneberg

Skrevet av Elisabeth Hammer og utgitt av Cappelen Damm Forlag mellom 2011 og 2013. Serien ble på 16 bøker.

Vestfold, Jalsberg grevskap i året 1807. Maria er oppvokst i Tenvikens lille krets av dannede, og frem til nå har Maria levd et bekymringsløst liv på Svaneberg gods. Med Marias liv snus på hodet da hun møter Philip – en gåtefull offiser og enkemann. Og i en tid da krigene i Europa får dramatiske følger for Norge, risikerer Maria å miste alt hun tidligere har tatt for gitt. Hun sniker seg ut en sen natt, og overser noe som ikke er ment for hennes øyne. Hun flykter fra stedet, men blir forfulgt!

malmbyen

Malmbyen

Skrevet av Aud Midtsund. Utgitt av Bladkompaniet. Lansert 18. februar 2013 og avsluttet etter 32 bøker den 17. juli 2017.

Året er 1910, og den nitten år gamle arbeiderjenta Johanna har store drømmer og håp for fremtiden. Malmeventyret i Kirkenes er i full gang, men så skjer det en forferdelig ulykke på knuseverket …
Den kjekke, livsglade direktørsønnen Morten Langhelle viser Johanna stor omtanke i hennes vanskeligste øyeblikk. Hun blir hodestups forelsket i ham, men vet at en slik kjærlighet er umulig.

Mellom himmel og jord

Skrevet av Jorunn Johansen, illustrert av Vebjørn Strømmen og utgitt av NorskeSerier. Lansert 08. januar 2021 og avsluttet 17. juni 2022. Ble på 12 bøker.

Hedmark, 1896: Alva bor på gården Smedstun på Namnå sammen med sin far. Hun er atten år den sommerdagen en herremann kommer ridende og spør etter faren hennes. Ikke vet hun at denne mannen skal få stor innvirkning på hennes videre skjebne …

Stemmen var dyp og myndig. Han ga inntrykk av å være vant til å kommandere andre og få det som han ville.
Alva likte ikke oppsynet hans. Han var så nedlatende at hun straks fikk en følelse av uro i kroppen da hun så inn i de grå øynene hans.

Misteltein

Skrevet av Elisabeth Hammer og utgitt av Cappelen Damm mellom 2014 og 2016, ble på 24 bøker.

Forbudte følelser, intens tiltrekning og stormende sjalusi. Horten 1920-årene. Selma sliter med å forsørge småsøsknene sine, samtidig som ukjente følelser vekkes i henne. Hun er glad i barndomsvennen Sverre, men tiltrekkes av den arrogante rikmanssønnen Joakim. Hun dras inn i et skjebnesvangert sjalusidrama.

Morgengry

Skrevet av Rune Angell-Jacobsen og utgitt av Aller Forlag mellom 2012 og okt 2013. Serien ble på 16 bøker.

Året er 1940, frykten for en kommende krig hviler tungt over landet. De to studentene Inger og Hans-Jørgen inngår en pakt og forlover seg samme natt som tyskernes inntog i Norge starter. Mens lyskasterne fra krigsskipene slår innover Trondheim klamrer de seg til hverandre, vel vitende om at ingenting kommer til å bli som før etter denne skjebnesvangre natten …

Morgensol

Skrevet av Anne Marie Stamnestrø, illustert av Kjetil Nystuen og utgitt av Bladkompaniet. Lansert 25. september 2017 og siste bok kom 12. mai 2019. Serien ble på 12 bøker.

Året er 1770. Iselin er enearving på storgården Thrane på Ås i Akershus. Nå som hun er 18 år, vil foreldrene gjerne ha henne gift, men Iselin vegrer seg. Så møter hun den flotte bøkkersønnen Daniel …

Mens de sto i trengselen i våpenhuset, kjente Iselin varm pust i nakken. Hun stivnet til. Hvordan hun umiddelbart kunne vite at det var pusten til Daniel, skjønte hun ikke. Han streifet henne liksom tilfeldig og hvisket lavt: «Neste søndag.»

På Nøstetangen glassverk lever 16 år gamle Maren i en trygg og god tilværelse med foreldrene – inntil en brann snur alt på hodet og sender henne alene ut i verden.

Morild

Skrevet av Torill Karina Børnes, utgitt av Cappelen Damm og illustrerer av Eline Myklebust Madsen. Lansert 24. juli 2017, siste kom 23. august 2019. Er på 15 bøker.

Syndig kjærlighet og mørke hemmeligheter
Den røde boken duftet av farget skinn. En drøm var gått i oppfyllelse. I denne skulle hun skrive. Skape historier. Men først skulle hun skrive navnet sitt i den. Frida Kornelia Bakka, fra Bakkatunet.

Bergen, desember 1913 – Elleve år gamle Frida er på bytur og får en vakker skrivebok av onkelen. Hun enser knapt slapset og kulden, for hun har fått den mest makeløse skatt. Plutselig blir hun løpt over ende av to slyngler, og hun er nær ved å bli påkjørt av en bryggerivogn. Boken faller i rennesteinen. Hun får bare glimt av et par isblå øyne, så er guttene borte.

Øya Mydla, 1920 – Frida arbeider lange dager i saltebua og har mange plikter hjemme. I stjålne stunder dagdrømmer hun om nabogutten Sindre. En dag legger en båt til kai, og en velkledd ung mann stiger i land. Det er den nye eieren av kremmerstedet Solvik, og Frida klarer ikke å riste av seg følelsen av at hun har sett ham før.

morshjerte

Morshjerte

Skrevet av Anne-Lise Boge, illustrert av Ingun Mickelson og utgitt av Cappelen Damm. Første bok kom 7. mai 2009, siste 23. april 2019. Er på 31 bøker.

Året er 1928. I den lille bygda Landvik er det førjulsvinter og barfrost, og fjorden er frosset til, slik at ungdommene kan more seg på isen. Maren på 17 år er datter av handelsmann Thorvald Bredli, som eier og driver stedets eneste butikk. Kjøpmann Bredli er en velhavende mann, en av dem som betyr noe i bygda. For her er det et strengt skille mellom dem som har penger og betyr noe – og de andre.

Maren er enebarn og farens øyesten, og det er hun som skal føre hans livsverk videre. Men det skal skje på farens premisser. Han venter at hun med tid og stunder vil finne en ektemann av sin egen stand, for han mener at penger og posisjon er viktigere enn kjærlighet. En dag blir fattiggutten Trond Lia ansatt på lageret. Trond, gutten med de mørke silkekrøllene og de dypblå øynene. Maren er fortapt, og forelskelsen går over til kjærlighet. Lite vet ungjenta om hvilke skjebnesvangre konsekvenser dette forholdet skal få, både for hennes eget liv – og andres.

Mørketid

Skrevet av Salmund Kyvik og utgitt av Bladkompaniet mellom februar 2014 og mai 2016. Serien ble på 18 bøker.

Familien Henriksen fra Bekkelaget i Oslo er en vanlig familie som lever i en uvanlig tid under andre verdenskrig. Journalistfaren Frode, den hjemmeværende Marianne og de tre halvvoksne barna tar ulike valg som får store konsekvenser både under og etter krigen. Derfor blir ikke 9. april bare en skjebnedag for Norge, men også en skjebnedag for familien Henriksen. Etter denne dagen blir ingenting som før.

Nattergalen

Nattergalen

Skrevet av Ida S. Skjelbakken, som illustrerte selv. Utgitt av Bladkompaniet. Første bok ble utgitt 17. september 2018 og etter 10 bøker ble miniserien avsluttet 21. februar 2020.

En historie om frihet, forbrytelser og kjærlighet
Året er 1891. Sytten år gamle Linde lever et bekymringsløst og beskyttet liv på en liten husmannsplass i Nes herred. Men en sommernatt skjer det noe som forandrer livet hennes for alltid …
– Nå skal du bli med meg ut, så vi ikke forstyrrer din far, hvisket han. – Men jeg kan ikke love deg at du kommer til å nyte det like mye som jeg. Du har en ild i deg, jeg kan se det i øynene dine.
Linde møtte blikket hans.
– Nettopp, sa han og nikket. – Det er nettopp det jeg liker.

Madam Othilie Conradsen er dronningen av det mørke Vaterland og har full kontroll over hvem som besøker bordellet hennes – helt til det dukker opp en gjest fullstendig ulik alle andre hun har truffet.
Hun skulle til å lukke ytterdøren da hun hørte et skrik ute fra gaten. Det var ikke uvanlig å høre den slags, men det hadde vært noe med akkurat dette skriket som fikk henne til å stanse opp og lytte.

nattlys

Nattlys

Skrevet av Salmund Kyvik, illustrert av Kjetil Nystuen og utgitt av Bladkompaniet. Lansert 4. juni 2018 og avsluttet etter 15 bøker den 10. juli 2020.

Smuglertid, lengsel og kjærlighet !! Fra 1916 til 1927 er omsetning av sprit forbudt i Norge. Avholdsfolket jubler, samtidig skapes et enormt svart marked. Myndighetene mobiliserer mot små og store smuglere. Forbudstiden preges av drama og følelser …
Lillian har hatt en vond oppvekst, og da hun som 18-åring får huspost i Kristiania, er hun overlykkelig. Hun skal tjene penger, hun skal oppleve spennende ting i hovedstaden – fremtiden er hennes! Men én ting skal hun ikke: tenke på ham hun en gang møtte.
Mads er 18 år og kan endelig reise fra det beryktede guttehjemmet på Bastøy. Full av optimisme og tro på fremtiden drar han til Kristiania, men ingenting blir som han har tenkt. Det er umulig å få jobb, moren jager ham på dør og piken han drømmer om, vil han nok aldri møte igjen.
Unggutten så langt på henne. Det var smerte og sårhet i blikket, men også noe annet. Lillian så motorbåten forsvinne utover mot Bastøy. Fremdeles kjente hun avtrykket av kinnet hans mot sitt. Det var merkelig godt.

nattmannens-datter

Nattmannens datter

Skrevet av May Lis Ruus. Utgitt av Cappelen Damm. Lansert 4. juni 2012, og avsluttet etter 40 bøker den 20. mars 2017.

Bergen 1701; Lucie vokser opp blant andre foreldreløse barn på det fryktede Tugt- og manufakturhuset. En natt sniker hun seg ut for å finne en bursdagsgave til venninnen Tilly. Lucie ser noe som glitrer – en ring! Men ringen sitter på en hånd, som tilhører en død kvinne. En ung kvinne Lucie kjente så altfor godt. Straffen for å bryte husorden er nådeløs; Lucie blir pisket og slått med stokk i alles påsyn. Midt under den brutale tuktingen bryter en stemme inn, den forhatte nattmannen. Hvorfor vil han redde Lucie?

nattØyne

Skrevet av Camilla Hjertø og utgitt av Schibsted mellom 2005 og 2006. Miniserien ble på 8 bøker.

Tone liker å gå tur om natten, hun trekkes mot mørket – på samme måte som hun trekkes mot mannen hun møter en sen kveld. Tones bestemor tar plutselig kontakt, etter mange år i utlandet. Hun synes det er på tide at Tone får vite hvem hun egentlig er, og hvilke evner hun har. Plutselig er livet hennes snudd på hodet. Hun legger ut på en reise som skal vise seg å forandre henne og familien for alltid.

Nordlys

Skrevet av Synnøve Eriksen og utgitt av Schibsted mellom 2008 og 2009. Serien ble på 13 bøker. Utgitt på nytt av Cappelen Damm med nye forsider mellom 2021 og 2022.

Bli med til syttitallet, til svingende musikk og bukser med sleng. Bli med til søsknene Sørensen til Vestbygd i Nordland, der mor Karen driver kafé og storesøster June skal gifte seg! Alle har sine fengslende historier. Og alle bærer på gleder og sorger – ikke minst de to yngste i søskenflokken, Connie og Annine, som begge er svake for storsjarmøren Kurt Blålid. Men hvor blir det av bruden?

Nordlysets døtre

Skrevet av Ellinor Rafaelsen og utgitt av Cappelen mellom 2004 og 2005. Serien ble på 12 bøker. Handlingen er fra Mo i Rana i perioden fra begynnelsen på 1900-tallet og frem til i dag.

I 1902 etableres jernverketi Mo. Unge og vakre Kaja drømmer om livet utenfor det lille småbruket, og det dukker opp nye og spennende mennesker i den lille byen. Kaja tenker fremdeles på den fremmede rallaren som dukket opp en dag like etter fjøstid.

Novemberbarn

Skrevet av Yvonne Fjeld og utgitt av Cappelen Damm Forlag mellom 2008 og 2011. Serien ble på totalt 20 bøker.

Imredal, 1865. Judianna er prestens datter, men det bare de fire sønnene hans som teller. Ingen ser Judianna, og ingen snakker om moren hennes. Slik har det alltid vært. En dag gjør hun et nytt bekjentskap på kirkegården: husmannssønnen Adam, som er utstøtt av lokalsamfunnet og kirken, men er velsignet med helt spesielle evner.

Nye horisonter

Skrevet av Ellinor Rafaelsen og utgitt av Cappelen Damm Forlag. Utgitt mellom 4. mars 2013 og 24. august 2015. Ble på 20 bøker.

Trondheim, året er 1925. Amanda er enebarn og arving til Eikelund herregård. Hun er opprørsk og går på tvers av sine konservative foreldres ønsker og planer for fremtiden. De stadige konfrontasjonene gjør at moren og faren ønsker å få henne gift snarest mulig – og da hun forelsker seg hodestups i en ung sjøfant, truer faren med å gjøre henne arveløs.

Odelsjenta

Skrevet av Anne Marie Meyer. Utgitt av Cappelen Damm Forlag. Lansert i 2007, slutt i 2015, serien ble på 50 bøker.

Aurdal i Valdres på slutten av 1800-tallet. I bygda er det stor forskjell på fattig og rik. Dyp religiøsitet og overtro blomstrer – og hverdagen er preget av blodslit både for storkar og legdekone. Odelsjenta på Gilstad gård, Kristin, og husmannsgutten Anders er sterkt knyttet til hverandre fra barnsben av, på tross av klasseforskjellen, og de bærer på drømmen om at det en dag skal bli de to. Men Kristins skjebne er allerede beseglet av faren, Lars.

Olwyns Saga

Skrevet av Berit Bertling Cappelen og utgitt av Cappelen mellom 2004-2005. Serien ble på 10 bøker. I peroden 2008-2009 ble den gitt ut på nytt av Cappelen Damm, med navnet “Kelterprinsessen” av forfatter “Victoria Wang”.

Handlingen i serien finner sted i Frankrike og England i perioden fra 500-tallet til vikingtiden. Den sterke og modige kongsdatteren Olwyn er bare 17 år gammel da hun røves av jarlesønnen Ebroin og føres til hans hjem i Essex. Olwyn behersker imidlertid noe som få unge kvinner gjorde på den tiden, sverdet og hesten. Dette gir henne styrke og mot til å møte utfordringene som møter henne.

Opprør

Skrevet av Willy Ustad og utgitt av Schibsted mellom 2004-2005. Miniserien ble på 7 bøker.

1968. Arbeidere og studenter på barrikadene preger nyhetsbildet – etterhvert også i vår lille del av verden. Norske Britt Fagerbekk er på vei til rockekonsert i Stockholm. Som vanlig haiker hun, men denne gangen holder det på å gå fryktelig galt. I siste øyeblikk blir hun reddet av Peter Hammer, en hemmelighetsfull motorsyklist som skal samme sted som hun selv. Da venninnene svikter, spør Peter om hun vil dele telt med ham.

Over skyene

Skrevet av Jorunn Johansen og utgitt av Cappelen Damm mellom mars og oktober 2018. Miniserien er på 7 bøker.

Mystikk og lidenskap fra Finnskogen!
Livet på storgården Skoglia er ikke enkelt for den sytten år gamle Elisabeth og faren Henrik. Moren lider av sinnssykdom, og litt etter litt avdekkes familiehemmeligheter som river grunnen vekk under familien.

En gryende forelskelse mellom odelssønnen på nabogården og Elisabeth tar brått en ny vending når det lyder skudd fra skogen. Mennene i bygda samler seg for å undersøke hva som er skjedd, og uhyggen sprer seg når de kommer frem til åstedet.
Et gammelt sagn stiger frem i minnet, og redselen senker seg over bygda …

papirslottet

Papirslottet

Skrevet av May Lis Ruus, illustert av Kjetil Nystuen og utgitt av NorskeSerier. Utgitt mellom 14. mai 2018 og 27. september 2019. Ble på 12 bøker.

Bergen, 1808. Celia er atten år når hennes far selger huset og handelsgården i byen for å satse alt på krutt- og papirmøllen på idylliske Alvøen. Underveis til sitt nye hjem blir familien vitne til at en kvinne faller i sjøen fra en klippe. Den dramatiske hendelsen avdekker at deres nye hjemsted skjuler mørke hemmeligheter. Kanskje blir ikke livet på landet så fredelig som Celia har sett for seg.

«Se! Det er noen oppe på pynten! Et elskende par … åh, så romantisk!» Søsteren pekte.
Celia så opp. Solen blendet henne, men hun kunne skimte to skikkelser tegne seg mot den blå himmelen. At de våget! Klippen var høyt over vannet, og under var det skjær. «Å! Se! Det er en som … kvinnen faller!» Celia satte i et skrik.

perlemor

Perlemor

Skrevet av Kaja Nylund, illustert av Ken Jeremiassen og utgitt av Bladkompaniet mellom 15. juni 2015. og 13. desember 2019. Serien er på 32 bøker.

En historie om livet, døden og kjærligheten i havgapet.
Året er 1897. Det stormer på Værøy. Jona liker å gå sine egne veier. Hun elsker hjemstedet sitt, det vakre, ville Værøy. Her føler hun seg fri, her er hun født, her skal hun leve, og her skal hun dø. En dag ankrer et skip opp utenfor øya, og den britiske kapteinen Adam Wilkinson går i land. Han vinner Jonas hjerte og hun hans. Men er det slik at kjærligheten alltid seirer – eller må den vike for plikten, friheten og Jonas elskede Værøy?

Polarnetter

Skrevet av Ellinor Rafaelsen og utgitt av Cappelen Damm mellom 2008-2011. Serien ble på 18 bøker.

På begynnelsen av 1900-tallet flytter Tora fra Tromsø til Svalbard på grunn av kjærligheten. Da hun kommer dit får hun ingen hyggelig mottakelse. Hun opplever stedet som et mannsdominert isøde med intriger, sjalusi og naturkrefter som hun aldri vil lære å kjenne.

– Du føler noe for meg også, ikke sant? Han løftet haken hennes. ?- Du har vel skjønt kordan det e, hvisket Jona. -? Ja, det har jeg. Likevel skal du gifte deg med Trym. Han sa det uten bitterhet. -? Og det har hele tiden vært meningen. Er du glad for det? Holder du av ham? Kan du ikke heller reise med meg?

Påfuglhuset

Skrevet av Anna Aukland. Utgitt av Cappelen Damm Forlag mellom 2012 og 2013. Miniserien ble på 6 bøker.

Ada Heidmann er foreldreløs, men har klart seg godt i livet. Som ung husjomfru ved et idyllisk kurbad i Buskerud får hun oppleve mye – og treffe mange. En kald vinterdag i 1883 ankommer en gjest som spør etter henne. Ada kan ikke huske å ha sett mannen før, men synes det er noe kjent ved ham. Og så forteller gjesten henne noe som vil forandre hennes liv for alltid.

Raija

Skrevet av Bente Pedersen og utgitt av Bladkompaniet mellom 1986-1994. Serien ble på 40 bøker. Utgitt på nytt av Schibsted Forlag mellom 2004-2006, denne gangen som 20 dobbeltbind.

Raija er som en fremmed, eksotisk fugl i sitt nye hjemland, Nord-Norge. Nøden i det krigsherjede Finland tvinger hennes foreldre til å “selge” henne til en norsk familie. Raija møter 1700-tallets Nord-Norge, en verden full av mystikk og overtro. Raijas nye dag er hard og nådeløs – men gir også løfter om gryende kjærlighet i lyse, varme netter…

Rallarliv

Skrevet av Arne Flatin og utgitt av Bladkompaniet mellom 1992 og 1993. Miniserien ble på 6 bøker.

Var ikke Hauk Halvorsen Skotet blitt akterutseilt i Kragerø en vårdag i 1898, ville han aldri ha begynt som anleggsarbeider, og han ville aldri ha truffet Anna. Arbeidet på veianlegget var hardt, men kameratskapet og samholdet blant rallarne var en ny opplevelse for Hauk. Han fant seg fort til rette i den barske og steile, men også varmhjertede og lojale arbeidsgjengen. Likevel kunne han ikke glemme Anna, den mørke, hemmelighetsfulle skjønnheten som stjal hans hjerte i et kort, heftig møte.

rebekka

Rebekka

Skrevet av Kaja Nylund, illustrert av Eline Myklebust Madsen og utgitt av Bladkompaniet. Første bok kom i juni 2013 og siste kom 12. mars 2021, etter 55 bøker.

Rebekka er datter av krambubebestyreren på Ørsnes. Faren vet ikke hva godt han kan gjøre for henne, men Rebekka savner moren, som døde da hun var liten. Livet forandrer seg da hun overraskende får tilbud om å bli fintaus på bygdas storgård, Solthun.

– Rebekka … Han gned seg trett i øynene. – Den her gården romma langt fleir hemmeligheta enn du vett om. Men kan hende du en dag blir i stand tel å se førbi velstanden, de fine romman, møblan, og oppdag at det lura spøkelsa i kvær einaste krok!

Rebekka har en god og trofast venn i nabogutten Tobias, men i det siste har det kommet noe mellom dem – en spenning som er i ferd med å endre forholdet …

rederiet

Rederiet

Skrevet av Øystein Antonsen, illustrerr av Ken Jermiassen og utgitt av Bladkompaniet. Lansert 2. mai 2016 og avsluttet 19. november 2021 etter 40 bøker.

Fire kvinner. Fire skjebner. Og en verden i endring …
Sørlandet, 1891: Louise ankommer Flosta med en stor porsjon spenning og forventning. Hvordan vil livet som lærerinne for privilegerte barn på en liten øy bli? Kommer hun til å savne Kristiania?
Rederfruen Marie Olsen har mye å tenke på. Hun gleder seg både til å få ny stuepike og til å hilse på den nye lærerinnen. Denne gangen må det bli annerledes. Det må gå bra

Louise smilte tilbake, og noen sekunder møtte hun blikket hans. Øynene var så klare og blå. Det var som om de trakk henne til seg og fanget henne. Så flyttet Salve blikket over på sin kone og ga henne et lett kyss på kinnet. Louise ble varm i kinnene av skam og slo blikket ned.

Rimfrost

Skrevet av Trude Brænne Larssen og utgitt av Damm mellom 2006 og 2008. Serien fra vikingtiden ble på 14 bøker, og handler om Rime, datter av Ulva fra serien Ulveøyne.

Handlingen starter i år 1029, ca 180 år etter Ulveøyne sluttet. Seidkvinnen Rime, datteren til Ulva, bor alene i en avsidesliggende steinbu. En dag får hun besøk av Håkon Jarls menn, som vil ta henne med til Lade hvor Håkon Jarl venter. Rime aner uråd og rømmer. Håkon Jarl vet at Rime bærer på en hemmelighet, og han vil gå langt for å få kjennskap til den – med eller uten hennes samtykke.

Rosa

Skrevet av Bente Pedersen og utgitt av Bladkompaniet mellom 1997 og 2000. Serien ble på 35 bøker.

Kåfjord, 1826. Her finner vi Rosa, barnekvinnen med janusansiktet. Som et offer for svik, fordømmes hun fordi hun er annerledes. Samtidig er hun uimotståelig for menn, som trekkes mot henne som sommerfuglen til blomsten. Rosa frykter ikke kjærligheten, for å si nei til kjærligheten er å si nei til livet.

Rosehagen

Skrevet av Merete Lien, illustrert av Smaapigerne og utgitt av Cappelen Damm mellom 2006 og høsten 2019. Serien ble på 88 bøker.

Rosehagen er en serie om løgn og sannhet, om svik og kjærlighet. Handlingen foregår i Bergen og Kragerø på slutten av 1800-tallet. Emily Meyer har hukommelsestap, og husker ikke noe fra tiden før hun var ti år gammel. I mange år har hun levd et beskyttet liv i Bergen sammen med moren. Men en dag oppdager hun at tilværelsen er bygd på en løgn…

Et brev forandrer alt, og Emily forlater moren og kaster seg ut i et nytt liv i Kragerø. Der møter hun mennesker som vil henne vel; spesielt fyrvokteren Aksel. Men det er også mange som helst ser at hun forsvinner. Emily leter etter sannheten om sin fortid, men blir stadig møtt med nye løgner. Jo mer hun husker, desto viktigere blir det for visse personer å få henne til å tie.

rosemalt

Rosemalt

Skrevet av Annikki Øvergård. Utgitt av Cappelen Damm Forlag. Lansert 19. august 2013. Den 25. og siste boka ble utgitt 20. februar 2017.

Rebekka Lie er sytten år og foreldreløs. Hun drømmer om å bli malerinne, men må i stedet ta tjeneste på gården Lie i Østerdalen. Samtidig utvandrer kjæresten, Jens, til Amerika. Malerdrømmen synes fjernere enn noen gang, inntil en dekorasjons- og rosemaler kommer til Lie for å søke arbeid. Storbonden på Lie tar godt imot Rebekka, men hans hustru, Nicoline, klarer ikke å gi gården en arving, og er blitt en streng og bitter kvinne.

Sagen om Eyvind Bolt

Skrevet av Willy Ustad. Utgitt av Cappelen Damm Forlag. Lansert 25. august 2014 og avsluttet den 28. september 2015. Miniserien ble på 9 bøker.

Eyvind Bolt er eneste arving til en stor slektsgård, og kvinnene slåss om hans gunst. Men da han nekter å bøye seg for Kirkens krav, ønsker den mektige biskop Armand ham død. Eyvind flykter til fjells, hvor han treffer på en kvinne som er like god med buen som ham selv. Eyvind kan ikke ta blikket fra henne, men får ikke vite hvem hun er eller hva hun heter, og hun går sin vei. Biskopens menn er etter ham, og samtidig er en enda farligere fiende på vei. Året er 1349, og en grusom pest sprer seg raskt.

Sagaen om Isfolket

Skrevet av Margit Sandemo og utgitt av Bladkompaniet mellom 1982 og 1989. Serien ble på 47 bøker og en av norges største suksesser. Senere utgitt i innbundet utgave, og deler av serien som lydbøker.

Slektsaga som begynner med Silje Arngrimsdatter. I 1581 var 17 år gammel da pesten tok livet av hele slekten hennes. Med to foreldreløse barn å ta hånd om, nærmet hun seg likbålene utenfor Trondhjem for å få varmen i seg. Bare en mann ville hjelpe henne. En mann av Isfolkets ætt.

Sagaen om Sunniva

Skrevet av Liv Almendingen og utgitt av Cappelen Damm Forlag mellom 2009 og 2012. Serien ble på 23 bøker.

Året er 1349. På gården Elvestad forberedes det bryllup for den unge bondejenta Sunniva Persdatter. Samtidig legger Svartedauden sin klamme hånd over by og bygd. I kjølvannet av pestens herjinger må Sunniva kjempe sitt livs kamp for å overleve. Denne mektige sagaen handler om mennesker som rives fra hverandre, skjebner som veves sammen og hete kjærlighetsbånd som knyttes og brytes.

Sagnet om Lysets Rike

Skrevet av Margit Sandemo og utgitt av Bladkompaniet mellom 1995 og 2000. Serien ble på 20 bøker. Utgitt på nytt av Schibsted, mellom 2010 og 2011, denne gangen som dobbeltbind. Også gitt ut som innbundet.

Heksemesterens familie var sammen med sine venner endelig på vei gjennom de mystiske Portene. Ingen visste hva som ventet på den andre siden. Heldigvis var Tiril og hennes nærmeste lykkelig uvitende om katastrofen som hadde inntruffet; at heksemesteren og hans eldste sønn ikke hadde sluppet gjennom Portene. Dette er den første boka i denne serien, som knytter seriene om Isfolket og Heksemesteren sammen i en fantastisk verden bortenfor tid og rom.

Sara

Skrevet av Bente Pedersen og utgitt av Bladkompaniet i 1995. Miniserien ble på 6 bøker.

Det var krig i Europa, og i 1915 begynte ringvirkningene å bre seg til Norge. Skibotn ble knutepunkt i nord, herfra krysset over 2000 hestkjørere grensen til Finland med varer. Sara fra Senja var en gåtefull jente, kvikk og arbeidsom, men ingen kom henne egentlig nær. Midtvinters 1916 kom hun til Skibotn. Der traff hun spillemannen Lars, men Sara ville noe mer enn å stelle hus og danse tango. Hun ville bli hestekjører.

Sara Vakker

Skrevet av Rune Angell Jacobsen og utgitt av Bladkompaniet mellom 2002 og 2005. Serien ble på 22 bøker.

Sara kommer fra en fattig familien, men hun har pågangsmot og en ukuelig vilje. Hun bor på en husmannsplass under storgåden Manstad i Melhus i Sør-Trøndelag. Sønnen på gården blir tidlig interessert i den vakre husmannsjenta. Sara har imdlertidig bare øyne for Ole. Da Johannes prøver å ta Sara med vold, kommer Ole henne til unnsetning. En handling som forandrer deres liv totalt, for man går ikke løs på en storbonde ustraffet.

seterliv

Seterliv

Skrevet av Dorthe Erichsen, illustrert av Eline Myklebust Madsen og utgitt av Bladkompaniet. Lansert 10. august 2015 og avsluttet 24. januar 2020. Serien er på 28 bøker.

Romantikk og rallarliv i Hallingdal. Året er 1905. Mye skjer i Norge, men for Ingebjørg fra Svartlia går livet sin vante gang. Så skjer det en tragedie som forandrer alt, og tilværelsen blir ikke lettere da hun oppdager at moren har holdt ting skjult for familien. Samtidig håper den staute odelsgutten Tolleiv at Ingebjørg skal se hans vei. Hun, derimot, har bare øyne for den mystiske rallaren Elias, selv om mange advarer henne mot ham …
«Jeg har tenkt på deg.» Pusten hans var varm mot øret.
«H-har du?» stammet hun. De brune øynene boret seg inn i hennes. «Hver dag siden vi møttes.» Hva skulle hun svare? Hun kunne i hvert fall ikke si at hun hadde tenkt på ham døgnet rundt.

Sjamanens rike

Skrevet av Dag Ove Johansen og utgitt av Egmont mellom 2002 og 2003. Serien ble på 12 bøker.

Finnmarksvidda, 1893. Marit staket seg tålmodig av gårde etter reinflokken. Det var umulig å bevege seg gjennom snølandet uten å tenke på Ánde Ravna, den lyshårete og spenstige unggutten med de blå øynene og det varme smilet. Hun lengtet etter en ny natt i lavvoen slik at hun igjen kunne kjenne lukten av einerpusten hans.

Skjebneringen

Skrevet av Veronica Varhovd og utgitt av Bladkompaniet mellom 2001 og 2003. Serien ble på 13 bøker. Seriens handling strekker seg fra år 700 – 1900, en bok pr århundre.

Ulvhilds foreldre hater hverandre, men hun forstår ikke hvorfor. Takket være trellen Torarin, overlever hun den feiden som foreldrenes hat nører oppunder. Som takk for at hun har livet, gir hun trellen den største gaven han kan få – friheten. Hun får en ring av ham som takk. Når Ulvhild blir giftet bort til Ragnvald, føler at hennes skjebne på en merkelig måte er knyttet til ringen hun fikk av Torarin.

Skjebnespill

Skrevet av Inger Harriet Hegstad og utgitt av Cappelen mellom 2003 og 2006. Serien ble på 15 bøker.

En forsmådd kvinne hadde en gang gannet ulykke over familien. Det som skjedde nå, kunne tyde på at forbannelsen var trådd i kraft …
Thomas føler at alle rundt han venter på at han skal innrømme at Camilla er gravid. Men det kan han ikke. For hvis hun er det, er det i hvert fall ikke han som er faren.

skjebnestier

Skjebnestier

Skrevet av Pia Pedersen, illustrerr av Eline Myklebust Madsen og utgitt av Cappelen Damm. Lansert 20. august 2018 og avsluttet 18. februar etter 20 bøker.

Hadeland, 1910. Et skrik skjærer gjennom natten. Det varsler fare.
I nærheten bor ungjenta Lovise på et fattig småbruk. Familien strever med å overleve, men Lovise elsker dyrene og drømmer om bedre kår. I kirken oppdager Lovise en dag en vakker pengepung. Da hun prøver å finne eieren, blir hun stanset av en fremmed mann.

Han grep henne hardt rundt skulderen og hvisket iltert: «Hva gjør De her? Messen har begynt, De kan ikke fly rundt i trappene!»
«Men hu som gikk opp her før meg, må ha mista denne,» stotret Lovise og rakte frem pungen.
Han slapp brått taket i henne og stirret ned på det hun hadde i hånden. Så røsket han den lynraskt til seg. «Det var ingen som gikk opp her før Dem,» påsto han. «Den der er min.»
Lovise gapte. Selv ikke så fine mannfolk som ham brukte vel damepunger?

Skjebnesøstre

Skrevet av Natalie Normann. Utgitt av Schibsted Forlag mellom 2012 og 2014. Serien ble på 14 bøker.

På et sosietetsball i Bergen i 1793 gjør overklassepiken Constanse Crofft skandale da hun oppdages sammen med en ung mann langt under hennes stand. For å dysse ned det som har skjedd, blir hun sendt til sin grandonkel, den eksentriske herr Conrad. Den fattige ungpiken Karen Viken har bodd hos herr Conrad siden pleieforeldrene døde. Jentene blir gode venner, noe som skal vise seg å føre begges liv i en retning ingen av dem kunne ha forestilt seg.

skjaergardsliv

Skjærgårdsliv

Skrevet av Jeanette Semb, illustrert av Eline Myklebust Madsen og utgitt av NorskeSerier. Lansert i september 2012 og avsluttet 26. mars 2021. Serien ble på 50 bøker.

Søstrene Josefine og Martine flytter til tante Tulla etter å ha blitt foreldreløse. Ved siden av tantens hus ligger Drøbak Strandhotell, som imponerer i sin storslagenhet. I hotellet er det et rom som aldri leies ut til gjester. Her ble nemlig en kvinne brutalt drept, og det blir sagt at kvinnene som går inn på rom 11, aldri kommer ut igjen …

– Er det hotellet? spurte Josefine og pekte. Hun hadde snudd seg og fått øye på den store, hvite bygningen som lå så majestetisk til, og med en hage som strakte seg nesten hele veien ned til fjorden.
– Så vakkert det er, sa Martine med beundring i stemmen.
– Det spøker der, kom det plutselig fra Aksel. – Det er en kvinne som går igjen.

Skumringstid

Skrevet av Elisabeth Hammer, illustert av Eline Myklebust Madsen og utgitt av Cappelen Damm mellom 29. mai 2017 og 24. mai 2019. Serien er på 18 bøker.

Kjærlighet, bedrag og mektige krefter
Rakel er arving til en gård i Vestfold. Hun ble funnet i elven som barn, og ingen visste hvor hun kom fra. Likevel er det noen som vet – og som vil henne vondt. Rakel selv har ingen anelse om dette, men hun oppdager snart underlige krefter i seg selv …

Han kastet henne i bakken så hun mistet pusten. Så la han seg over henne og presset en hånd mot halsen hennes.
– Bare skrik, hveste han. – Ingen rekker å redde deg før jeg har fått mitt!
Men da prikket det i hele kroppen hennes. En intens følelse av varme fór gjennom henne og skjøt ut i hendene. Hun grep om håndleddet hans og klemte til. Han skrek i smerte og slapp henne.
– Din heks, hvisket han. – Du er en heks!

skyggespill

Skyggepsill

Skrevet av Eva J. Stensrud og utgitt av NorskeSerier. Første bok kom 2. januar 2017 og siste kommer 27. september 2019. Serien er på 14 bøker.

Intens lidenskap og glødende hat – En ung kvinnes kamp for frihet – Et drama om frykt og mot.
Oslo/Hedmarken, april 1940 – Ingen tror at ondskapen vil ramme nettopp dem – men når verdens mektigste hær invaderer Norge, havner hamarjenta Inger Marie og familien i begivenhetenes sentrum. De rømmer mot tryggheten, men møter et helvete, og tilværelsen snus på hodet.

Lammet av frykt slåss Inger Marie for familien, for sitt eget liv, og for den besettende kjærligheten. Dramaet som følger river skorpen av gamle sår og bringer vonde familiehemmeligheter opp i dagen.

Kampen mot urett har sin pris, både for Inger Marie og for menneskene hun elsker. Men å gi opp ville være å svikte seg selv, og det er en umulig tanke for henne …

Slektsarven

Skrevet av Leif Frantzen og utgitt av Bladkompaniet mellom 1999 og 2003. Serien ble på 20 bøker.

Stor-Elvdal, 1634. På garden Gammelstugu ved Glomma lever menneskene strengt etter bygdas skikker. Torstein er forelsket i plassjenta Rønnaug, som slekt og tradisjoner sier han aldri kan få. Bondedattra Ingvild er 8 år eldre enn Torstein, men hun har bestemt seg for at ham skal hun ha.

Sofia på Måkøya

Skrevet av Kristine Henningsen og utgitt av Schibsted Forlag mellom 2011 og 2012. Serien ble på 13 bøker.

Sofia fra Oslo reiser opp til Måkøya, Finnmark, på slutten av 60-tallet. Hun skal jobbe som vikar på den lokale skolen for å samle poeng til å komme inn på Lærerskolen. Her møter hun den kjekke fiskeren Magnus. Han er annerledes de glatte, dannede mennene hun er vant med fra byen. Han liker seg best i oljehyre, har mørke skjeggstubber og et farlig, blått blikk. Hvem er han, og hvorfor kjenner hun at hjertet banker så raskt hver gang han er i nærheten? Samtidig skjer det mystiske ting i kulissene på den lille øya.

Solens barn

Skrevet av Hege Løvstad Toverud, illustrert av Vebjørn Strømmen og utgitt av Cappelen Damm. Lansert 1. november 2019 og avsluttet 25. mars 2022 etter 18 bøker.

Forfatteren vant skrivekonkurranse i 2011, og da skrev forlaget;
Den fortellingen som grep juryen begynner i en kald, vinterlig fjellbygd, hvor en fortvilet og lutfattig mor må redde livet til sine to barn ved å sende dem fra seg – på en kjelke ned en skråning! Det høres kanskje merkelig ut, men fortellingen er varm og nær og inneholder så mye kjærlighet og fortvilelse, livslyst og drama, at juryen til slutt var sikker i sin sak: Hege er vinneren!

Solfrid Bernsdatter

Skrevet av Inger-Lise Lyngmo og utgitt av Schibsted Forlag mellom 2010 og 2011. Serien ble på 12 bøker.

Høvdingsetet Medalshus i Trøndelag i år 865. Solfrid er ei vakker, vilter ungjente som blir trolovet med bestevennen Aun. Framtiden er lys, men så skjer det noe som forandrer alt. Solfrid tvinges til å forlate fra hjembygda. Hun reiser til høvdingsetet Medalhus for å begynne i tjeneste, og der møter hun den mektige Harald Halvdansson som vil samle Norge til ett rike. De blir stormende forelsket, men kjærligheten mellom dem er umulig. Solfrid er ikke av høy nok byrd til å bli hans hustru, og hun nekter å bli hans frille …

Solgudens krukke

Skrevet av May Grethe Lerum og utgitt av Bladkompaniet mellom 2000 og 2001. Serien ble på 10 bøker. Serien har handling fra år 0 – 1000, fra Betlehem hjem til Norge

Bryllupet til rikmannsdatteren Tabitha står for døren, og hennes søster Rebecca får et ondt varsel. Hun tier om dette, og kommer til å angre. Familiens liv blir brutalt forandret. Utstøtt og fordømt tennes det et gryende opprør i Rebecca. Forfulgt av sine fiender flykter hun ut i ørkenen sammen med den fremmede Ennio. Det er som om en usynlig hånd styres deres ferd mot Nilen og Solgudens krukke.

Solgård

Skrevet av Jeanette Semb og utgitt av Aller mellom 2009 og 2010. Serien ble på totalt 11 bøker og ble i 2012 utgitt på nytt som dobbeltbind (tre i den første).

Trondhjem Mai 1892. 18 år gamle Helene har vokst opp på den staseligste gården på Røros. Etter familiens fallitt må Helene ta seg jobb som tjenestejente. Hun reiser til Trondhjem for å arbeide på den flotte herregården Solgård, der de to tiltrekkende brødrene Lars og Andreas bor. Mens Helene bekymrer seg for at fortiden hennes skal bli kjent, viser det seg at Solgård har sine egne hemmeligheter og skjule…

soloppgang

Soloppgang

Skrevet av Jorunn Johansen, illustrert av Even Bøthun og utgitt av NorskeSerier. Lansert 24. juni 2013 og avsluttet 8. januar 2021, etter 100 bøker.

Forelskelse, forførelse, fortielse … Tre dramatiske kvinneskjebner som på en forunderlig måte er flettet inn i hverandre. Kongsvinger, 1838. En kvinne dømmes til halshugging for å ha drept barnet sitt. Hun er uskyldig, men ingen hører på henne, og dommen blir fullbyrdet.
Sytten år senere møter vi Andrine Tronvik, en ung jente som bor i kummerlige kår på en karrig gård. Andrines liv blir snudd på hodet da hun får tjeneste hos en velstående enkefrue. Spørsmålene hoper seg opp for Andrine. Hva skjuler seg bak dørene hos «de fine»? Hvem er nevøen som plutselig flytter inn? Og hvorfor vil ikke Andrines mor fortelle noe om familien hennes? Andrine aner ikke hvem hun egentlig er. Hun vet bare at hun må komme til bunns i alle hemmelighetene som omgir henne.

Solsiden

Skrevet av Berit Bertling Cappelen og utgitt av Cappelen mellom 2005 og 2006. Nåtids- serien ble på 10 bøker. Utgitt på nytt av Cappelen Damm i 2011, med “Vera Larsen” som forfatter.

Boka følger livet i Oslos overklassemiljø fra innsiden, et miljø der Gucci, Versace og Dior er like selvfølgelig som au-pair, cocktailselskaper og fjordutsikt.

Sonja

Skrevet av Maria Grane et pseudonym for ukjent forfatter. Serien ble utgitt av Cappelen Damm i 2010. Miniserien ble på 6 bøker, og har en etterfølger i serien Søster Sonja.

Nord-Norge, 1954. En ung kvinne. En vond hemmelighet.

Sonja kommer fra et fattig fiskerhjem i Vesterålen, og har hatt en lykkelig barndom hos gode og kjærlige foreldre. Hun har søkt på Telegrafskolen i Oslo, og fremtiden ser lys ut. Men på en ungdomsfest hender det noe som merker henne for livet. Hun orker ikke å reise til Oslo, men tar i stedet vaskejobb hos Gunnar Mortensen i Bodø. Han viser seg å være en slavedriver med sans for vakre kvinner …

”Æ har ett soverom sjøl, og så e det et lite bad du kan bruk. Ja, vi bruka det jo bægge, mæn ikkje samtidig, sjøl om det ikke hadde vært å førakt.” den grove latteren hans runget gjennom gangen, og han så på henne med et merkelig smil.”Ja, du tål væl at æ skøye litt med dæ? Live e førr kort te at det kan vær bærre alvor.” Sonja tvang seg til å nikke og smile. Hun syntes det var noe rått og ekkelt over ham.

Sorgenfri

Skrevet av Vera Larsen et pseudonym, mest sannsynlig for Berit Bertling Cappelen. Serien ble utgitt av Cappelen Damm i 2010 . Miniserien ble på 9 bøker.

Vi møter søstrene Karen og Eli som vokser opp på den fattige Silderplassen ved Biri på slutten av 1800-tallet. Karen er den trygge storesøsteren, Eli hennes rake motsetning. Da Eli som 15-åring erobrer prestesønnen i bygda, er det lite som kan stoppe henne. Etter hvert går det også forferdelig galt.

Spinnesteinens løfte

Skrevet av Torill Karina Børnes. Utgitt av Aller Forlag mellom 4. mars -13 og 6. jan -14. Miniserien ble på 8 bøker.

Orknøyene 1612. Det er noe spesielt med Maria av Rendall. En skjebneamulett, som er en gammel spinnestein, har fulgt familiens kvinner i generasjoner, og den sies å ha helt spesielle egenskaper. Kanskje skjebnen vil vise henne hvem hennes hjertes utkårede er? Men en mann fra fortiden har sine egne planer for Marias fremtid. For i hennes årer renner det adelig blod, og hennes egentlige far pleier å få det som han vil.

St. Hallvards hospital

Skrevet av Trine Kjus og utgitt av Schibsted mellom 2007&2008. Serien ble på 15 bøker.

Romanen handler om livet og menneskene i og rundt St. Hallvards hospital, et sykehus med maktkamp og dramatikk, men også kjærlighet og vennskap. I sentrum for handlingen står den unge og vakre turnuslegen Eva Dahl, men vi møter også den biske avdelingsoverlegen Magnar Aspås, den dyktige kontorsjefen Janne, personalkonsulent Torunn, anestesilegen Håvard og den maktsyke legen Veronika, som gjør livet surt for Eva.

Stemmer fra fortiden

Skrevet av Camilla Skattvik og utgitt av Cappelen mellom 2006 og 2007. Serien ble på totalt 11 bøker.

31 år gamle Karita fra Oslo har siden barndommen att samme syner, et stort hvitt hus, en ektemann og et lite barn som har blitt fratatt dem fordi de er av taterslekt. Karita begynner i regresjonsterapi.
Terapeuten Edward hjelpter henne og hun blir konfrontert med sitt tidligere liv som Tessa som gikk bort i 1968, ektemannen og barnet de ble fratatt.

Stenstorp-slekten

Skrevet av Vibeke Holm, et pseudonym for Einar Johannes Rustad. Utgitt av Bladkompaniet mellom 1984 og 1985. Serien ble på totalt ni bøker. 

I serien følger vi en familie fra begynnelsen på nittenhundre tallet frem til 2. verdenskrig. Det begynner med en fattig husmannsgutt som drømmer om den vakre og rike storgårds datteren Barbro. Allerede i andre bok får vi følge etterfølgerne deres. Når andre verdenskrig bryter ut gjør valg av side livene vanskelige for etterkommerne. Nasjonal Samling (NS) går ikke overens med Motstandsbevegelsen og Gutta på Skaugen og kjærligheten veier er vanskelige. Familien er splittet under okkupasjonen politisk, men holder sammen i privat livet. Siste bok slutter rett etter krigen, og store deler av serien er satt til Oslo. 

Stina Saga

Skrevet av Renate Josefsen. Utgitt av Cappelen Damm Forlag mellom februar 2012 og oktober 2013. Ble på 20 bøker.

I Ofoten på 1600-tallet møter vi 16 år gamle Stina. En utarmet bygd, en ubarmhjertig hersker, en ung kvinne med store drømmer – Stina Saga er et uforglemmelig bekjentskap! Som liten blir Stina vitne til at en kvinne blir brent på bålet, anklaget for hekseri og trolldom. Men hvilke krefter rår egentlig Stina selv over?

Stjerneveien

Skrevet av Meriette Soll Skridshol og utgitt av Cappelen mellom 2003 og 2004. Miniserien ble på 5 bøker, da bok 6 aldri ble publisert.

Da Alex og Katarina får øye på hverandre, er det kjærlighet ved første blikk. De lever begge i likegyldige ekteskap, og ingen av dem er ute etter en affære. Lenge er forholdet platonisk, Katarina ønsker ikke en tilværelse som elskerinne og Alex respekterer det. En dag skjer det uunngåelige, og begge fanges i et nesten uutholdelig farlig begjær.

Storgården Jellerød

Skrevet av Elin Haugli og utgitt av Cappelen mellom 2007 og 2009. Miniserien ble på totalt 9 bøker.

Østfold i 1870. Romanserien følger familien på storgården Jellerød, hvor Paal Martin og Myrna-Marie bor sammen med odelsgutten Jostein. Den følger også Jenny og hennes farløse datter Thea, som snart får erfare at det er forskjell på fattig og rik.

Storgårdsfolk

Skrevet av Eva J. Stensrud. Utgitt av Cappelen Damm Forlag. Utgitt mellom 2001 og 2014, ble på 60 bøker.

Hedmark, 1810. Johanna er odelsjente på lensmannsgården Store Guldberg. Hun skal arve den prektige gården, og denne vissheten preger henne fra barnsben av. Men menneskenaturen er uberegnelig – det får hun smertefullt erfare. Familien hennes bærer på mange skjebnesvangre hemmeligheter som får dramatiske følger. Johanna må bruke all sin styrke for å hanskes med alt som tårner seg opp. Johanna har sett seg ut Gønner, det beste bondeemnet i mils omkrets, men når den verdensvante Christian ankommer bygda, blir livet innfløkt for Johanna.

Storgårdsfruen

Skrevet av Sigrid Lunde, illustrert av Eline Myklebust Madsen og utgitt av Bladkompaniet. Lansert 18. oktober 2019 og avsluttet 9. desember 2022 etter 24 bøker.

En fortid i fattigdom. En fremtid full av håp. Og en ung, viljesterk kvinne … Surnadal 1901.
Så lenge Iselin kan huske, har hun vært forelsket i Erling Glitterfoss. Han er spennende og uforutsigbar. Men han hører hjemme i en annen verden, og hun vet at det aldri kan bli dem. Den fattige oppveksten har satt sitt preg på henne.

Hun var på vei opp Prestegårdsbakken da hun hørte kjappe skritt bak seg. Med ett sto han der, akkurat slik som hun husket ham – med de blide øynene, den glade latteren og de store smilehullene. Erling Glitterfoss!

Asbjørn er Erlings rake motsetning. Han er hardere, mer alvorlig, en tøff mann som Iselin vet hun bør holde seg langt unna.

Stormvinder

Skrevet av Berit Elisabeth Sandviken og utgitt av Cappelen Damm mellom 2010 og 2012. Serien ble på 12 bøker.

Slektssaga fra Lom og Eidsvoll 1832–1880. Embjørg Kristensdatter Bakkene er 20 år gammel da faren omkommer på mystisk vis. Festemannen, Jomar, støtter henne gjennom sorgen, men alt faller i grus for ungjenta da han svikter henne til fordel for lillesøsteren. En stormfull kveld forsøker hun å ta sitt eget liv, men reddes av en fremmed, ung mann som kaller seg Mikkel. For å slippe unna skammen og den fordømmende moren, er hun fristet til å si ja da han frir. Fortid og nåtid veves sammen, kjærligheten settes på prøve, og fortidens skygger truer ungdommelig lykke.

Sverdkvinnens ætt

Skrevet av Lena M. Bakke og utgitt av Aller Forlag mellom 2008 og 2010. Serien ble på 12 bøker.

Vi befinner oss i Steinkjer, i år 793. Den unge vikingjenta Borghildr drømmer om å bli en ekte sverdkvinne. Hun lever et godt liv på gården til foreldrene, med bestevennen, trellen Drumbr, ved sin side. Dessuten har hun SterkrVenr, sverdet faren ga henne som barn. Men en dag forandrer alt seg. Hvem kan hun egentlig stole på, hvem elsker hun, og hva kommer til å skje med livet hennes nå?

Syvende sans

Skrevet av Synnøve Eriksen og utgitt av Cappelen Damm. Lansert 6. januar 2014, ble en miniserie på 7 bøker.

Betty har flyttet til det idylliske Skogland og jobber som journalist i lokalavisen. En dag får hun høre om en grusom ulykke som skjedde for mange år siden. En ung jente ble overkjørt av toget. Ved en tilfeldighet finner Betty jentas gamle almanakk – en 7. sans. Når Betty begynner å stille spørsmål og grave i fortiden, får hun raskt følelsen av at det ikke var en ulykke og at det ligger mer bak enn hun aner.

Sølvets makt

Skrevet av Catharina Ingelman-Sundberg og utgitt av Egmont i 2000. Miniserien ble på 3 bøker.

Erik er på vei hjem til Birka etter tre år på handelsferd. Han gleder seg til å møte sin trolovede, men kommer til hjembyen samme dag som hun skal gifte seg med broren hans. Dette gjør brødrene til svorne fiender, og Erik må vokte seg hvor han går. Med på skipet sitt hadde Erik munken Ansgar som er budsendt til Birka for å kristne folkene i nord. Men alle er ikke like villige til å godta “Hvitekrist”, selv om mange faller for Ansgars veltalenhet. De vet ikke at den unge munken bærer på en mørk hemmelighet: Han har begått en utilgivelig synd og forført unge Estrid. Og nå står hun foran døren hans med en liten bylt i armene.

Sølvbåndet

Skrevet av Martine Strømnes og utgitt av Cappelen Damm. Lansert 9. oktober 2014. Ble på 15 bøker og siste kom 8. februar 2016.

Victoriahavn, 1899. Maiken Madssen drømmer om “malmbanen”, som bygges i Ofoten, og slynger seg som et sølvbånd gjennom fjellheimen. Søsteren til Maiken har dratt hjemmefra for å arbeide ved det nye jernbaneanlegget ved svenskegrensen. Selv er hun oppsatt på å reise etter, men foreldrene vil ikke at yngstedatteren skal bli kokke for de grovbarkede rallarene. De ønsker at Maiken skal gifte seg med prestestudenten Daniel Ingstad, som har et godt øye til henne. Under forlovelsestiden kan hun tjene i prestegården, som er langt bedre enn et liv blant jernbaneslusker i villmarken.

Søster sonja

Skrevet av Maria Grane, et pseudonym. Utgitt av Cappelen Damm Forlag i 2011. En miniserie på 6 bøker, etterfølgeren til serien “Sonja”.

Sonja blir under en klassefest i 1954 voldtatt, og ble gravid. For å skåne foreldrene for skammen reiste hun til Bodø. Der fødte hun velse Mira og ga henne fra seg – en sorg hun aldri kommer over. Hun ser Mira i alle barn. Nå i året 1959 har hun begynt på sykepleierskolen i Oslo. Hun tar nattevakter på si`sammen med den unge legen Petter, som har et godt øye til henne – mens søster Doris har et godt øye til ham! En frittstående oppfølger til miniserien “Sonja”.

Teppefall

Skrevet av Camilla Mathisen og Gro Gravem og utgitt av Cappelen Damm mellom 2008 og 2009. Serien ble på totalt 14 bøker.

Nordlandsjenta Andrea ønsker å bli skuespiller, og drar til Oslo for å leve ut drømmen. Her møter hun den kjekke legen Thorbjørn, og livet ser ut til å gå rett vei. Det skal imidlertid vise seg at Thorbjørns fasade bare er et spill, og Andrea virvles inn i et forhold som snart er helt ute av kontroll.

Thea

Skrevet av Trine Angelsen og utgitt av Schibsted mellom 2006 og 2010. Serien ble på totalt 30 bøker. Serien ble gjenutgitt mellom 2017 og 2020, med litt annerledes forsider.

Kjøpmannsdatteren Thea skiller seg ut i den lille bygda i Lofoten. Hun er vakker og egenrådig. Men Thea har også et varmt hjerte for de svake i samfunnet. Thea får mangt et guttehjerte til å banke hardere, men er ikke forelsket i noen – ikke før venninnens fetter Joakim vender tilbake fra Amerika. Tanten Kaja er Theas store forbilde. Men Thea er overbevist om at Kaja har en hemmelighet.

Tidevann

Skrevet av Olav Ottersen og utgitt av Bladkompaniet mellom 1995 og 1997. Serien ble på totalt 20 bøker.

1675 – Christiania er en by i provinsen sammenlignet med kongens København, og stattholderens fløyelskappe står i grell kontrast til fattigfolks grå vadmel. Irmelins far er ført til Akerhus festning, og alt de eier er i hendene på fogden. 16-årige Irmelin må ut og søke tjeneste. En morgen ser hun seilskuta Gefion av København stå på grunn i Hestmannskilen, og hun fornemmer at nøkkelen til hennes framtid befinner seg ombord.

Tidløs

Skrevet av May Lis Ruus, illustrert av Kjetill Nystuen og utgitt av NorskeSerier. Lansert 30. oktober 2020 og avsluttet 22. april etter 18 bøker.

På mystisk vis virvles hun inn i fortiden. Tidsreisedramaet har begynt.
På Allehelgensaften er den unge arkeologistudenten Malin omviser i Rosenkrantztårnet på Bergenhus festning. Ved stengetid tar hun en runde ned i den dunkle kjelleren for å se til at alle har gått. I fangehullet er det mørkt og tomt. Med ett hugger en fornemmelse tak i henne. En følelse av ikke å være alene. Omrisset av en skikkelse tegner seg mot steinveggen. Etter møtet med den kappekledde er ikke Malin lenger i sin egen tid.

Herr Rosenkrantz sperret opp øynene. Så bøyde han seg frem over bordet og satte blikket i henne. «Er hun en … trollkvinne?» Malin la hånden på brystet og skulle til å le. Men hun nøyde seg med et smil. «Hvem, jeg?»
«Hun befant seg i fangehullet i en annen manns sted i går kveld, på allehelgensaften.» Han snakket enda langsommere nå, men åndedrettet hans gikk hurtigere. Som om han var redd. Han var enten en god skuespiller … eller ekte vare.

Tre søstre

Skrevet av Bente Pedersen. Utgitt av Schibsted Forlag. Lansert 2006 og ferdig i 2014. Ble på 65 bøker + en ekstra.

De tre venninnene, storgårdsdatteren Ingrid, tjenestejenta Stina og samiske Aile, opplever en svært dramatisk hendelse i barndommen som setter varige spor. Jentene knytter uslitelige vennskapsbånd og blir søstre av hjertet – i tykt og tynt. En varm julidag i 1873 kommer det storfint besøk til Målselvdalen. Selveste kong Oscar II har meldt sin ankomst. Blant de festpyntede tilskuerne i havna er attenåringene Ingrid og Stina. Bestevenninnene er ikke sene om å gå på dansen samme kveld, der Ingrid møter Aron, en mørk og mystisk fremmedkar.

Trollkvinne

Skrevt av Bente Pedersen og utgitt av Bladkompaniet mellom 18. september 2014 og 30. mai 2016, ble på 14 bøker.

En historie om den store kjærligheten, og om å bli uskyldig dømt til ild og bål. Året er 1661, og det lille samfunnet Skatøre i Finnmark er fortsatt sterkt preget av hekseprosessene noen år tidligere. Den rødhårede kapteindatterens Magdalena forstår at det ikke er bra å skille seg for mye ut, men blir likevel lagt merke til – ugift og frittalende som hun er. Og så forelsker hun seg i klokker og kirkesanger Isak Pedersen…

Trollruner

Skrevet av Margit Sandemo og utgitt av Schibsted mellom 2005 og 2007. Serien ble på totalt 11 bøker.

1416. Unge Iliana har alltid hørt at skogen utenfor borgen er forhekset. Da en gruppe riddere sendt ut av den onde fyrst Bogislav forsvinner, frykter hun for hva som kan komme. Var hele landsbyen i fare? Iliana søker råd hos Ravn, fyrstens sønn, selv om hun ikke er sikker på hvem hun kan stole på. Kanskje er flukt den eneste redningen, men veien går gjennom den mørke, farlige skogen.

Trollvann

Skrevet av Gustav M. Galåsen og utgtt av Aller Forlag mellom 2012 og 2013. Serien ble på totalt 11 bøker.

Østby i Trysil, 1980. Ylva drømmer om å finne den rette, men når tiden går uten den store kjærligheten dukker opp, må hun nøye seg med å dagdrømme… Så engasjerer faren, storbonden Sigurd Solheim, to drenger på gården. De to snur Ylvas tilværelse på hodet. Samtidig blir uforklarlige hendelser i det mystiske tjernet Trollvann skjebnesvangre for flere i den lille bygda.

Tvillinger i krig

Skrives av Rune Angell-Jacobsen. Utgis av Bladkompaniet. Lansert 9. mars 2015 og ble på 14 bøker.

Trondheim 1939. Tvillingene Åse og Thor er 19 år idet krigen bryter ut i Norge. Fra å leve et beskyttet og harmonisk liv blir verden snudd opp ned. Begge kaster seg med stort mot ut i kampen for fedrelandet. Hun som lotte, han som jagerflyger.
Hun hadde alltid stått tvillingbroren nær, og syntes nesten hun kunne sanse tankene og stemningen hans. Thor hadde absolutt ikke vært glad da han dro, og Åse trodde ikke at det hadde så mye med krigstrusselen å gjøre – broren elsket jo å fly! Hun ante at det var noe helt annet som plaget ham.

tarnhuset

Tårnhuset

Skrevet av Aud Midtsund, illustrert av Kjetil Nystuen og utgitt av Bladkompaniet. Lansert 12. februar 2018 og avsluttet 20. november 2020, etter 18 bøker.

Brennende kjærlighet. Desperat savn. En ung kvinne med store drømmer.
Året er 1857. 18 år gamle Viktoria har vokst opp i et velstående hjem i Aker herred utenfor Christiania. Selv om hun aldri har manglet noe, er hun ikke helt som alle andre unge kvinner av sin stand, og nekter å la seg presse inn i ekteskapet. Viktoria drømmer om å undervise være til nytte og å utgjøre en forskjell.
Tyge Bachmann er kjekk og sjarmerende, og er barndomsvenn fra samme miljø. Den unge legen Oscar Kvam, derimot, er mye mer. Han ryster Viktoria allerede første gang de møtes.

Oscar tok imot hånden hennes med et varmt, fast grep, og hun klarte ikke å ta øynene fra ham. Han måtte være den flotteste mannen hun noensinne hadde møtt! Det gjennomtrengende, blå blikket holdt hennes fast, og hun kjente en underlig følelse i kroppen!

tårnsvalene

Tårnsvalene

Skrevet av Merete Lien, illustrert av Ingun Mickelson og utgitt av NorskeSerier. Lansert 16. august 2019 og avsluttet 14. oktober 2022 etter 21 bøker.

En familie med hemmeligheter – tre søstre som ikke kjenner fortiden …

Bergen, 1896. De tre søstrene Engevik er av god familie, men moren måtte forsake mye da hun giftet seg av kjærlighet, med en fri kunstnersjel.
Når han ikke dikter skillingsviser, drømmer faren om å seile til fjerne farvann.
Moren prøver å holde begge bena på jorden, men det er ikke lett når eventyret lokker.
Lite aner Mathilde, Louise og Leah at hele deres fremtid kan falle i grus dersom den store seilasen settes ut i livet …

Ulveøyne

Skrevet av Trude Brænne Larssen. Utgitt av Bonnier/Egmont mellom 1996 og 2000. Serien ble på 25 bøker. I 2007 til 2008 ble serien utgitt på nytt, da som 13 dobbeltbind. Den siste boken, Sotteseng, er ny og omhandler forhistorien til Ulveøyne.

År 825. Brenni er trell hos Kjartan og Borghild, hun får barnet Ulva med trellen Kolve. Han vinner penger og gir sølvet til Kjartan for å kjøpe Ulva fri, men han dør. Når Borghild nekter hun all kjennskap til Kjartans lovnad til Brenni og Kolve, og dermed får ikke Ulva sin frihet. Serien handler om Ulvas skjebne.

Utvalgt av gudene

Skrevet av Jane Mysen og utgitt av Cappelen mellom 2000&2003. Serien ble på totalt 30 bøker.

Åsmund og Idunn på Jotungård skal endelig få sitt etterlengtede barn. En vanskelig fødsel går bra da volven Torden Tora banker på døra. Hun hjelper tvillingjentene til verden. Alle mener jentebarna er velsignet av gudene, men under navngivningen tar volven ordet og roper ut at det ene barnet er utvalgt av gudene og skal hete Gyda. Det andre barnet må ofres, ellers vil gudenes forbannelse ramme Jotungård.

Vaterlandsjenta

Skrevet av Sverre Årnes og utgitt av Bladkompaniet mellom 2003 og 2005. Serien ble på totalt 16 bøker.

Marie ser dagens lys i 1903. Kampen barneasyl er det eneste hjemmet hun kjenner. Da hun adopteres, øyner Marie et håp om at fremtiden – et håp som snart blir knust. Hun søker tilflukt i dagdrømmen. I virkelighetens verden blir venninnene Lille-Astrid og Valborg hennes eneste lyspunkt – og en kjekk arkitektsønn fra Majorstua. Men livet tar en uventet vending da en mystisk kvinne ankommer Grand Hotel, med like lyseblå øyne som Marie selv.

veien-hjem

Veien hjem

Skrevet av Ellinor Rafaelsen, illustrert av Eline Myklebust Madsen og utgitt av NorskeSerier. Lansert 24. august 2015 og avsluttet etter 33 bøker 6. mars 2020.

To søstre. To skjebner. Sjalusi, kjærlighet og rivalisering.
Tromsø, 1927: Johanna Abrahamsen og hennes to døtre lever et liv på solsiden, mens ektemannen, som er kaptein på en stor båt, er borte det meste av året. Nå er han ventet hjem, og gleden er stor. Men ikke alt blir som forventet, og vennskap og familiebånd settes på prøve. Katrine og Kornelia er så ulike som to søstre kan bli, den ene sjarmerer alle, den andre føler seg oversett og plages av sjalusi.

Vera Bang

Skrevet av Anne Sofie Rønning og utgitt av Cappelen Damm Forlag i 2011. En miniserie på 6 bøker.

Hva skjer med et menneske når fasaden rakner? Vera Bang er i sin beste alder, og livet slik hun kjenner det, er over. Hun er forrådt og bedratt etter nesten tretti års ekteskap – men er hun knust? Eller koker det ned til én ting: ydmykelse? Mot sin vilje tvinges hun over i ukjent landskap – til en bygd ved Mjøsa – og her begynner hun å ane konturene av sitt nye liv. For det er noe med Vera Bang. Noe hun ikke har kontroll over …

Viking

Skrevet av Sverre Årnes og utgitt av Bladkompaniet ca rundt 1982/1983. Miniserien ble på totalt 4 bøker.

Kjærlighet og action fra vikingtiden.

Island, år 947.
Trellekvinnen Gerda mister livet da hun føder en pike. De hedenske skikkene tilsier at et slikt barn skal settes ut for å dø, men faren – bondesønnen Hoskuld Dalakollsson – er villig til å gjøre alt for å redde nyfødte Hallgjerd: til å trosse sine guder, til å drepe…

Villa Morgenstjerne

Skrevet av Frøydis Arnesen og utgitt av Schibsted mellom 2004 og 2006. Serien ble på 17 bøker.

Ifølge testamentet til Mor skulle alle hennes etterkommere få bo i den staselige villaen hun etterlot seg – hvis de ønsket det. En sjarmerende gammel sveitservilla med karnapper og frodig hage. Men idyllen var bare på overflaten. Vi møter Andreas har møtt Vendela, de er bare gode venner, men Andreas ønsker seg mer. Kaja er tilbake fra England, og søker tilflukt i villaen. Men det er noe rart med Kaja.

Villblomster

Skrevet av Kate Helen Simonsen og utgitt av Schibsted Forlag mellom 2009 og 2012. Ble på 25 bøker.

1903; Etnefjorden på Vestlandet, i den lille bygda Vik. Et lite sted med storgårder og husmannsplasser, landhandel og skolestue – og mennesker som drømmer om å skape et godt liv for seg og familien. Vi følger 19 år gamle Elina, ei fattig husmannsjente, i kjærlighet og sorg. Første gang vi møter henne, er hun på vei hjem til den vesle husmannsplassen i Vik etter et år som hushjelp i Bergen. De har store problemer hjemme, så nå trenger de Elinas hjelp

Ættens ære

Skrevet av Karin Risvoll og utgitt av Cappelen mellom 2003 og 2004. Miniserien ble på totalt 5 bøker.

Saltfjorden og Skjerstadfjorden i Nordland under vikingtiden. Vi møter Raud fra Norge og den irske jenta Dana. Deres skjebner veves etterhvert sammen.

Østenfor sol

Skrevet av Synnøve Eriksen og utgitt av Cappelen Damm mellom 2011 og 2012, ble på 12 bøker.

Siden gården ble ryddet av slektens fredløse forfedre, har Østenfor sol ligget som et eventyrslott i Akers dype skoger. En lun sommeraften i 1784 er Christianias sosietet samlet til ball. Blant gjestene er de to mektigste skogbøndene i Aker, som møtes til dyst ved kortbordet. Det spilles høyt, for høyt, og ender fatalt for den storbonden Jacob Vindfall. Unge Simone, forloveden til vinnerens sønn, er vitne til det hele – og blir kald om hjertet. Hva slags familie er hun på vei til å gifte seg inn i? Og hvem er gentlig familien Vindfall – engler eller demoner?

Østenfor vest

Skrevet av Kristine Storli Henningsen. Utgitt av Schibsted Forlag mellom 26. mai 2014 og 19. januar 2015. Miniserien ble på 8 bøker.

Bli med tilbake til Oslo på 80-tallet – med blå maskara, hockeysveis og walkman. Sytten år gamle Susanne bor i Holmenkollen sammen med foreldrene og en bror med autisme. Hun lever et tilsynelatende perfekt liv, men likevel
kjenner hun en uro og dragning mot noe annet – særlig mot den to år eldre Chris, som spiller i band og er en del av den såkalte Hovseter-gjengen. Kontrasten mellom livet i Holmenkollen og på Hovseter er stor, og når Chris i tillegg har en mørk fortid som er i ferd med å innhente ham, blir Susanne dratt inn i en ukjent verden av løgner og kriminalitet.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.