Halvannet års venting er verdt det!

Endelig er ventetiden over! Halvannet år siden siste punktum i Breidablikk kommer Trine Angelsen med en etterlengtet ny serie! Den gang avslørte hun at hun skrev på noe nytt etter bare tre dagers pause og nå får vi endelig vite hva! Vi får følge med til Lofoten og året 1871 hvor vi møter Marika, ei ung fintaus som sent en kveld er vitne til en forbrytelse som får uante konsekvenser..

Lanseringsdatoen er 30. juli og serien heter Gullburet.

For halvannet sa Trine til MinBokverden at man aldri er bedre enn sin siste bok, og at hun selv er sin største kritikker og derfor spør seg selv om noen virkelig vil lese dette, og vil de like det neste? Jeg har vært forhåndleser for boken og er ikke i tvil, jeg er svært begeistret og vil lese! Jeg har rullet en femmer på terningen, og mine lesetanker om første boken kommer nærmere lansering. Det jeg derimot kan avsløre allerede nå er at Trine har tatt med seg sin lune fortellerstemme, en håndfull nye karakterer (samt noen gamle kjenninger) og kokt i hop en herlig bok !!

Storvaagen, Lofoten, 1871

Ikke for alt i verden ville hun ha bodd her. I dette … gullburet, slo det henne brått. Ja, det var nettopp det væreiergården var. Så vakkert, med alle sine kostbarheter. Men hvordan var livet til menneskene innenfor disse veggene?

Sytten år gamle Marika bor sammen med moren og er fintaus hos væreierfamilien. En sen vinterkveld blir hun vitne til at husets frue faller ned trappen etter en opphetet krangel med sin mann, og det ender på verst tenkelig vis. Marika blir oppdaget, og han vet at hun vet. Dette blir en tyngende hemmelighet og en overhengende trussel for Marika i tiden som kommer, og livet i væreiergården blir aldri det samme igjen.

Marika oppfattet alt som i en seig grøt. Hun tok noen steg fram og skimtet en skikkelse i mørket, helt der oppe. Så reagerte hun. Hun styrtet inn til høyre, gjennom kjøkkenet, ut i den smale gangen, gjennom døren og ut på tunet. Hun fortsatte langs fjæra, langs smale, opptråkkede stier i snøen. Mellom alle de grå rorbuene, der fiskerne nå bodde. Et par ganger snublet hun og falt framover. Kom seg opp og fortsatte helt hjem. Den som hadde sett henne, visste at hun forsto. Hun var et øyenvitne.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Utgivelseskalender – MinBokverden
  2. Serieåret 2021 – MinBokverden

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.