Hva bringer så 2021 oss av serier ?!

Nytt år og blanke sider, er det ikke det de sier? 2021 er her, og hva kan vi vente oss? De første av oss har allerede mottatt bok en i årets første serie, men hva mer kommer? Her er en titt på hva vi vet, hva som er sannsynlig og hva vi kan tro. Og du, dette blir et langt innlegg!

Hva vet vi?

Mellom himmel og jord, av Jorunn Johansen, kommer i butikkene den 8. januar. Dette blir Jorunns fjerde serie, fra hennes penn har vi tidligere fått Fossefall, Over skyene og Soloppgang. Sistnevnte avsluttes samme dag som denne nye kommer

Nattsvermerne, av Anne Marie Meyer, kommer i butikkene 19. mars. Også hun kommer med ny serie samme dag som hennes forrige, Julie, avsluttes. Anne Marie er også forfatteren bak serien Odelsjenta.

Trine Angelsen skriver på ny serie, som kommer i 2021. Dette har hun selv bekreftet på sin Facebookside.

En annen som også har gått ut på Facebook med gode nyheter er Jeanette Semb, hun jobber nå med en miniserie som også forventes i 2021.

Hva er veldig sannsynlig?

Ser vi på serieåret 2020 kom NorskeSerier og Bladkompeniet ut med bøker annenhver måned. De to over her er fra NorskeSerier, så da ser vi til Bladkompaniet for serie i februar. Bladkompaniet la nylig ut bilde av sine forfattere på Facebook, med ønske om en god jul. Og der var det flere fjes som ikke utgir noe akkurat nå.

Det var bilde av Aud Midtsund, Salmund Kyvik og Dorthe Erichsen. De har alle avsluttet serier i 2020, så det kan være det er derfor de er med på bilde, men det kan også være at de skriver på noe nytt som kommer. Dorthes serie Seterliv ble avsluttet i januar måned, og selv satte hun nok siste punktum flere måneder før dette. Så her kan det være stor sannsynlighet for ny serie i 2021. Salmunds serie ble avsluttet på sommeren, og Aud sin i oktober, vi krysser fingrene for mer.

Men også Bente Pedersen var avbildet. Hun avsluttet sin forrige serie Aurora desember 2019, og har siden utgitt en juletriologi på Bladkompaniet. Det kan være derfor hun er på bildet, siden hun på sin Facebookside ikke virker å skrive på noen ny serie akkurat nå. Ett annet fjes som også kan kobles til julen er Kjersti Herland Johnsen. Hun har skrevet juleboken “Julebrev” utgitt av Bladkompaniet. Ut fra det man finner på nett virker det som at hun også jobber som redaktør. Men kan det komme serie herfra?

Det siste fjeset på hilsningen er av Tone By Råberg. Hun vant skrivekonkurranse i 2016, så her kan det absolutt komme en serie. Hun stod i mange år bak bokbloggen Tones bokside, med pikenavnet Tone Lilleenget By.

Hva kan komme?

Når vi så er inne på konkurranser er det på tide å kikke på tidligere vinnere, kanskje vi kan finne en nye serieforfatter blant dem.

Mali Ludvigsen vant i 2018 NorskeSerier sin skrivkonkurranse, så her kan det komme noe. Samme år kåret Bladkompaniet fire vinnere; Sverre Årnes, Stina Dale, Marianne MacDonald og Marianne Hoff Engelsland. Sverre Årnes utgir Storgårdsfruen under navnet Sigrid Lunde, og Stina Dale utgir nå Dobbelthjerte. Marianne MacDonald har tidligere skrevet Doktorens døtre, så her er det veldig sannsynlig at det kommer mer. Marianne Hoff Engelsland er et mer ukjent navn, men Facebook viser at hun hvertfall er venn med en redaktør fra Bladkompaniet, så hvem vet!

I 2016 vant som skrevet Tone By Råberget, men det var også kandidater som fikk oppmerksomhet; Gunn Marit Nisja, Elisabeth Thorvaldsen, Tor Egil Strømsmoen, Line Sofie Adams og Charlotte Høyer. Kanskje får vi en ny serie fra noen av disse?

Vi vet at Elisabeth Thorvaldsen hadde ett samarbeid med Bladkompaniet, da de i desember gikk ut og informerte sine lesere om at Elisabeth dessverre døde av kreft. Fred over hennes minne!

Gunn Marit Nisja er allerede en etablert forfatter som har utgitt flere skjønnlitterære verk. Kanskje vi får en serie fra hennes hånd snart?

Tor Egil Strømsmoen, Line Sofie Adams og Charlotte Høyer vet vi lite om, men det er jo lov å håpe.

Andre etablerte forfattere

Som Tone Loeng skriver i sin oppsummering av serieåret er det altså 20 etablerte forfattere som ikke har en serie på markedet akkurat nå. Inne på forfatteroversikten her på siden er det en rekke navn som ikke utgir serie nå. En annen faktor å ta hensyn til er jo faktisk alder. For fyller man 62 år kan man førtidspensjonere seg, og ved 67 års alder er man jo tross alt pensjonist per definisjon.. Så for noen kan det være et spørsmål om de for alltid er forfatter, eller om de har lagt pennen på hylla..

Ann-Christin Gjersøe har skrevet Livsarven og Hvite hjerter. Sistnevnte ble avsluttet i 2018. Her er det sannsynlig at det kommer noe.

Anne Lise Boge har skrevet Arvesynd og Morshjerte. Sistnevnte ble avsluttet i 2019. De siste årene hun skrev Morshjerte var hun plaget av sykdom, og hun har passert 80 år, så hvem vet..

Berit E. Sandviken skrev Ambrosia 1814, Lass-jenta, Stromvinder, og utgav sist bok i 2015. Hvilket også var året hun fylte 67…

Christin Grilstad Prøis er nettopp ferdig med Annabella nå i 2020, hun har også skrevet Cornelia og Livets lenker. Her kan vi så absolutt få noe mer.

Eva Stensrud har skrevet Storgårdsfolk og Skyggespill. Siste boken kom i 2019. Hun fyller 62 nå i år, så hvem vet…

Ida S. Skjelbakken har nylig blitt tobarnsmor, og avsluttet Nattergalen nå i 2020. Hun har også skrevet Krøniken om Ylva Alm. Nå er hun den eneste forfatteren som både skriver og illustrerer, så hvem vet hva hun velger å gjøre mest av i 2021? Vi kan bare håpe at hun også skriver.

Ingelill Kruse Jensen har utgitt Krusesagaen, og den ble avsluttet i 2008. Hun var å se på Bladkompaniets julebord i 2019, så hvem vet, kanskje det dukker opp serie fra hennes hånd også?

Laila Brenden avsluttet Fjellroser i 2019. Hun har også skrevet Hannah. Høsten 2019 gav hun “Toner fra en stille skog”. Det ble sagt at boken var en del av en triologi, men det har ikke kommet noen oppfølgere. Laila fyller 65 år i 2021…

Liv Almendingen avsluttet Bare Maja i 2018, og har tidligere skrevet Sagaen om Sunniva. Her kan det komme en serie nå.

Rune Angell Jacobsen har skrevet mange serier (Morgengry, Sara vakker, tvillinger i krig, Amerika! og Folket på Lindstad), men det har vært stille etter actionserien Max Balder i 2018.. Nå spekuleres det i om han er personen bak pseudonymet Anne-Lill Vestgård, som skriver Sagen om Emilie, så her er veldig usikker om vi får en ny serie..

Stine S. Samuelsen debuterte med miniserien Forglem meg ei, som ble avsluttet i 2018. Hun jobber fulltid som lærer, så her er det mer usikkert om vi får en ny serie i løpet av 2021..

Synnøve Eriksen står bak hele seks serier, Bergfoss (Livet i bergfoss), Doras datter, Jordbærdamene, Nordlys, Syvende sans og Østenfor Sol. Siden siste bok i Jordbærdamene ble utgitt sommeren 2019 har det vært stille fra henne, så her er det sannsynlig at det kommer noe snart.

Torill Karina Børnes har skrevet Spinnesteinens løfte og Morild, sistnevnte ble ferdig i 2019. Ikke annet å gjøre enn å krysse fingerene for at det også her kommer serie snart.

Willy Ustad har skrevet Fire Søsken, Jornalisten, Opprør og Sagaen om Eyvind Bolt og har vært i bransjen i mange år. Han skriver aktivt nå, men det er ikke kjent om dette betyr utgivelse i 2021, men det er jo lov å håpe på en oppfølger til Sagaen om Eyvind Bolt!

Serier som avsluttes

Det er også noen serier nå vi vet går mot slutten, og det kan jo være forfatetren allerede har noe nytt opp i ermet?

Både Jeanette Semb (Skjærgårdliv) og Anne Marie Meyer (Julie) sine serier avsluttes, men de står det om over her, også Jorunn Johansen er nevnt, siden hun kommer med årets første serie. Her blir det kun gjetninger, men tidligere har bøkene til Jorunn kommet en gang i måneden, og det kan være miniserien også gjør det. Alle hennes serier har vært utgitt langt hyppigere enn hva andre forfattere normalt utgir serier, så det kan jo være at hun allerede har en ny serie på gang. Men, det kan også være at den spares til neste år, slik at hun også i 2022 blir første forfatter ut med ny serie..

Ingeborgs Verden av Irene Zupin blir på 15 bøker. Serien er Irenes debut som serieforfatter, men det kan jo være det kommer noe mer herfra.

En annen debutserie som går mot slutten er Eikegården av Stine Langtangen, den blir på 30 bøker. Stine har hatt skriving som jobb de siste årene, så vi får bare håpe hun fortsetter med den jobben og gir oss en ny serie.

Også Øystein Antonsen med Rederiet er en debutant som går mot slutten. Hans serie blir på 40 bøker, og også han har skrivingen som jobb. Vi krysser fingrene for mer skjærgårdsdramatikk fra hans side også i 2021. 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. 50-talls serie kommer i mai! | MinBokverden
  2. Ny serie fra debutant, i februar ! | MinBokverden

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.