I april kommer Elisabeth Hammer med en ny serie, denne gang i nytt format.

Om en måneds tid kommer den første boken i Elisabeth Hammers nye serie Løfter i sand. Boken har fått navnet Familiehemmeligheten og har handling på idylliske Sørlandet i 1806.

Serien er en del av Cappelen Damms nye satsing Lesepause. Det er mulig å tegne et abonnement på denne nye serien, og abonnementsløsningen er noe annerledes enn NorskeSerier sine. Bøkene koster kr 229,- og kommer ca. fire ganger i året.

Handlingen finner sted i en historisk brytningstid – med elegante kjoler og romantiske løfter – hvor seilskipene regjerte på De syv hav, og Napoleonskrigenes herjinger ga dramatiske ringvirkninger for både fattig og rik.

Ungjenta Amalie vokser opp i trange kår, men er takknemlig for det hun har. I hennes fortid ulmer dramatiske hendelser, og egentlig hører hun ikke hjemme i familiens vesle skipperstue. Men det er Amalie uvitende om, der hun arbeider hardt i en fornem hatteforretning for å få endene til å møtes. En dag blir en verdifull kam borte fra forretningen. Amalie mistenker at en ung, velstående frøken har tatt den, men det er hun selv som risikerer å få skylden. Fortvilet forsøker hun å få kammen tilbake, men ender i en heftig krangel med en nedlatende rikmann, som er en bekjent av den fine frøkenen. Hun nekter å finne seg i at herr Wickfall behandler henne med forakt kun fordi hun er av lavere rang. Da deres veier senere krysses, forstår Amalie til sin forferdelse at han har makt til å legge hele hennes fremtid i grus.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.